Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 серпня 2024, 13:30
373
0

ШЕЛАЄВ: «Для Кривбаса важливо не пропустити першим»

Колишній гравець «Кривбаса» оцінив шанси команди Вернидуба в ЛЄ

| Оновлено 15 серпня 2024, 13:30
373
0
ШЕЛАЄВ: «Для Кривбаса важливо не пропустити першим»
ФК Металіст Харків. Олег Шелаєв

15 серпня відбудеться повторний матч кваліфікації Ліги Європи з футболу між «Вікторією» (Пльзень) та «Кривбасом». Тиждень тому в Кошице сильнішим виявився клуб з Чехії – 2:1.

Колишній гравець збірної України та «Кривбаса» Олег Шелаєв в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що може допомогти підопічним Юрія Вернидуба взяти реванш:

– На старті поточного сезону «Кривбасу» не вистачає стабільності. З «Вікторією» в Кошице та з «Карпатами» – в чемпіонаті УПЛ криворіжці добре діяли до перерви, чого не скажеш про другу 45-хвилинку. Це й призводило до невтішного підсумку.

– Чим можна пояснити такі метаморфози?

– Не виключено, що в зв'язку з участю в єврокубках не обійшлося без форсування спортивної форми й команда, з якихось причин ще не знаходиться в потрібних кондиціях. Інакше складно пояснити, чому «Кривбас» провалив початок другого тайму в Кошице. Звичайно, такі перепади не можуть не турбувати й залишається сподіватися, що досвідчений керманич Юрій Вернидуб оперативно виправить ситуацію. Тим паче, що під його орудою знаходяться кваліфіковані футболісти. «Кривбас» – один з небагатьох українських клубів, в якого довга лава запасних. Ця конкуренція за місце в стартовому складі теж повинна піти на користь.

– Чого очікуєте від сьогоднішнього протистояння в Пльзені?

– Звичайно, є певні побоювання чи не потрапили криворіжці в психологічну «яму» після двох поразок поспіль.Тим паче, що їхня гра в стартовому виграному поєдинку в «Чорноморця» в УПЛ також не справила цілісного враження. Ось чому дуже важливо, аби сьогодні «Кривбас» не пропустив першим. Тоді добитися зламу буде дуже складно, бо «Вікторія» вміє терпіти й чекати свого шансу. Ба більше, якщо «Кривбас» відкриє рахунок, то його шанси пройти далі різко зростуть. Адже в його складі вистачає мобільних футболістів, які вміють швидко переходити від оборони до наступальних операцій. В чому можна не сумніватися: матч буде важким для обох команд, – розповів Шелаєв.

Раніше відомий тренер Володимир Шаран зробив категоричний прогноз на матч «Кривбаса» в Лізі Європи.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.