Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

13.08.2024 21:45 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:1 0 : 2
Динамо Київ Проходить далі
Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 серпня 2024, 01:17
1932
3

ШОВКОВСЬКИЙ: «Я бачив і гірші червоні картки у своїй кар'єрі»

Головний тренер «Динамо» дав прес-конференцію після матчу з «Рейнджерс»

| Оновлено 14 серпня 2024, 01:17
1932
3
ШОВКОВСЬКИЙ: «Я бачив і гірші червоні картки у своїй кар'єрі»
ФК Динамо. Олександр Шовковський

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський дав прес-конференцію після матчу-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти шотландського «Рейнджерс» (2:0):

– У першу чергу, вітаю всіх уболівальників «Динамо» з перемогою. Дуже важлива перемога, дуже важливі емоції для нашої країни, для наших уболівальників. Ми чудово знали, проти якої хорошої команди нам довелося сьогодні грати, розуміли, що буде непросто, що буде тиск збоку глядачів. Але так само розуміли, що нам немає куди відступати, в нас є свої завдання, що гра буде досить непростою.

Ми були готові до цього, і вважаю, що важливо було впоратися з тиском суперника з перших хвилин, надалі відчути розуміння та ритм гри. Також казали хлопцям, що потрібно грати у футбол. Можливо, будуть якісь провокації, але не піддаватися на них, грати до кінця та бути готовими до будь-якого перебігу подій.

– Спрацювали два джокери – Піхальонок та Волошин, які вийшли на заміну у другому таймі. Що ви казали їм, випускаючи на поле?

– Безумовно, набагато простіше грати, коли в тебе є чисельна перевага. Ми намагалися підсилити тиск з флангу, щоб у нас були швидкості, і ми розуміли креативність гравців, які виходили на заміну. До того ж я відчув, що треба було зробити незначні зміни, щоб внести певні корективи в дії наших гравців. Що саме я сказав їм, залишиться між нами. Так, заміни спрацювали, але важливе не це, а те, що гравці були готові вийти на поле, підсилити гру, що вони, в принципі, і зробили, допомігши нам досягти позитивного результату.

– Це поки найважливіша перемога у вашій тренерській кар’єрі?

– Безумовно, це важлива перемога для нас. Але станом на зараз це вже історія, і ми маємо рухатися далі. Лише дивлячись вперед, стоячи обличчям до майбутнього, ми будемо розвиватися та йти далі.

– Ваш колега Філіпп Клеман сказав, що червона картка для гравця «Рейнджерс» Жефте – це найгірше суддівське рішення, яке він бачив за 30 років своєї тренерської кар’єри. Що ви скажете з цього приводу?

– Я бачив і гірші червоні картки у своїй кар'єрі. Але на сьогоднішній день є певні правила, яких дотримуються всі команди. І якщо в повітрі ведеться боротьба й одного гравця б’ють в обличчя, то це жовта картка як мінімум. Це не була пряма червона картка для гравця «Рейнджерс» – це була друга жовта. І в даному випадку, напевно, настрій гравців зіграв із господарями злий жарт.

Футболісти «Рейнджерс» були мотивованими, ви самі це бачили, іноді мені здавалося, що вони навіть агресивно діяли. І це я також можу зрозуміти, тому що це футбол, є бажання перемогти, і це в крові. Якщо подивитися в історію, то бажання перемогти в крові у шотландців, так само як і в українців. Але виходячи на таких великих турнірах у складі, гравці мають вгамовувати свої емоції, тим паче, якщо в тебе є жовта картка, потрібно діяти уважніше та обережніше.

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (Динамо Київ).
82’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (Динамо Київ).
51’
Jefte (Глазго Рейнджерс) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
samird
Все там по ділу з червоною. Він і після першої жовтої ще раз достатньо брудно зіграв - арбітр спокійнесенько його міг вже тоді вилучати. Це пр..б самого Клемана - треба було цього хлопця міняти. Та й в цілому - Рейнджери досить брудна команда. Судді їх ще жалкували що в цьому матчі, що (особливо) в першому.