Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок УЄФА
| Оновлено 15 серпня 2024, 01:14
1776
5

Мбаппе забив. Реал спокійно переграв Аталанту в матчі за Суперкубок УЄФА

Мадридська команда виграла черговий трофей

| Оновлено 15 серпня 2024, 01:14
1776
5
Мбаппе забив. Реал спокійно переграв Аталанту в матчі за Суперкубок УЄФА
УЄФА

Відверто кажучи, рахунок 2:0 в цьому матчі на користь «Реала» виглядав очевидним. Але, звісно, для того, щоб заявляти так і не виглядати любителем виблиснути заднім розумом, потрібно було зробити ставку в букмекерській конторі на цей рахунок, чого не було, тому на цьому не акцентуватиму увагу.

Все ж «Реал» з його фанстастичними результатами в Лізі чемпіонів виглядав явним фаворитом, а прихід Мбаппе тільки підсилив і так космічний склад «галактікос». В «Аталанти» ж проблеми були протилежними, на лавку запасних потрапили відверті дублери.

З перших хвилин здалося, що гравці «богині» все це розуміють і у випадку поразки особливо не засмутяться. Можливо, винятком став Лукман, чия різкість таки дала можливість понервуватися захисту Мадрида. І, можливо, не розгубився Пашалич, який на старті другого тайму після удару впритул під поперечину дав можливість зробити Куртуа суперсейв.

Але це ми забігли наперед і не описали перебіг першого тайму. В ньому, звісно, домінували «вершкові», проте замкнути простріли Беллінгема, Вінісіуса чи Карвахаля не вдавалося нікому. Мбаппе звикав до команди, тому не дивно, що свій єдиний момент для удару використав не найкраще, влучивши у захисника. Не забив і Родріго, якому не перешкоджав вже ніхто, але поперечина не дала відбутися взяттю воріт.

А в італійців, звісно, не міг бути в атаці повний нуль. Хай і дещо випадковий, але був і удар в поперечину, і вибігання практично на побачення з Куртуа Дзаппакости. Офсайд, звісно, там був, та все ж.

Другий тайм розпочався із вищезгаданого сейву Куртуа, тоді нічого серйозного не відбувалося, але врешті-решт «Реал» забив. Вінісіус вкотре залишив оборону в дурнях і викотив зліва ідеальний пас на порожні ворота Вальверде, котрий з метра промахнутися не міг.

І практично відразу ж відбувся контрольний постріл. Хін втратив м'яч і, як показали потім камери, Гасперіні відразу все зрозумів. Пішла атака з переведенням м'яча справа наліво, в завершальній фазі якої Беллінгем викотив м'яч вже зліва направо на 11 метрів Мбаппе і той розстріляв праву дев'ятку, відкривши лік своїм голам за «Реал».

Між голами міг відзначатися і Вінісіус, але не зумів реалізувати вихід сам на сам. Проте партнери і без його гола оформили комфортну перемогу, оскільки до кінця матчу тренери більше думали, кого резервістів випустити, щоб зачекінитися в матчі за Суперкубок.

В підсумку відбулася надвпевнена перемога «Реала», футболісти якого вже настільки звикли вигравати трофеї, що не надто й раділи під час нагородження. Подивимось по ходу сезону, чи не відбудеться перенасиченість трофеями, яка вплине на ігрову форму.

Фото – УЄФА

Суперкубок УЄФА 2024

«Реал» – «Аталанта» – 2:0

Голи: Вальверде, 59, Мбаппе, 68

Попередження: Беллінгем, 35, Вінісіус, 42 – Едерсон, 9, Джимсіті, 65

«Реал»: Куртуа – Карвахаль (Васкес, 89), Рюдігер, Мілітао, Менді – Тчуамені, Вальверде, Беллінгем (Себальос, 89) – Родріго (Модрич, 77), Мбаппе (Діас, 83), Вінісіус (Гюлер, 89)

«Аталанта»: Муссо – Джімшіті, Хін (Палестра, 90), Колашинац (Баккер, 71) – Дзаппакоста (Годфрі, 62), де Рон, Пашалич (Манцоні, 90), Едерсон, Руджері – де Кетеларе (Ретегі, 62), Лукман

Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія)

Стадіон: «Народови» (Варшава, Польща)

РЕАЛ - АТАЛАНТА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

68’
ГОЛ ! М'яч забив Кіліан Мбаппе (Реал Мадрид).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Федеріко Вальверде (Реал Мадрид).
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Срна відреагував на перемогу Динамо в матчі проти Рейнджерс
Футбол | 14 серпня 2024, 09:21 11
ФОТО. Срна відреагував на перемогу Динамо в матчі проти Рейнджерс

Спортивний директор «Шахтаря» привітав киян з позитивним результатом

Будь реалістом, вимагай неможливого
Футбол | 14 серпня 2024, 09:52 101
Будь реалістом, вимагай неможливого

Валерій Василенко – про вихід «Динамо» до вирішальної фази кваліфікації ЛЧ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
В Реала була просто краща реалізація! Клас взяв своє...
🔱Avtoigor🔱
Двоє захисників нічого не змогли зробити з Мбаппе, як два стовпа, які навіть не заважали пробивати йому
KIPR ALECS
Зловив себе на думці...що цей склад Реалу Вінісіус, Мбаппе....мене дратує що пздц. Ментально буду проти цих хфутболерів