Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 15 березня 2022, 07:30
30316
0

Спецоперація з дехуїлізації раші. День 19. Золотий унітаз мертвечука. LIVE

Sport.ua проводить онлайн-трансляцію подій за понеділок, 14 березня

| Оновлено 15 березня 2022, 07:30
30316
0
Спецоперація з дехуїлізації раші. День 19. Золотий унітаз мертвечука. LIVE
Слідство.інфо

19-й день війни. 14 березня. Президент рф владімір путін продовжує вести агресивну війну в Україні. У зв'язку із військовою агресією Sport.ua перейшов на спеціальний режим роботи. Сайт висвітлює всі події, що відбуваються в Україні.

Редакція Sport.ua закликає всіх українців:

  • Друзі! Тримаймося разом! Робимо все можливе для перемоги! Ми на своїй землі. Правда на нашому боці, ворог буде розбитий, перемога буде за нами! Слава Україні!

Онлайн-трансляція подій, 14 березня

23:59. ЗЕЛЕНСЬКИЙ: «Починаємо податкову реформу, скасовуємо перевірки для бізнесу»

Президент України зробив чергове звернення до українського народу.

23:00. Антивоєнний бунт! Журналістка показала в ефірі РосТВ плакат «Ні війні»

Російська журналістка Марина Овсяннікова влаштувала антивоєнний бунт і показала в ефірі РосТВ плакат «Нівійні».

У програмі Врємя на Першому каналі до студії увійшла співробітниця телеканалу та розгорнула банер проти російської пропаганди. Вона тримала великий плакат із антивоєнними гаслами прямо за спиною у ведучої. Відео антивоєнної акції побачили багато глядачів РосТВ.

На плакаті було написано: «NO WAR. Зупиніть війну. Не вірте у пропаганду. Тут вам брешуть».

Після акції протесту Марину Овсяннікову затримано, їй загрожує адміністративна відповідальність.

22:10. Міжнародний суд у Гаазі винесе рішення у справі України проти рф 16 березня

Міжнародний суд ООН у Гаазі оголосить своє рішення на вимогу України запровадити тимчасові заходи у справі проти рф щодо неіснуючого «геноциду» російськомовних 16 березня.

Суд винесе рішення у середу о 16:00 за місцевим часом. Через пандемію COVID-19 тільки члени суду та представники держав-сторон справи будуть присутні у Великій залі правосуддя.

Україна просила суд наказати рф негайно призупинити військові дії, що почалися 24 лютого 2022 року, заявленою метою яких є «запобігання та покарання» нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

Також Україна просила наказати, щоб рф негайно забезпечила, щоб будь-які військові чи нерегулярні збройні формування, якими вона керує чи підтримує, а також будь-які організації та особи не сприяли військовим операціям, метою яких декларується «запобігання» або «покарання» за скоєння Україною. геноциду.

У цій справі росія відмовилася захищатись у суді в Гаазі. Водночас, відмова рф від захисту не зупиняє слухання.

21:50. Харків. У районі проспекту Гагаріна пожежа після влучення ракети

Вибухи у Харкові. Орки завдають ударів по житлових кварталах міста.

Олег Синєгубов: «19-й день Харків тримає оборону. Збройні Сили України не пускають ворога до міста та здійснюють контрнаступальні операції по області. 

Російські окупанти продовжують наносити удари по житлових масивах та об'єктах інфраструктури Харкова, знищують історичний центр міста: вулиця Свободи, парк Горького, район Смілянського ринку, Салтівка. Продовжуються обстріли в Чугуєві, Ізюмі, Дергачів.

Сьогодні російський ворог наносив удари в тому числі ракетними комплексами Іскандер. За попередньою інформацією штабу оборони Харкова, ракетні удари наносились із території росії. Кількість постраждалих встановлюється». 

20:45. ФОТО ДНЯ. Юрій Вернидуб служить у ЗСУ

Після вторгнення росії в Україну Юрій Вернидуб розпрощався із «Шерифом» з Придністров'я, де успішно працював, і повернувся до України. У Запоріжжі 56-річний наставник вступив до лав ЗСУ та готовий давати бій окупанту на українській землі.

За словами Вернидуба, він в армії став набагато курити. Та все буде Україна! І ніяк інакше!

20:00. Внаслідок атаки РФ на телевежу поблизу Рівного 9 людей загинули, 9 постраждали

9 людей загинули та 9 постраждали внаслідок ракетного удару військ РФ по телевізійній вежі у с. Антополь біля Рівного 14 березня вранці.

Голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль: «Сьогодні вранці на Рівненщині дві ракети атакували телевізійну вежу та адмінприміщення біля неї. Станом на 18:00 констатуємо, що у нас 9 загиблих, 9 постраждалих. Роботи активно продовжуються. Мовлення у північних районах області було відновлено через кабельну мережу, радіостанції місцевих мовників також вийшли в ефір».

Близько 05:20 ранку поблизу Рівного внаслідок авіаудару пошкодили телевізійну вежу.

18:55. Янукович пропонував Зеленському план врегулювання, але був посланий нах*й

Екс-презік-втікач віктор януковощ поскаржився, що пропонував президенту України Володимиру Зеленському план врегулювання ситуації на сході України, але отримав відмову.

Бандюкович, який двічі сидів, в інтерв'ю російським ЗМІ розповів: «Я пропонував Зеленському план врегулювання, метою якого стали б мирна угода України з Донбасом, створення міжнародного Фонду відновлення Донбасу, реінтеграція Донбасу в Україну, але отримав відмову.

Ініціативна група з бізнесменів, науковців, релігійних діячів, журналістів розробила план імплементації Мінських угод, які мали підписати президент України та уповноважений представник ОРДЛО, а США та Росія стали б гарантами. Але за 7 років через позицію України та США його так і не схвалили».

Втікач януковощ також заявив, що шанс зупинити трагедію в Україні ще є.

18:20. Режисер Олег Сенцов повідомляє з фронту під Києвом:

Олег Сенцов: «Вже декілька днів знаходжусь на передовій, куди наш підрозділ перекинули для посилення напрямку, де ворог постійно намагається прорватися до Києва. Херачат по нам сильно, але наша арта б'є ще сильніше та точніше.

Навчився будувати бліндаж та жити в окопі, освоїв кулемет і гранатомет, став оператором NLAW, чекаю зустрічі з ординським танком. Бережіть себе! Слава Україні та її захисникам! Перемога буде за нами!»

18:00. Фото з Новосибірську. Замалювали більш страшне слово, ніж перше.

17:40. У соцмережах розкритикували Світлану Водолагу за істеричне відео

У соцмережах жорстко розкритикували спікера управління ДСНС у Києві Світлану Водолагу, яка записала істеричне відеозвернення до радника голови МВС Антона Геращенка.

Ярослав Грушко: Ви самі дивилися телеграм-канал Геращенка? Навіщо брехати? По-перше, немає там жодних точних адрес! По-друге, то обломки крилатих ракет, до чого тут коригування цілей? Маячня дівоча. Користь від телеграм-каналу Геращенка на трьох мовах очевидна. Користь від вас, на жаль, дуже сумнівна.

Minira Mustafina: Навіщо вона позує на фоні місця обстрілу, хіба не можна відійти до стіни, де не видно панорами? Чим вона краща за Геращенка?

Костянтин Богомолов: Сидять навідники і дивляться, що там Геращенко пише. Вже якісь змови масонів пішли. Наведення через інтернет. Водолага раніше порчу-сглаз не знімала?

17:20. Пауза до завтра. Подоляк розповів про долю 4-го раунду переговорів

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк повідомив, що у четвертому раунді переговорного процесу з росією взято технічну паузу до завтра:

«У переговорах взято технічну паузу до завтра. Для додаткової роботи в робочих підгрупах та для уточнення окремих визначень. Переговори продовжуються».

17:00.  Ілон Маск викликав путіна на поєдинок за Україну

Винахідник Ілон Маск, який вже неодноразово підтримував Україну у війні проти росії, викликав путіна на поєдинок.

Меседж мільярдера у Twitter складається зі слів англійською, російською та українською мовами.

«Я викликаю владіміра путіна на двобій. На кону – Україна», – йдеться у повідомленні.

У коментарях ідею Маска підтримав мер Києва Віталій Кличко.

16:40. МЗС закликало бойкотувати компанії, які не пішли з Росії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає аморальною роботу на російському ринку західних компаній та заявив про необхідність спонукати їх до цього рішення.

