Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 грудня 2023, 18:26
4611
0

Дюбуа vs Міллер – цікаве протистояння. Даніель має перемагати

Але у британця є слабкі місця, якими може скористатися опонент

| Оновлено 23 грудня 2023, 18:26
4611
0
Дюбуа vs Міллер – цікаве протистояння. Даніель має перемагати
Getty Images/Global Images Ukraine. Даніель Дюбуа (зліва) і Джаррелл Міллер

23 грудня у Саудівській Аравії в андеркарді шоу, де головними поєдинками будуть протистояння Джозефа Паркера та Деонтея Вайлдера і Ентоні Джошуа та Отто Валліна, Даніель Дюбуа повернеться після поразки від Олександра Усика – зустрінеться з американцем Джарреллом Міллером.

23 грудня у Саудівській Аравії в андеркарді шоу, де головними поєдинками будуть протистояння Джозефа Паркера та Деонтея Вайлдера і Ентоні Джошуа та Отто Валліна, Даніель Дюбуа повернеться після поразки від Олександра Усика – зустрінеться з американцем Джарреллом Міллером.

Як не подивись, чудове протистояння. Навряд можна говорити про те, що в Україні є фанати Дюбуа після останнього поєдинку. І тим більше, Міллера, який більше розмовляв, ніж боксував. Але стилістично суперники чудово підходять один одному.

Дюбуа загалом добре боксував проти Усика. А частково навіть підходить йому за стилем

Поєдинок Даніеля Дюбуа проти Олександра Усика навряд піде в плюс британцю. Все через фінал, де він не спробував піднятись. Звісно, він пропустив удар. Не дивлячись на те, що удар передньою рукою українця здається не занадто сильним, він прилетів точно та вчасно – так, що суперник не очікував.

Нокдаун чистий, а от продовжувати поєдинок чи ні – чисто рішення боксера. Конкретно у цьому випадку Даніель Дюбуа вирішив не продовжувати. Він був у свідомості, коли рефері дораховував останні секунди нокдауну, але обрав для себе не підійматись.

Проблема тільки у тому, що це вже друга поразка Дюбуа у такому стилі. Вперше він так програв Джозефу Джойсу. Але там насправді була серйозна причина. Зламана орбітальна кістка – болюче місце. Те, що Дюбуа не дотерпів до фіналу – не соромно, тому що Джойс продовжував бити й бити туди. А от з Усиком вийшла дивна ситуація, коли поєдинок, звісно, програшний, але не тотально. Проте боксер все одно не встав.

Getty Images/Global Images Ukraine. Даніель Дюбуа і Олександр Усик

При цьому, не можна сказати, що Даніель боксував погано. Окрім влучання нижче поясу та ось такого фіналу, Дюбуа справді намагався – бити правою назустріч, в тулуб. Не втрачати голову і намагатись влучати. Навіть удари доносив. На фоні більшості прогнозів про розгром британця, бій виглядав добре.

Повертається Даніель швидко. Джаррелла Міллера після двох зірваних проб на допінг все ніяк не повернуть у нормальний боксерський кард. Взагалі, після такого прийнято боксера дискваліфіковувати назавжди, але, схоже, у сучасному боксі все працює інакше.

Міллер відбув дискваліфікації й повернувся, але це повернення якраз у його стилі. Після чотирирічної перерви він побив Аріеля Естебана Бракамонте, Дерека Карденаса та Лукаса Брауна. Так, захопливих вигуків тут чекати не варто.

Проте говорив багато. Казав, що ось-ось повернеться на чемпіонський рівень, на якому насправді він ніколи не був. Обіцяв побити всіх топів. Тут і Вайлдер мав постраждати, і, звісно ж, Джошуа. З Ентоні у Міллера особлива історія. Вони мали побитись ще у 2019 році, але Ентоні дебютував у США з іншим боксером – у першому поєдинку проти Енді Руїса та програв. А Міллер з того часу довго був дискваліфікованим. Фактично, бій з Дюбуа – перший більш-менш великий для Джаррелла після повернення. Але і його не мало б бути. Американець повинен був зустрітися з Дереком Чісорою. Враховуючи фізичний стан Дерека, все ж розумно було б ставити на Міллера, який записав би когось іменитого собі у рекорд. Але з Чісорою не домовились через фінанси, і тут з’явився Дюбуа.

