Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 15 серпня 2024, 18:19
599
0

Легенда Кривбаса поділився очікуванням від матчу проти Вікторії

Валентин Платонов грав за клуб з 1996 по 2004 рік

| Оновлено 15 серпня 2024, 18:19
599
0
Легенда Кривбаса поділився очікуванням від матчу проти Вікторії
ФК Кривбас. Валентин Платонов

Легенда «Кривбаса», що грав за клуб з 1996 по 2004 рік, Валентин Платонов, поділився очікуванням від матчу проти «Вікторії»:

– Валентине Вікторовичу, ви грали за «Кривбас» протягом багатьох років. Які спогади з тих часів найпамʼятніші?

– Звичайно, весь Кривий Ріг згадує легендарний матч проти «Парми» в єврокубках, нашу легендарну бронзу і матчі в Кубку УЄФА. В памʼяті залишились дуже гарні спогади. Звичайно, були і переломні моменти після єврокубків, коли команда почала занепадати, ми переживали важкий період, у 2001 році. Команду покинули багато провідних футболістів, в мене була дуже важка травма. Але ми все гідно витримали, пройшли через усі труднощі, та зберегли команду.

– Кубок УЄФА: матчі проти «Шамкіра», «Парми», «Нанта»... Мурахи по шкірі?

– Так, дуже добре пам’ятаю кожне з цих протистоянь. Проти «Шамкіра» це була перша гра в єврокубках для «Кривбаса». Наші футболісти були дуже досвідчені, але всі хвилювалися перед грою. Проте, у той же час, ми розуміли, що є фаворитами протистояння. Трибуни були заповнені: прийшло 18–20 тисяч вболівальників. Ми перемогли 3:0 без шансів. Потім була «Парма». Керівництво дуже хотіло, щоб ми потрапили на сильного суперника – європейського класу.

І врешті–решт все співпало, нам дістався саме цей опонент. Незабутні спогади: спочатку програли 2:3 на виїзді, але дали бій. Вдома – повний стадіон, хотіли створити сенсацію, але не вийшло. Дивовижна атмосфера, коли стадіон повністю заповнений, це назавжди закарбовується в памʼяті і в серці для футболіста. «Нант» – то вже історія. У нашої команди тільки починались проблеми, тому на рівних протистояти французам не судилось.

– «Вікторія» Пльзень – бронзовий призер чемпіонату Чехії та неодноразовий чемпіон своєї країни. Завдяки чому новий відроджений «Кривбас» може пройти цього суперника?

– Зі свого досвіду скажу, що буде дійсно важко, тому що «Вікторія» постійно грає в єврокубках, і в цьому плані буде дуже непросто, адже за ними досвід. Але на нашій стороні велике бажання та повернення імені «Кривбас» на європейський рівень. До того ж, наше складне становище в Україні. Всім українцям перемога дуже потрібна, саме це буде головною мотивацією для футболістів. Я думаю, що тренери так і будуть налаштовувати гравців.

– Кого з легендарних чеських гравців памʼятаєте? Назвіть свою топ–5.

– Чеський футбол завжди був на високому рівні, в них дуже гарна збірна. Мої топ–5 футболістів це – Павел Недвед, Томаш Росицьки, Ян Коллер, Карел Поборськи, Петр Чех.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЛЮБЕНОВИЧ: «Підтверджую інформацію, що я подав у відставку»
Футбол | 14 серпня 2024, 22:23 5
ЛЮБЕНОВИЧ: «Підтверджую інформацію, що я подав у відставку»

Головний тренер «Миная» розповів про свій вихід із закарпатського клубу

ОФІЦІЙНО. Марко Ройс став гравцем клубу МЛС
Футбол | 15 серпня 2024, 18:38 0
ОФІЦІЙНО. Марко Ройс став гравцем клубу МЛС

Іменитий німець виступатиме за «Лос-Анджелес Гелаксі»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.