Кулеба нагадав, що багато компаній вирішили повністю піти з російського ринку. Він також публічно закликав українських та західних споживачів покарати цей бізнес бойкотом. 26 компаній міністр виділив окремо та назвав поіменно:

Є кілька великих компаній, які досі не пішли з Росії. Це торгові мережі Leroy Merlin, Metro, Auchan, Spar, автотовари Pirelli та Bridgestone Tires, готелі Accor та Intercontinental. У сфері машинобудування це: OTIS Worldwide, Honeywell, Mohawk Industries, Arconic. Косметика та супутні товари: Oriflame, Kimberly-Clark, Koti, Ecco, Salvatore Ferragamo, Тютюнова продукція: Philips Morris. Харчова промисловість та ресторани: Papa John's та Kellogg. Медицина: Bayer. Банки: Raiffeisen, OTP Bank, City Group, Société Gé Sanpaolo».

16:20. Антон Геращенко викладає перехоплення розмов російських окупантів

Дивитися на YouTube:

16:00. У Маріуполі підтвердили наявність гумкоридора

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів про початок роботи гуманітарного коридору із міста:

«Станом на 13:00 є фактичне підтвердження де-факто дотримання режиму тиші у напрямку гуманітарного коридору для приватного транспорту за маршрутом:

  • Маріуполь (виїзд у бік с. Мелекіне – с. Портівське – смт. Мангуш-Бердянськ – Запоріжжя)

Станом на сьогоднішній день понад 50 приватних авто вже пройшло м. Бердянськ і рухається у напрямку Запоріжжя. Станом на даний момент проходження блокпостів не викликає проблем.

Ми не можемо офіційно гарантувати безпеку за напрямом цього коридору. Але це єдиний коридор, який має офіційне узгодження та фактично працює на сьогодні. Саме тому інформуємо про можливість скористатися інформацією у разі самостійного ухвалення рішення щодо евакуації власним транспортом».

15:45. Брифінг Олексія Арестовича

15:30. Кремлівська шпана погрожує взяти під контроль великі міста України

Мудаки з рашки не виключає взяття великих населених пунктів України під повний контроль.

Прес-секретар кремля дмітрій вуси-пєсков виліз до преси та просвистів: «У російських збройних силах не виключають постановки великих населених пунктів в Україні під повний контроль за забезпечення максимальної безпеки населення.

На початку війни путін нібито наказав «не штурмувати негайно міста, включаючи Київ». Причиною він назвав «розміщення там озброєнь бойовиками». Що це означає – незрозуміло, хоча рф заявляє, що вона проводить «демілітаризацію України», тобто знищує озброєння. У кремлі також вважають, що війна йде за наміченими термінами, але не назвали дату її завершення.

15:10. Звернення Президента України Володимира Зеленського

Володимир Зеленський: Збройні сили тримаються мужньо. І креативно. Ми завдаємо таких втрат ворогові, що він уже не знає, де ще шукати резерви. Де ще знайти допомогу. Допомога собі, допомога окупантові. Це шкода. Але ми маємо права розслабитися.

Російська держава готувалася до війни десятки років. Вони нагромадили значний військовий ресурс заради зла, заради підкорення сусідів. І задля знищення України, Європи, яку ми знаємо, яку ми цінуємо.

Тому треба триматись, треба боротися, щоб перемогти. Щоб прийти до заслуженого українцями світу. Чесний світ. Із гарантіями безпеки для нашої держави, наших людей. І щоб покласти це на папір у переговорах, складних переговорах».

14:50. Окупанти знову пошкодили лінію у ЧАЕС, яку напередодні відремонтувало Укренерго

Окупанти знову пошкодили лінію до Чорнобильської АЕС, яку вчора відремонтували спеціалісти Укренерго.

Енергоатом: «Аварійні бригади змушені знову їхати в небезпечну зону та ліквідувати пошкодження».

О 19:07 13 березня лінію поставили під напругу та розпочали відновлення енергоживлення інфраструктури ЧАЕС та міста Славутич. Проте завершити ці роботи не вдалося, бо окупанти незабаром знову пошкодили лінію. Надійне електроживлення ЧАЕС є критичним щодо ядерної безпеки.

Укренерго: «Лінія, що живить ЧАЕС та місто Славутич, знову пошкоджена окупантами після того, як ремонтна бригада Укренерго відремонтувала її».

Вчора, 13 березня, ремонтна бригада Укренерго відремонтувала високовольтну лінію електропередачі, яка живить Чорнобильську АЕС та Славутич. О 19:07 лінію поставили під напругу та розпочали відновлення енергоживлення інфраструктури ЧАЕС та міста Славутич.