Відверто кажучи, молодий британець – гірший варіант для американця, ніж Чісора. При всій повазі до Дерека, його часи давно позаду. Він здає фізично і вивозить виключно на морально-вольових. Чого не скажеш про Дюбуа. З морально-вольовими там можуть бути проблеми, але фізично його перестріляти дуже важко. Якщо вже британець увійде в темп, зупинити його складно.

Так тут ще й об’єктивні фактори. Наприклад, вік. Дюбуа 26 років. При цьому він встиг побитися з Джойсом та Усиком. Отримати досвід різних поразок та геть різних боїв. Наприклад, отримати від Кевіна Лерени, а потім повернутись. Для 26 років – це все хороші бої з важливими галочками, які у будь-якому випадку йдуть у плюс.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джарелл Міллер

Міллеру вже 35 років. Не критичний вік, як для супертяжа, але все ж відчутний. При цьому Джаррелл не боксував аж чотири роки впродовж кар’єри. А повернувшись, колотив мішків або вже давно збитих льотчиків. Це й близько неможливо прирівняти до досвіду Дюбуа.

Що ще? Габарити. Дюбуа вищий та має довші руки. 198 сантиметрів проти 193 сантиметрів у зрості та 198 сантиметрів на 198 сантиметрів у розмаху рук. Жодної переваги у Міллера, окрім ваги. Тут взагалі з Джарреллом важко тягатись. Але це логічно – стільки допінгу, скільки було у ньому, документально підтверджено не було ні в кого з топів.

Виходить, неприємно для американця. Проте він не засмучується і взагалі упевнений в собі. У чому Джаррелл може перетиснути суперника – так це у вмотивованості. Що не кажи, але Міллер переговорить будь-кого, хто бере участь у турнірі 23 грудня. Він навіть на пресконференції встигнув причепитись до всіх, навіть до Джошуа. А Вайлдера, за його словами, не чіпав, бо вони єдині американці на турнірі.

Хто фаворит?

Тут все очевидно. Молодий та перспективний Дюбуа – фаворит в бою проти Джаррелла Міллера. На Даніеля можна поставити за 1.30. На його опонента з Америки – за 3.65.

Що може показати Міллер у цьому бою? Те, що й завжди. Довгий та методичний тиск, важкі удари, фізичну домінацію. Це він вміє і саме це у ньому є. Користуватись габаритами – це точно важлива фішка Джаррелла.

Дюбуа – його протилежність. Не дивлячись на теж чималі габарити, Даніель не любить буквальну силову боротьбу. Він вміє працювати навіть другим номером. Згадайте бій проти Лерени. Даніелю треба, щоб суперник відкрився і тоді він точними влучаннями швидко закінчує бій. З ударом у хлопця точно усе в порядку.

Чи відкриватиметься Міллер? Буде дивно, якщо ні. Чи достатньо буде сили удару Даніеля, щоб виграти? Нокаутом – під питанням, бо так голову Джаррелла ще не тестували. Але загалом має вистачити.

Знову ж таки, якщо не посиплеться морально. У випадку з британцем, не завжди зрозуміло, коли йому психологічно дискомфортно. І неможливо здогадатись, коли він планує піти з бою по-англійськи. Якщо переживе фізичний пресинг, який йтиме за моральним – має перемагати любителя допінгу. Але якщо ні, розмови американця звучатимуть так гучно, що нам з вами не буде куди від них подітись.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

БЕРІНЧИК: «Наваррете – хоробрий боєць, але що він знає про війну?»
Бокс | 26 квітня 2024, 04:45 0
БЕРІНЧИК: «Наваррете – хоробрий боєць, але що він знає про війну?»

Український боксер серйозно налаштований на бій проти мексиканця

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.