Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 13 вересня 2021, 01:53
5620
17

Емма Радукану - Лейла Фернандес. Прогноз і анонс фіналу US Open

Наймолодший фінал з часів легендарного протистояння Серена Вільямс - Мартіна Хінгіс

| Оновлено 13 вересня 2021, 01:53
5620
17
Емма Радукану - Лейла Фернандес. Прогноз і анонс фіналу US Open

Одинадцятого вересня відбудеться фінальний поєдинок в рамках одиночного жіночого розряду на Відкритому чемпіонаті США з тенісу. У матчі за титул зійдуться 18-річна Емма Радукану з Великобританії (№150 WTA) і 19-річна Лейла Анні Фернандес з Канади (№73 WTA). Зустріч розпочнеться о 23:00 за Києвом.
 
Нагорода за перемогу в матчі становить 700 рейтингових очок і $1,250,000 на додаток до $1,250,000 і 1300 очок, які вже зароблені. Це буде дебютний фінал ТВШ для обох тенісисток.
 
Емма Радукану
 
Радукану вже переписала дуже багато рекордів для US Open і взагалі для турнірів Великого шолома. Вона стала першою тенісисткою в історії, якій з кваліфікації вдалося дійти до фіналу. До цього моменту Емма виграла на кортах Нью-Йорка вже 9 матчів, не віддавши суперницям жодного сету. Більш того, тільки одного разу опоненткам вдавалося взяти більше чотирьох геймів за сет у протистоянні з британкою, було це ще у другому колі відбіркового турніру. Далі 18-річна тенісистка перемагала більш ніж впевнено.
 
Прорив для британки з румунсько-китайським корінням відбувся ще на Вімблдоні, коли вона перебувала у четвертій сотні світового рейтингу. Організатори видали Еммі вайлд-кард, та використала шанс дуже успішно, пробившись до четвертого кола. Можливо, результат був би і вищим, але проблеми зі здоров'ям змусили знятися з матчу проти Айли Томлянович.

Getty Images/Global Images Ukraine. Емма Радукану

Після трав'яного мейджора була поразка в Сан-Хосе від Чжан Шуай, чвертьфінал 100-тисячника і фінал 125-тисячника. Непогані результати, але нічого надприродного. До речі, на повноцінних турнірах WTA Емма ще не виграла жодного матчу, ось такий парадокс. За словами самої тенісистки, від US Open вона не очікувала особливих успіхів, спочатку забронювавши квитки на кінець кваліфікації. Але далі поперло з якоюсь неймовірною силою. Для початку варто відзначити, що Радукану дуже пощастило з жеребом і розвитком подій в її частині турнірної сітки. Чого тільки вартує несподіване вибування Ешлі Барті, яка програла американці Шелбі Роджерс. Завдяки цьому до 1/4 фіналу Емма не зустрілася з жодною з сіяних тенісисток, хоча і встигла обіграти трьох представниць п'ятого десятка. Здавалося, що її успішний шлях точно обірветься у чвертьфіналі, але британці вдалося здивувати всіх, відправивши відпочивати олімпійську чемпіонку Белінду Бенчич. У півфіналі було вже трохи легше, менш стабільна Марія Саккарі одягла не ту спідницю і сама не впоралася з емоціями.
 
Радукану вже стає легендою для Великої Британії. Останнього разу у фіналі US Open представниця Сполученого Королівства грала 53 роки тому. Тоді Вірджинія Вейд виграла титул, а цьогоріч вона підтримує Емму на трибунах.
 
Лейла Фернандес
 
Канадська тенісистка стартувала в основній сітці, але для участі в фіналі їй і її групі підтримки довелося пройти через справжнє пекло. Уже в перших двох колах були обіграні екс-представниці топ-20 світового рейтингу, які зараз хоч і не перебувають в оптимальній формі, але є дуже небезпечними суперницями на корті. Та ж Кайя Канепі стабільно вибиває сіяних на Шоломах, будучи своєрідною «грозою авторитетів». До речі, Ана Конюх у фіналі кваліфікації розбила швейцарку Штефані Фьогеле, яка в статусі лакі-лузера грала в першому колі проти Радукану. Вже тут помітна різниця в рівні суперниць, але далі - більше.