Проте завершити ці роботи не вдалося, бо окупанти незабаром знову пошкодили лінію. Ремонтна бригада НЕК Укренерго вимушена знову їхати на окуповану територію поблизу Чорнобильської АЕС, шукати та ліквідувати нове пошкодження».

14:20. Зведення Генштабу ЗС України

13:45. Відео падіння уламка ракети у Києві в районі Куренівка.

13:30. Путлер дозволив красти іноземні літаки

путін підписав закон, що дозволяє реєструвати права на іноземні літаки, що перебувають у російському лізингу.

Якщо перекласти це юридичною мовою, то путін дозволив красти іноземні літаки.

13:05. ФОТО. Знищено тролейбус. Над Києвом збили ракету, уламки впали на будинок

Протиповітряні сили збили над Києвом ракету, її уламки впали на житловий квартал та зруйнували п'ятиповерхівку. Уламки ракети впали у Києві в районі Куренівка.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що уламки ракети впали на дорогу. Одна людина загинула, шість поранених. Двох поранених забрала швидка.

Повністю знищено тролейбус, який був без пасажирів. Вилетіли шибки, пошкоджені балкони навколишніх будинків та комерційні приміщення на перших поверхах.

12:40. На борту російського безпілотника, який розбився в Загребі, була авіабомба

На борту військового безпілотника, який, ймовірно, долетів до Хорватії з території Росії та розбився у Загребі, є сліди вибухівки.

Міністр оборони Маріо Баножич розповів: «Сліди вибухівки та інші ознаки вказують на те, що це не був розвідувальний дрон. Ми виявили частини авіабомби».

Поки немає явної відповіді на запитання, якій зі сторін належав апарат, він може бути як українським, так і російським. На залишках літального апарату видно червону зірку та кирилицю. Ця інформація офіційно не підтверджена.

Фахівці вже витягли більшість уламків з вирви, включаючи чорну скриньку, якою, ймовірно, вдасться встановити маршрут польоту. Хорватські фахівці вважають, що це Ту-141 Стриж радянського виробництва, який використовувався у 1980-х роках.

Безпілотник упав у Загребі в ніч на 11 березня біля студентського гуртожитку, утворивши вирву радіусом близько трьох метрів. Внаслідок вибуху постраждали близько 40 припаркованих автомобілів.

У Хорватії розкритикували НАТО за недостатню реакцію на інцидент. В Альянсі кажуть, що система протиповітряного захисту відстежила маршрут дрону, але хорватські чиновники зазначають, що не отримали вчасно інформацію про це.

«Якби його виявили вчасно в сусідніх країнах, ситуація була б іншою. Ми шукатимемо відповіді на запитання шодо цьогу інциденту. Міністерства оборони Румунії та Угорщини кажуть, що проводять свої оцінки, ми чекаємо на відповідь», – додав Маріо Баножич.

12:25. Кадиров продовжує стверджувати, що перебуває в Україні, та огризається на слова Арестовича

12:10. Орки викрали мармуровий унітаз із садиби у Запорізькій області

У Запорізькій області російські окупанти обстріляли музей-заповідник «Садиба Попова». Крім того, вони розграбували його і винесли мармуровий унітаз.

Директор Василівського історико-архітектурного музею «Садиба Попова» Ганна Головко: «Окупанти виламали всі двері, побили вікна і знищили все, що було на їхньому шляху. Крім того, вони винесли все, що могли взяти в руки і сумки, а оргтехніку розгромили.

Керівник Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОДА Влад Мороко зазначив, що російські окупанти вкрали мармуровий унітаз.

«Сьогодні орки, грабуючи Садибу Попова, разом з пилами і шуруповертом, вкрали мармуровий унітаз часів графів Попових. Що примітно, вперше цей унітаз викрали ще більшовики. Згодом хтось із нащадків злодіїв повернув артефакт до музею. І ось знову, нові загарбники крадуть злощасний унітаз!»

«Садиба Попова» – єдина в регіоні замкова споруда. Палац був побудований в 1894 році.

 

11:05. Олексій Гончаренко: обстріл Києва, путін дав команду стріляти по школах та домах

10:30. Михайло Подоляк повідомив про початок 4-го раунду перемовин між Україною та рф.

