Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 24 грудня 2023, 14:10
13674
6

Джошуа ризикує проти Валліна. Все залежатиме від стилю боксу британця

Отто може створити проблеми

| Оновлено 24 грудня 2023, 14:10
13674
6
Джошуа ризикує проти Валліна. Все залежатиме від стилю боксу британця
Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа і Отто Валін (праворуч)

23 грудня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, відбудеться великий вечір боксу, який очолить протистояння британського колишнього чемпіона світу у надважкій вазі Ентоні Джошуа та шведа Отто Валліна – колишнього суперника Тайсона Ф’юрі. Вибір суперників Джошуа викликає повагу. Знову незручний шульга, з яким доведеться потрудитись. Чи є шанси на апсет?

Джошуа все ще повертається після Усика та шукає себе. А Валлін тільки недавно розбив росіянина Гассієва

Повернення Ентоні Джошуа – дивна та довга історія. Перемога над Енді Руїсом у реванші виглядала дуже і дуже впевнено по-боксерськи, але викликала у всіх питання. Вони звучали доволі дивно у стилі: а чому цей здоровань взагалі не забив суперника силою, а боксував проти нього? Проте навряд це викликало захват у британця.

Після того протистояння Ентоні зустрівся з ідеальним суперником – Кубратом Пулєвим. Завжди небезпечний, страшенно упевнений у собі, але занадто прямолінійний боксер з Болгарії виглядав тим, хто епічно впаде від Джошуа.
Так воно і сталось. Кубрат спочатку відбивався, крутив носом. А потім почав так жорстко пропускати, що вже час було це зупинити.

Але Джошуа так повноцінно собою й не став. У першій зустрічі проти Усика Ентоні захотів довести, що він вміє і боксувати. Не вийшло показати результат, хоч поєдинок вийшов чудовим. Британець же був цікавим та яскравим. Просто недостатньо для перемоги. У реванші Джошуа сказав, що діятиме, як справжній боєць. Справді, битись виходило краще і результат був близьким. Але знову перемогти не вдалося.

Повернення теж викликало питання. Ентоні остаточно оголосив, що вивчати науку боксу – не для нього, і він хоче зносити суперників. Але знести Джермейна Франкліна не вийшло. Джошуа перебоксував його, але поєдинок вийшов дещо скомканим, а потім команди ще й ледь не побились одразу після гонгу.

Так, як і протистояння проти Роберта Хеленіуса. Плавно наступаючий Джошуа, який постійно шукав вихід на удар правою рукою. Знайшов, завалив опонента, пішов в зал, пив якісь напої, які йому підставляв Конор Макгрегор. Дивне шоу. Можливо, воно мало б виглядати епічно, але насправді, все це дивувало. Неначе Ентоні досі не розуміє, у чому ж його амплуа в цьому дивному спорті.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа і Роберт Хеленіус

Тим часом, Отто Валлін, після поразки від Тайсона Ф’юрі у 2019 році, лише перемагав, а його промоутери розповідали, наскільки сильно він заслуговує титульного, або хоча б гучного шансу. Давайте подивимось, кого швед побив за цей час. Тревіз Кауффман, Домінік Брізіл, Каміль Соколовський, Райделл Букер, Хеламан Олгуїн та Мурат Гассієв. Відомих імен точно вистачає. Але за цим всім приховуються ще й доволі зручні опоненти для Валліна. І правильна тактика від промоутера.

Вони майстерно скористались недостатньо упевненим поєдинком Ф’юрі проти Валліна. По факту, розсічення було нанесено головою, а сам Отто не раз і не два намагався дістати суперника не ударом, а відкритою рукавичкою. Проте всі запам’ятали те, що у Ф’юрі була жорстко розбита брова.

Проте, це точно не робить Валліна гіршим суперником для Джошуа, ніж всі собі уявляють. Судячи з усього, приблизний рівень Отто вимірюється правильно. Питання лише в тому, чи зможе він показати саме те, про що говорять всі.

Прийнято вважати, що актуальний рівень боксера – той, який він показав у минулому поєдинку. Якщо відштовхуватись від цього, Ентоні Джошуа все ще у пошуку. Він став важчим. На ногах, в ударах. Він намагається домінувати, тиснути вагою та пробивати суперника силовими ударами. Поки що цього вистачало.

Валлін весело побив Гассієва. Постійно рухався, накидав удари. Звісно, не так, як Усик. Взагалі, Отто – не Олександр. Він габаритніший та не такий рухливий. Але виглядало все одно добре. Навіть похитнув росіянина, який записався у представники Вірменії.

І саме проти таких Ентоні завжди боксує непросто. З іншого боку, Джошуа має нового тренера: саме на цей бій – Бен Девісон. Саме ця людина підготувала Ф’юрі до бою з Валліном. Тільки от Тайсон тоді боксував у грайливій формі, а Ентоні збирається руйнувати:

«Маю виконати завдання з руйнування Отто Валліна», – каже Ентоні.

Хто фаворит?

Очевидно, що Ентоні Джошуа. На британця можна поставити за 1.28. На його опонента зі Швеції – за 3.75.

До коефіцієнтів питань немає. Є запитання до планів Джошуа. Як він збирається боксувати й у що перетворювати бій проти Валліна. Задача Отто зрозуміла. Він рухатиметься довкола, брудно боротиметься у клінчах і намагатиметься перестукати суперника. Якщо буде нагода – влучити лівою і спробувати фінішувати. План доволі зрозумілий, і він під силу Валліну.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа

А от що в планах Джошуа? Поступово тиснути, як у попередніх боях, працювати силовими ударами та шукати вихід на нокаут? Схоже на те. Чи хороший це план? Взагалі, він має спрацювати. Валлін – не залізобетонний і точно пропускає. Питання у тому, чи вистачить Ентоні мобільності, щоб затиснути суперника, і чи зможе він перебудуватись по ходу поєдинку, якщо все піде не так?

Останнім часом британець занадто сильно упирається у те, що він хоче робити от саме так і не інакше. Хоче бути тим самим сильним та великим супертяжем, який відповідає ударом на удар. При цьому, боксуючи до цього у різних стилях і вміючи абсолютно різні речі.

От звідси і питання – яким буде Джошуа? Тому що Девісон вчить іншому. Він вчить бути швидким та технічним, розбивати суперника і аж потім шукати нокаут. Чи захоче Ентоні знову гратися з меншим шульгою?

У цьому й полягає головна інтрига протистояння. Тому що від цього рішення та від того, наскільки гнучким може бути Ентоні, і залежатиме його вміння пристосуватись до незручного стиля суперника. Тому що розраховувати виключно на удар з таким рухливим суперником – це спірне рішення.

Проте не забуваймо й про правило хевівейту, в якому все вирішує один удар. Конкретно у цій парі він може вирішити все в обидва боки.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джошуа, Усик чи Ф'юрі? Енді Руїс вибрав найскладнішого суперника
Бокс | 26 квітня 2024, 08:20 1
Джошуа, Усик чи Ф'юрі? Енді Руїс вибрав найскладнішого суперника

Енді припускає, що це був би Тайсон

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 2
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aries2005
Ну якщо вже й тут Джош програє, тоді можна з впевненістю говорити, що мильний пузир лопнув. Та й взагалі можна забути про  титульні бої і колотити посередніх бійців.
OKs100
Вообще символично, за счет победы над украинцев Кличко про Джошуа заговорили как о топе, но после поражения от другого украинца Усика, его карьера оказалась на грани.
Иван Качура
Якщо Джошуа буде занадто обережним, то у Валліна будуть шанси на перемогу. А так AJ повинен перемагати Валліна, інакше всі зусилля та сподівання на титульний бій зійдуть нанівець. 
GloryUkraine
Валлін переможе.
Сміх
Відверто кажучи, більше вірю в перемогу Паркера ніж шведа.
Ентоні зараз не виглядає стабільно, але свою справу він знає.
А швед, хоч і має у рекорді відомі імена - його явно дуже акуратно ведуть на чемпіонський (чи просто грошовитий) бій - тобто самі в нього сильно не вірять. Явно не Джо Джойс, який будучи в статусі оф претендента не цурався з кращими битися.
Велике питання - що там з Уайлдером? Він довго не боксував тай вік його вже підтискає. Паркер не супер технар, але й не дуболом. Тому якщо буде апсет - то думаю що в бою з американцем.
Ну і хорват розчаровує, надивився на Джойся і тепер на холодне дує! Вийшов взагалі з ноунеймом.