Getty Images/Global Images Ukraine. Лейла Фернандес

У третьому колі на Фернандес очікувала кінцева зупинка в ролі діючої чемпіонки US Open Наомі Осаки, але раптово канадка продемонструвала характер і, скориставшись невпевненою грою японки, яка переживає не найкращі часи, зуміла сенсаційно пробитися до четвертого кола. Наступні три перемоги були в чомусь схожі, хоча і з деякими відмінностями. Спочатку Лейла обіграла екс-переможницю US Open Анжелік Кербер, потім сталися ще дві перемоги над тенісистками з топ-5. Еліна Світоліна прикро поступилася на тай-брейку третього сету, а Аріна Соболенко вчергове не впоралася з емоціями і також програла у трьох партіях. Вражає те, що в п'яти з шести матчів Фернандес грала тай-брейки і всі їх виграла, а в матчі з Канепі ще два сети завершилися з рахунком 7:5. Канадка не виглядає тенісисткою без слабких місць, але її спокою і впевненості в своїх силах можна тільки позаздрити.
 
Також Лейла виступала на кортах Нью-Йорка і в парному розряді, де дійшла до третього кола.
 
Шлях на турнірі

Стадія   Радукану  Фернандес
Q1  Схуфс (6-1 6-2) №285 WTA     -
Q2  Болквадзе (6-3 7-5) №167 WTA     -
Q3   Шериф (6-1 6-4) №96 WTA     -
1-е коло  Фьогеле (6-2 6-3) №128 WTA      Конюх (7-6 6-2) №88 WTA
2-е коло   Чжан Шуай (6-2 6-4) №49 WTA   Канепі (7-5 7-5) №70 WTA
3-є коло  Сорібес-Тормо (6-0 6-1) №41 WTA  Осака (5-7 7-6 6-4) №3 WTA
4-е коло   Роджерс (6-2 6-1) №43 WTA  Кербер (4-6 7-6 6-2) №17 WTA
1/4 фіналу  Бенчич (6-3 6-4) №12 WTA  Світоліна (6-3 3-6 7-6) №5 WTA
1/2 фіналу  Саккарі (6-1 6-4) №18 WTA   Соболенко (7-6 4-6 6-4) №2 WTA

Статистика на турнірі

   Радукану   Фернандес
% виграних геймів 72.7* 54.3
середній рейтинг суперниць 48.5 30.8
виграно очок на подачі, % 66.9 63.7
ейси/гейм 0.38 0.24
подвійні помилки/гейм 0.24 0.24
% першої подачі 72.1 64.3
виграно очок на першій подачі, % 71.2 71.5
виграно очок на другій подачі, % 55.6 49.0
виграно очок на прийомі, % 51.7 39.7
віннерси/гейм 1.32 1.04
невимушені помилки/гейм 0.89 1.0
реалізація брейкпойнтів, % 44.6 46.8
виходи до сітки/гейм 0.45 0.44
успішні виходи до сітки, % 84.4 72.7
середня тривалість матчу 1:17 2:07

*дані в таблиці для матчів основної сітки

Прогноз
 

Шляхи дівчат на турнірі кардинально відрізнялися. Радукану навіть з урахуванням кваліфікації провела на корті на 1 годину і 11 хвилин менше, ніж Фернандес. І розіграла при цьому на 102 очки менше, що практично є усередненим показником її звичайного матчу на цьому US Open. Про рівень опозиції сказано вище, порівнювати його некоректно, хоча і стиль перемог відрізнявся. Поки що Радукану не стикалася з великими проблемами в матчах, як то програш першого сету. І не зовсім зрозуміло, як вона буде виходити з цієї ситуації, як буде справлятися з тиском при максимальній підтримці трибунами суперниці.