09:40. У Миколаївській області внаслідок обстрілу загинув мирний громадянин

14 березня о 06:00 внаслідок авіаційного обстрілу міста Снігурівка російськими військовими пошкоджено п'ять житлових будинків на вул. Жовтневій.

Рятувальники деблокували з-під завалів шістьох людей. Одна людина загинула. Рятувальники локалізували пожежі, розбирають конструкції.

За інформацією Снігурівської ОТГ, мешканців, у яких пошкоджено будинки внаслідок обстрілу, буде поселено у приміщенні колишнього територіального центру соціального обслуговування.

09:00. Ірина Верещук про гуманітарні коридори

08:30. Під Житомиром орки знищили 7 будівель, у Рівному – пошкодили телевежу

У ніч на 14 березня в Житомирській області орки нанесли ракетний удар по смт Ставище, внаслідок якого постраждали щонайменше 4 особи, поблизу Рівного через авіаудар було пошкоджено телевізійну вежу.

ДСНС: «Житомирська область, 14 березня о 02:40 у смт Ставищі Житомирського району внаслідок ракетного удару по адміністративних будівлях постраждали 4 особи та попередньо знищено 7 будівель, проводяться пошуки».

Біля Рівне внаслідок авіаудару пошкодили телевізійну вежу, це сталося о 05:20.

Голова Рівненської військової обласної адміністрації Віталій Коваль: «Через руйнування телевежі на Рівненщині не працює теле- та радіомовлення».

07:15. У Києві снаряд влучив у 9-поверхівку та завод Антонов, загинули люди

В Оболонському районі Києва у дев'ятиповерхівку на вулиці Богатирській, 20, влучив артилерійський снаряд, загинуло двоє людей. Також російські війська обстріляли завод Антонов.

З першого по третій поверх будинок частково було зруйновано, на третьому та четвертому поверсі почалася пожежа.

У ДСНС повідомили про двох загиблих. 3 людей госпіталізовано. 9 мешканцям будинку допомогу надали на місці.

06:55. Зведення Генштабу ЗС України

05:40. Карта бойовых дій

04:00. Новини з мордору. Дівчину затримали у Москві за плакат «два слова». Орвелл відпочиває!

03:40. Оперативна інформація Генштабу ЗСУ

03:20. Звернення блогера-мандрівника Антона Птушкіна

03:00. Санкції працюють! У російської дурепи істерика через закритий Instagram

02:30. Вона прозріла! Замдержсекретаря США: враження, що путін хоче знищити Україну

Заступник державного секретаря США Венді Шерман вважає, що президент рф владімір путін налаштований на знищення України:

«Тиск починає мати певний ефект. Ми бачимо деякі ознаки готовності до реальних, серйозних переговорів. Але я маю сказати, поки створюється враження, що владімір путін має намір знищити Україну. Ми маємо допомагати українцям усіма можливими способами.

США зараз є цілі. Один з них – підтримувати Україну всіма можливими способами, і Вашингтон уже виділив 1,2 млрд доларів на допомогу у сфері безпеки.

А по-друге, чинити величезний тиск на путіна, щоб він спробував змінити свої розрахунки, покласти край цій війні, домогтися насамперед припинення вогню, отримати гуманітарні коридори та покласти край цьому вторгненню» (УП, Fox News).

01:00. Вечірнє звернення Президента України Володимира Зеленського

00:25. ШОК! У Віктора Медведчука знайшли золотий вагон-ресторан з золотим унітазом

У біглого нардепа і кума російського президента Віктора Медведчука виявили золотий вагон-ресторан з купою дорогоцінних елементів типу позолоченого туалету, самовару тощо.

Для вагону на подвір'ї у Медведчука збудували залізничний перон. Українські дизайнери сконструювали для нього вагон у стилі компанії Pullman, яка виробляє люксові автомобілі та залізничні вагони. Такі вагони-ресторани Pullman були популярними у минулому столітті, коли заможні європейці подорожували залізницею. Справжні вагони цієї компанії коштують до 2,5 млн доларів.

У поїзді є основний зал для близько 40 осіб, а також кілька окремих кімнат: кухня, віп-купе і туалет. Біля входу стоїть барна стійка. У барі кілька склянок із золоченим гербом російської федерації. Такі склянки виготовляє російський Кубачинський комбінат, вони коштують по 5 тисяч гривень за штуку.

 

 

00:00. Початок 19-го дня війни, 14 березня.

Хронологія війни за днями

Онлайн-трансляція телеканалу Україна 24

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.