Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 квітня 2024, 12:55
950
0

Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Команди розділяють лише п'ять очок, тож перемога киян наблизить їх у таблиці до суперників

| Оновлено 28 квітня 2024, 12:55
950
0
Зоря – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У 26-му турі української Прем'єр-Ліги на стадіоні «Лівий берег» Київської області луганська «Зоря» прийматиме «Оболонь». В турнірній таблиці опоненти знаходяться недалеко один від одного. Майбутні господарі поля розташувалися на 11-му місці, маючи у своєму активі після 24 матчів 26 очок. А столичний клуб перед цим туром йшов 13-м, набравши 21 очко, але зігравши на один поєдинок більше.

Зоря

Ще два тижні тому підопічні Юрія Коваля відчували себе відносно спокійно, щодо безпеки про зони вильоту та перехідних матчів. Однак після двох поразок від «Шахтаря», де «Зоря» очок не набирала, а всі аутсайдери дружно зіграли внічию, ситуація трохи змінилася.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Тепер від 14-го місця, яке займає «Верес», луганський колектив відділяє 6 очок (це відстань двох перемог), а від «Оболоні», з якою зараз належить зіграти, ще менше - 5 очок. Тож про благополуччя говорити ще зарано, тим більше, що у тренерського штабу постійно виникають проблеми то з травмованими гравцями, то з недисциплінованими. Наприклад, у попередньому поєдинку з гірниками не могли грати через дискваліфікацію Арсеній Батагов, Джордан та Герреро, а в майбутній грі з тієї ж причини не зможе вийти на поле основний голкіпер Олександр Сапутін, який отримав червону картку на останніх хвилинах матчу з «Шахтарем».

Втім, «Зоря» вже неодноразово доводила, що має ресурси для того, щоб не помічати такі втрати. До того ж вже готовий допомогти своїм партнерам воротар Дмитро Мацапура, який довго лікувався після важкої травми. Та й ще один вартовий воріт Микита Турбаєвський зовсім не новачок і вже має досить великий досвід виступу як у клубному футболі, так і в юнацьких збірних України різного віку.

Оболонь

Так вийшло, що кияни п'ять матчів поспіль грають із прямими конкурентами у боротьбі за виживання. І якби вони провели їх успішно, то вже могли б не перейматися загрозою вильоту. Але три поєдинки (з «Минаєм», «Олександрією» та «Металістом 1925») підопічні Валерія Іващенка завершили внічию, а «Вересу» взагалі програли 0:3.

Тому зустріч із «Зорею» для «Оболоні» теж дуже важлива і перемога у цій грі наблизить київську команду до опонентів у турнірній таблиці. І, навпаки, поразка з урахуванням того, що конкуренти набиратимуть очки, лише погіршить становище пивоварів у турнірній таблиці.

І ще. За кількістю забитих м'ячів (16) київська команда посідає останнє місце у Прем'єр-Лізі. І це при тому, що у її складі грає Руслан Черненко із приголомшливим ударом. Він наочно продемонстрував всім у грі з харків'янами, як слід забивати, відзначившись шаленим голом із дальньої дистанції. Була надія тренерського штабу на Івана Вишневського, який прийшов взимку із «Минаю», але він поки що так жодного разу не відзначився в новому клубі. Не так часто, лише двічі у весняній частині чемпіонату, вражав ворота суперників ще один форвард Ігор Краснопір.

Статистика матчів

Поєдинок першого кола цих суперників проходив у Києві на стадіоні «Оболонь-Арена» і вийшов досить результативним. З рахунком 4:2 перемогу здобули гості. У них авторами забитих м'ячів стали Герреро (двічі), Батагов та Антюх, а у киян дубль оформив Суханов. До речі, та зустріч стала першою «Оболоні» та «Зорі» на рівні Прем'єр-Ліги і поки що єдиною.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Турбаєвський, Бутко, Батагов, Джордан, Вантух, Дришлюк, Антюх, Кирюханцев, Мишньов, Яцик, Герреро

«Оболонь»: Федорівський, Осман, Дубко, Приймак, Лук'янчук, Грисьо, Мороз, Черненко, Чернов, Тарануха, Краснопір

Прогноз на протистояння:

Найімовірніше, ігрова перевага у цьому матчі буде на боці «Зорі», а «Оболонь» більше діятиме на контратаках. Можуть забити і ті, й інші. Тож поставимо на перемогу луганської команди 2:1.

28 квітня, неділя

«Зоря» – «Оболонь»
Київська область. Стадіон «Лівий берег». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЗОРЯ - ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:1

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.