Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 вересня 2021, 01:27
30384
216

Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч Суперкубка України

Перша зустріч Де Дзербі і Луческу

| Оновлено 23 вересня 2021, 01:27
30384
216
Шахтар – Динамо. Прогноз і анонс на матч Суперкубка України
ФК Динамо

Суперкубок України-2021 - у всіх сенсах унікальний поєдинок. Адже ми звикли, що гра між чемпіоном та володарем національного Кубка/другого місця відкриває новий сезон. Стало бути, проводиться, як правило, в липні. Але в цей раз вийшло інакше. «Динамо» звернулося в УПЛ з проханням про перенесення матчу. Причина дуже вагома - участь гравців київської команди в складі збірної України на Євро-2020. «Шахтар» ініціативу «заклятих друзів» підтримав. Прем'єр-ліга - теж. Тому замість спекотного літа дві кращі команди країни минулого сезону зіграють дощової осені. Хоча навряд чи цей факт здатний зіпсувати футбольне свято: глядачів на «Олімпійському» буде багато, а «Шахтар» проти «Динамо» - вивіска апріорі передбачає і інтригу, і видовище.

Шахтар

«Восени, починаючи з групового етапу Ліги чемпіонів, ви всі побачите новий, справжній «Шахтар», - приблизно так стверджували керівники донецького клубу на початку сезону. Мовляв, новий тренер перекроює і гру команди, і тактику, і стратегію. Та й новачкам потрібен час для адаптації.

З останнім вийшло простіше. Траоре, Педріньйо і Марлон без проблем влилися в колектив, зайнявши місця в основі. Власне, заради цього їх і купували. Але ось «пересадити» команду на нові тактичні «рейки» виявилося справою досить важкою. Де Дзербі вдалося досить швидко зламати конструкцію, зведену попередником, але ось побудувати щось своє поки не виходить. Команда не завжди розуміє ідеї нового наставника, наставник не завжди гнучкий в ухваленні рішень, особливо коли мова йде про коригування початкового плану на гру. Часом здається, що Де Дзербі і його підопічні змагаються, хто більше не розуміє, що робити в конкретному випадку.

До прем'єрного протистояння проти «Динамо» і Мірчі Луческу Роберто Де Дзербі підходить не в найкращому настрої. «Шахтар» без особливих шансів і перспектив програв стартовий поєдинок Ліги чемпіонів - проти «Шерифа». Матч в Тирасполі ще раз підтвердив побоювання щодо вміння нинішнього наставника «гірників» адекватно реагувати на те, що відбувається на полі. Особливо - вносити корективи в хід поєдинку, що невдало складається. З чуток, в «Шахтарі» (тобто в клубі) дуже незадоволені італійським «алленаторе». В першу чергу - через його фанатичну впертість, небажання реагувати на очевидні речі.

Матч проти «Динамо» для Де Дзербі - можливість відновити підмочену репутацію; можливість довести, що він дійсно один з найбільш прогресивних тренерів Європи. В принципі, і для футболістів «Шахтаря» майбутній поєдинок теж має наліт «доказів», адже можлива перемога напевно додасть футболістам упевненості і віри в свої сили. Ну, а для «Шахтаря» в цілому гра проти «Динамо» - своєрідний лакмусовий папірець, який покаже, на що здатна нинішня команда. І її нинішній тренер.

Динамо

Для «біло-синіх» майбутній поєдинок навряд чи має таку високу ціну. Так, це буде битва за престиж, так, принциповість протистояння ніхто не відміняв, але з точки зору турнірної стратегії для «Динамо» зараз важливіше чемпіонат країни. І Ліга чемпіонів. Решта турнірів - бажані, але навряд чи обов'язкові. Не виключено, що Луческу вирішить поберегти деяких лідерів на цей матч. Зокрема, Шапаренка, у якого проблеми зі здоров'ям після поєдинку з «Бенфікою».

Що ж стосується ігрового тонусу, то з цим у «Динамо» повний порядок. Команда навчена, мобільна і керована. Загалом, суто в ігровому плані «Динамо» зараз виглядає краще за «Шахтар».

Репетицією матчу за Суперкубок для киян став поєдинок чемпіонату проти «Олександрії». Суперник виявився дуже гідним і кваліфікованим. З точки зору гри динамівці перевершили свого опонента істотно, але ось з точки зору результату здобули його завдяки лише вельми спірному пенальті. Проте, напередодні першого в сезоні очного протистояння з «Шахтарем» кияни мають і хороший гандикап в таблиці чемпіонату, і напевно непоганий настрій.

Історія протистоянь

Суперкубкові дороги «Шахтаря» і «Динамо» перетинаються майже постійно. Це й не дивно, адже за приз змагаються дві кращі команди країни, а такими є саме «помаранчево-чорні» і «біло-сині». Чинний володар трофею - «Динамо» - вигравало цей приз частіше за інших - дев'ять разів, причому вісім разів були переможені саме «гірники». На рахунку «Шахтаря» - вісім перемог, з них п'ять - над киянами.

Прогноз

Не самий вдалий старт сезону, поразка в Лізі чемпіонів від «Шерифа», бажання піднести подарунок президенту клубу на його 55-річний ювілей - з мотивацією у «Шахтаря» повинен бути повний порядок. Напевно ініціативою і особливо м'ячем будуть більше володіти саме донеччани. Але ось чи зможуть вони це володіння перетворити зі «стерильного» на комфортне - велике питання. «Шахтар» зараз дуже вразливий, особливо коли потрапляє під пресинг або коли суперник гостро контратакує. А «Динамо» гратиме, швидше за все, саме так. Вбачається, що «Шахтар» свою обов'язкову помилку все одно зробить, а «Динамо» свій обов'язковий шанс все одно знайде. Тому прогнозуємо мінімальну перемогу команди Луческу.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Пятов, Додо, Матвієнко, Марлон, Ісмаїлі, Майкон, Степаненко, Соломон, Тете, Марлос, Траоре

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Сирота, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Андрієвський, Циганков, Вербич, Буяльський, Шкурін.

 

22 вересня, середа

«Шахтар» – «Динамо»
Київ. НСК «Олімпійський». 21:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР - ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua — 1:2

 

 

Опитування

Голосів 220
Спрогнозуйте результат матчу за Суперкубок України між командами Шахтар і Динамо, що відбудеться 22 вересня у Києві.

Велика перемога Шахтаря

18 голосів 8.18 %

Мінімальна перемога Шахтаря

39 голосів 17.73 %

Перемога Шахтаря по пенальті

5 голосів 2.27 %

Перемога Динамо по пенальті

23 голоса 10.45 %

Мінімальна перемога Динамо

110 голосів 50 %

Велика перемога Динамо

25 голосів 11.36 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 216
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitek-kherson
К сожалению этот сезон и с этим рулевым Шахтёр просрет…и ЧУ и ЛЧ и Суперкубок тоже, я ставлю на Динамо.. и желаю руководству Шахтёра принимать меры и как можно быстрее!
grifon.
дампіку, ти плутаєшь. це тебе просили в такому костюмі прийти
nick07
очікуємо видовищного футболу, ну і прогноз спорт.юа в принципі більш-менш реальний - ДК зараз на кращому ходу ніж ШД, і навряд чи бразильці будуть рвати попу заради "духу перемоги над основним конкурентом"
Fedorenkoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Крупная победа Динамо Киев. Когда как не сейчас громить этот слабый Шахтёр
Олег Прок
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaKs___