Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2021, 02:49
39420
455

Суперкубковий розгром. Шахтар впевнено обіграв Динамо в матчі за трофей

«Гірники» забили три голи у ворота киян

| Оновлено 25 вересня 2021, 02:49
39420
455
Суперкубковий розгром. Шахтар впевнено обіграв Динамо в матчі за трофей
ФК Динамо Київ

Як правило, матчі за Суперкубок України проходяться у нас в країні влітку перед початком нового чемпіонату. І такий поєдинок, частіше за все, відкриває черговий сезон. Але в нинішньому році було вирішено перенести гру ближче до кінця вересня, коли вже відбулися 8 турів Прем'єр-Ліги.

Якщо брати до уваги результати останніх матчів непримиренних суперників, то перед початком цієї зустрічі невелику перевагу можна було б віддати киянам. Втім всі прекрасно розуміли, що в якому б стані не знаходилися команди, їх протистояння найчастіше виявляються абсолютно непередбачуваними. Забігаючи вперед, відзначу, що так сталося і цього разу.

В стартових складах особливих несподіванок не було. Хіба що поява Супряги в лінії атаки «Динамо» навряд чи передбачалася багатьма фахівцями. Щодо «Шахтаря», то тут в основу повернувся Степаненко, який за Де Дзербі частіше поступався свою позицію Маркосу Антоніо. Та й Марлос якось засидівся в запасі і ось він знову отримав шанс проявити себе у всій красі.

Вже на 3-й хвилині Ісмаїлі небезпечно зіграв високо піднятою ногою і шипом від бутси зачепив голову свого партнера Матвієнка. Тому лікарі гірників досить довго зупиняли кров і на щастя для гірників, їхній центральний захисник повернувся на поле. Цей епізод, схоже, ще більше завів і без того мотивовані команди і вони понеслися на ворота один одного із ще більшою енергією.

Перший небезпечний момент виник біля воріт столичних футболістів. На 9-й хвилині Бойко не зовсім впевнено прийняв м'яч і цим ледь не скористався Алан Патрік, але йому не вистачило зовсім трохи, щоб перехопити м'яч. Через дві хвилини гольовий момент створило «Динамо». Супряга отримав передачу зліва у штрафному майданчику суперників, обіграв захисника і пробив в ближній кут. М'яч вдарився в штангу і полетів уздовж воріт, проте Циганкову добити його у сітку не вдалося. А на 14-й хвилині Кендзьора справа промчав до лінії воріт і відпасував трохи назад під удар Буяльському, який з ходу пробив під поперечину. Тут вперше в матчі «Шахтар» виручив Пятов.

Приблизно до середини тайму динамівці атакували явно гостріше, після чого гірники зуміли взяти м'яч під свій контроль і на якийсь час збили атакуючий порив киян. Більш того, вони збільшили натиск на ворота Бойка і на 30-й хвилині відкрили рахунок. Гольову атаку на правому фланзі почав Марлон, відправивши вперед Додо. Той м'яч зупинив біля лицьової лінії і лівою ногою виконав передачу в район воротарського майданчика, де першим головою зіграв Марлос. Вийшла коротка передача на Траоре, а вже буркінієць знову-таки головою пробив точно в ціль. М'яч вдарився в штангу і влетів в сітку.

Далі до перерви на полі було багато боротьби, зіткнень і жовтих карток. А ось небезпечних моментів глядачі практично не побачили. Можна згадати хіба що удар з перспективного штрафного Марлоса на 45-й хвилині, але м'яч пролетів над поперечиною.

Другий тайм розпочався з потужного удару Степаненка на 47-й хвилині з-за меж штрафного майданчика. М'яч торкнувся Забарного, трохи змінив напрямок і влучив у штангу. До речі, саме в ту, в яку в першій половині матчу пробив Супряга.

Але, як виявилося, другий гол у ворота «Динамо» був відкладений всього лише на деякий час. Вже на 54-й хвилині гірники провели швидку контратаку, Ісмаїлі зліва зробив простріл в центр воротарського повз Бойка на Траоре і форвард «Шахтаря» оформив дубль, з близької відстані вразивши порожні ворота.

Кияни могли відіграти один м'яч на 58-й хвилині, коли Де Пена з близької відстані сильно бив під поперечину. Але «Шахтар» виручив їхній воротар і капітан команди Пятов. Як він зумів зреагувати на цей удар, знає тільки він сам. А незабаром, на 61-й хвилині гірники довели рахунок до великого. Майкон поблизу свого штрафного майданчика чисто відібрав м'яч у Сидорчука і четверо гравців донецького клубу на великій швидкості помчали до воріт динамівців. Перед ними були два захисники і Бойко. М'ячем володів Алан Патрік і всі чекали, кому з партнерів він зробить гольову передачу. Однак хавбек гірників вирішив вчинити по-іншому. Не добігши до лінії штрафного майданчика, він пробив у правий верхній кут воріт. Голкіпер киян цього явно не очікував і довелося йому в третій раз діставати м'яч з сітки власних воріт.