Getty Images/Global Images Ukraine

 
Більш того, Фернандес - лівша, поки що на турнірі проти Радукану виступала лише одна суперниця, яка грає лівою рукою - Міріам Болквадзе. І представниці Грузії вдалося створити для Емми певні незручності, хоча в кар'єрі у британки поки що все дуже добре в матчах з такими тенісистками (8-1).
 
На дорослому рівні майбутні учасниці фіналу ще не зустрічалися, а ось на  юніорському Радукану впевнено виграла єдиний матч другого кола на Вімблдоні-2018 (6:2, 6:4).
 
Букмекери вірять у перемогу Радукану, але є велике бажання з ними не погодитися. У Фернандес точно не менше шансів на загальний тріумф. Вона перемогла двох найпотужніших тенісисток на харді, повторила рекорд Серени Вільямс за кількістю перемог над суперницями з топ-5 на одному турнірі Великого шолома і просто так в фіналі здаватися не буде.
 
Як би там не було, але обидві тенісистки вже забезпечили собі дебют у топ-35. Радукану в разі перемоги стане 23-ю ракеткою світу, Фернандес - 19-ю. І ще одне, потенційний титул принесе Лейлі статус найбільш високорейтингової тінейджерки в світовому рейтингу, який зараз належить Корі Гауфф.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Фернандес у трьох сетах

Володимир Клепач
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kapitan Vrungel
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Орест Копиця
Цей фінал - ковток свіжого повітря. Є надія, що й протистояння буде захопливим і запальним.
sirjoga
На фоні чоловічого фіналу, де будуть змагатись перша і друга ракетка світу, жіночий фінал виглядає як лічильник випадкових чисел. Рівень ITF, не більше.
okrug9
"Наймолодший фінал з часів легендарного протистояння Серена Вільямс - Мартіна Хінгіс" - і останній. Підтримую дописувачів, що не цікаво... Вискочки одноденки...
OVS
Обидві схожі на масажисток з тайських спа-салонів.
euro2012_za_2012euro
Эмма 3 квалифай матча + 6 в основной .
Ни одного проигранного сета!!.
Ни одного тай-брейка.
Один раз было 7:5 в квалификации.
А 6:4 четыре раза встречался за турнир
euro2012_za_2012euro
Победитель$2,500,000
Финалист$1,250,000
Минус налоги.
В США для суммы больше 0,5 млн это 37%
KirTheKing
как по мне, Лейла на голову выше, чем Эмма.. 2-0 по сетам и Лейла в дамках..
euro2012_za_2012euro
Лейла в 1/64 и 1/32 по 2 сета.
Начиная с 1/16 неизменно три сета.
И каждом (кроме 1/32 там 7:5, 7:5) матче по тай-брейку- ВСЕ ВЫИГРАНЫ!!! (у Конюх, Осаки, Кербер, Свитолиной, Соболенко)
hidalgo65
Фернандес выиграет
сергей богданов
Честно вообще не интересно, женский теннис деградирует
Александр Шевченко
Радукану по маркетинговому потенциалу имеет все шансы обойти Рианну или стать в ней вровень, типа за прошлый год певица заработала 500 миллионов в год, сказал какой-то директоришка в спортивном агентстве в Британии. Это просто жесть, что там в Британии сейчас. Щас еще втору Осаку с нее сделают, на четыре шлема, а потом в 23 получим хрень знает что, чем сейчас является японка. Так что лучше, чтобы победила Фернандес это и для самой Радукану лучше будет, есть к чему расти будет, а контракты и так повалят на нее горой, даже за финал. Кстати, кто не в курсе, на Уимблдоне в четвертом круге у нее никакая не травма была, а просто паническая атака из-за высоких ожиданий в Британии, лучше беспокоились за здоровье спортсменки, а не накидывали такие вбросы перед финалом
euro2012_za_2012euro
За три сета ( с победой на тай-брейке) победит Фернандес .
И Свитолиной не будет так обидно.