Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 14 березня 2022, 12:39
3768
0

На борту російського безпілотника, який розбився в Загребі, була авіабомба

Фахівці вже витягли безліч уламків з вирви, включаючи чорну скриньку

| Оновлено 14 березня 2022, 12:39
3768
0
На борту російського безпілотника, який розбився в Загребі, була авіабомба
Twitter

На борту військового безпілотника, який, ймовірно, долетів до Хорватії з території Росії та розбився у Загребі, є сліди вибухівки.

Міністр оборони Маріо Баножич розповів: «Сліди вибухівки та інші ознаки вказують на те, що це не був розвідувальний дрон. Ми виявили частини авіабомби».

Поки немає явної відповіді на запитання, якій зі сторін належав апарат, він може бути як українським, так і російським. На залишках літального апарату видно червону зірку та кирилицю. Ця інформація офіційно не підтверджена.

Фахівці вже витягли більшість уламків з вирви, включаючи чорну скриньку, якою, ймовірно, вдасться встановити маршрут польоту. Хорватські фахівці вважають, що це Ту-141 Стриж радянського виробництва, який використовувався у 1980-х роках.

Безпілотник упав у Загребі в ніч на 11 березня біля студентського гуртожитку, утворивши вирву радіусом близько трьох метрів. Внаслідок вибуху постраждали близько 40 припаркованих автомобілів.

У Хорватії розкритикували НАТО за недостатню реакцію на інцидент. В Альянсі кажуть, що система протиповітряного захисту відстежила маршрут дрону, але хорватські чиновники зазначають, що не отримали вчасно інформацію про це.

«Якби його виявили вчасно в сусідніх країнах, ситуація була б іншою. Ми шукатимемо відповіді на запитання шодо цьогу інциденту. Міністерства оборони Румунії та Угорщини кажуть, що проводять свої оцінки, ми чекаємо на відповідь», – додав Маріо Баножич.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.