Гра була практично зроблена. Проте, Мірча Луческу протягом короткого відрізку часу провів відразу чотири заміни, сподіваючись щось змінити на полі. І на 74-й хвилині з передачі Караваєва, який щойно вийшов, міг забивати Циганков. Але удар правою ногою з близької відстані у того не вийшов - м'яч полетів вище поперечини. Був ще момент у Буяльського на 85-й хвилині, проте його небезпечний удар вчасно заблокував Кривцов. А на 89-й хвилині після помилки оборони гірників Гармаш пробив із середньої дистанції повз ліву штангу.

В підсумку «Шахтар» після чотирирічної перерви виграв Суперкубок України і повернув собі почесний трофей. Це перший великий успіх донецького клубу під керівництвом Де Дзербі. А взагалі «Шахтар» і «Динамо» зрівнялися за кількістю перемог в цьому турнірі. Тепер їх стало по 9.

Суперкубок України.

«Шахтар» - «Динамо» - 3:0

Траоре (30, 54), А.Патрік (61)

А.Патрік (39), Марлон (59), Кривцов (77), Педріньйо (88) - Буяльський (42), Де Пена (43), Шапаренко (63), Сирота (71), Циганков (79), Забарний (90+1)

«Шахтар»: Пятов, Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі (Кривцов, 67), Степаненко (М.Антоніо, 78), Майкон, Марлос (Соломон, 67), А.Патрік, Траоре (Сікан, 78), Педріньйо (Конопля, 88).

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Забарний, Сирота, Кендзьора (Караваєв, 67), Сидорчук (Андрієвський, 66), Шапаренко, Буяльський, Де Пена (Вітіньйо, 70), Циганков, Супряга (Гармаш, 66).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

61’
ГОЛ ! М'яч забив Алан Патрік (Шахтар Донецьк).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(116)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 455
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pricolist
Хороший матч получился. Динамо подвела реализация. Понравился Шахтер и особенно Педриньо с Траоре. Вот бы горняки в Молдове так сыграли
wladimir_skidan
Красивая победа. Первый тайм огонь у обеих команд. После второго гола без вариантов для ДК. С победой Шахтер.
barca_messi
Кто бы что не говорил о значимости Суперкубка, но победа в нем даёт психологическое преимущество и уверенность на много игр вперёд.
Алексей Голяченко
С победой всех болельщиков Шахтера. Переиграли вы нас сегодня и медали заслуженно будут висеть на игроках донецкой команды. С победой вас . Тяжело уходить со стадиона вот так болельщику Динамо
Обижающийся из Бергамо
Поздравляю шахтер с победой. Сами виноваты не реализовали получили.
Это футбол. Двигаемся дальше
Sunrise
Молодой арбитр понравился, всё чётко, всё по делу. Боковые тоже хороши. Отличная работа бригады, запомню их)
Игорь Петров
Прошу не обижаться нормальных болельщиков Динамо , это исключительно для неадекватов, коверкающих фамилии и оскорблявших игроков Шахтера, получайте : Траоре снял с Динамо бело-голубые лосины, а Педриньо отпе...сил по-полной программе.
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
В принципе игра была более-мнение равная, но вот что такое наличие в команде дорогостоящих футболистов, даже когда не очень идёт игра, они в состоянии делать результат индивидуально, до тех пор , пока Суркис не поймёт ( при условии, что есть такая возможность) что надо раскошеливаться, толку у команды ( особенно в Европе) не будет. Ну а Шахтер с заслуженной победой.
Алексей Ильин
На Олимпийском 0-3, это всегда 0-3, за какой бы трофей не играли. Это сильно может помочь Шахте и наоборот притормозить ДК
Cityzen83
Сегодня кроты реально заслужено! Молодцы, переиграли полностью. Надеюсь наши ( Динамо) сделают выводы. Но шахта удивила ... тем интересней будет ...
sahka1981
ШД был сильнее, пусть счёт не совсем по игре, но ДК свое не забило. А на контрах ШД просто улетал. Им и нужнее был этот суперкубок.
kot-7
Ну норм, впихнули трёху, дыроботы тащатся))
syrkis-shybkis
Психи и симулянты получили полную торбу
serge_kr
Отличный получился разгром от Шахтера, Киев надолго запомнит это унижение
Volk
3:0 это разгром. Важен этот матч или нет, плевать. Шахтер уничтожил Динамо, это факт.
Cheng
ДК получил отрезвляющую оплеуху - благо,что в таком матче (хотя в этом году он и не стал,как должно быть,выставочным),где не потеряны нужные очки или потерян важный трофей. Вышли очень уверенными (а скорее,самоуверенными), появилось высокомерие и пижонство - впервые Шахта играла не с позиции силы. Если бы залетела те два,что тупо проЕ... - то,вероятно,счёт был бы зеркальным. Но Шахта дотерпела,засунула трудовой гол - и ДК сдулось... Очередное разочарование от Цыганкова, ужасная игра ногами от Бойко,что делал Депена,ничего нового и интересного от поляка слева,медленный(ужас!) Сидарчук,за Гармаша промолчим - и в результате почти изнасилование. Особенно расстроило,что начали вести себя как быки... (Если шо - болельщик Динамо с 1974 года). Сегодня опять было стыдно.
Olexandr_Usyk-Kurgan
3:0, як я і прогнозував! Голосував на спорт уа в опитуванні за велику перемогу Шахтаря.
Ilya
Лучший клуб Украины с победой.
Даже мертвый Шахтер, который только строится уничтожил ДК.