Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 квітня 2024, 22:18
1904
2

Над прірвою. Металіст 1925 та Оболонь сильнішого не визначили

Аутсайдери УПЛ зіграли з результатом, який вигідний тільки для їхніх конкурентів

| Оновлено 22 квітня 2024, 22:18
1904
2
Над прірвою. Металіст 1925 та Оболонь сильнішого не визначили
УПЛ

Стрімко мчить до свого завершення сезон української Прем’єр-ліги, тож не знаєш, чого чекати від прийдешніх турів. Двадцять п’ятий раунд, наприклад, вийшов звично насиченим на події, але все одно було, на що подивитись у його останній ігровий день. Прямо посеред програми на нас очікувало дуже інтригуюче протистояння в зоні аутсайдерів, за підсумком якого одній із команд могло значно полегшати, а іншій стати набагато скрутніше.

Ідеться проти харківський «Металіст 1925» та київську «Оболонь», які цього дня зустрічались на полі стадіону «Лівий берег» на самій адміністративній межі столиці. Команди при цьому поділяли лише два пункти на користь «пивоварів» і саме у разі їхньої перемоги майбутній складний календар та значний відрив ризикували остаточно залишити колектив Віктора Скрипника в зоні прямого вильоту.

Сонячне затемнення є рідкісним природним явищем, але якщо й відбувається, то накриває майже всю нашу планету. У глобальному сенсі щось подібне в цій грі переживали й дальні удари від півзахисника «Оболоні» Руслана Черненка. Якщо в нього вони пішли, то ховайтесь, шановні суперники, бо летітимуть м’яч із будь-якої відстані та за будь-якої нагоди.

Ось і прилетіло Мозілю на дев’ятій хвилині в ближню дев’ятку розкішним пострілом із правого флангу, що всі аж за голови схопились. На цьому рахунок було відкрито, але Черненко не збирався зупинятись, і за кілька хвилин із мертвого кута під час штрафного на тому ж боці поля потурбував дальній каркас воріт суперників. Загалом, летіло в нього дай Боже.

А в «Металіста 1925» тим часом гра попереду не клеїлась узагалі. Дуже невпевнений перший тайм від команди Скрипника на противагу тому, що ми побачили у її виконанні вже після перерви. Але до того часу ще було потрібно дійти з найменшими втратами, тоді як «Оболонь» лютувала в атаці й її дійсно було важко спинити в цьому пориві. Але ледь у гарячці не наварили «пивовари» біля власних воріт незадовго до перерви, однак Борячук та Юсов своїми нагодами не скористались.

Великою проблемою команди Валерія Іващенка при цьому є те, що вона може як завгодно якісно провести першу половину, але потім виходить на поле по перерві й усе – жодного сліду того футболу вже немає. Кияни вирішили відсидітись у захисті, але суперники влаштували їм такий штурм воріт, що отой гол на відігравання відставання за рахунком головою від Сидорова на 65 хвилині – то ще мало. «Жовто-сині» мали забивати значно більше.

Однак потенціал колективу завжди треба оцінювати за найбільш слабкою характеристикою. У «1925» це, очевидно, кадрові резерви. Просто не вистачило сил у команди Скрипника для того, аби протриматись на чужій половині до завершення гри. «Оболонь» натомість знову перехопила ініціативу й була надзвичайно близькою до забитого м’яча, але також мала проблеми з реалізацією, тож супермоменти Мединського та Краснопіра так ні до чого й не призвели. Від нічиєї програли обидві команди.

Наступними вихідними харківський «Металіст 1925» зіграє в гостях у криворізького «Кривбаса», а київська «Оболонь» навідається до луганської «Зорі».

Наші оцінки:

«Металіст 1925» (заміни): Фрімпонг – 6,0, Арі – 6,0, Червак – 6,0, Безуглий – б/о.

«Оболонь» (заміни): Суханов – 6,0, Прокопенко – 6,0, Мединський – 6,0, Вишневський – б/о, Косовський – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

«Металіст 1925» – «Оболонь» - 1:1

Голи: Сидоров, 65 – Черненко, 9

Попередження: Капінус, 13, Юсов, 42, Сидоров, 89, Юрченко, 90+2 – Лук'янчук, 86

«Металіст 1925»: Мозіль – Капінус (Безуглий, 84), Фарина, Імереков, Жичиков (Червак, 68) – Габелок – Гармаш, Юсов (Арі, 62) – Юрченко – Сидоров, Борячук (Фрімпонг, 61).

«Оболонь»: Федорівський – Осман (Мединський, 67), Дубко, Приймак, Лук’янчук – Грисьо (Суханов, 61), Мороз, Черненко (Косовський, 76), Чернов (Прокопенко, 67) – Тарануха (Вишневський, 76), Краснопір.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 19 (8) – 17 (3)
Кутові: 6 – 7
Офсайди: 0 – 0.

МЕТАЛІСТ 1925 - ОБОЛОНЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

65’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Сидоров (Металіст 1925).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Черненко (Оболонь).
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
8number
Обидва в пердив. В УПЛ потрібен Інгулець. 
Інгулець це триндець, але без Інгульця і діла нема 😀
Gargantua
думаю эти двое и вылетят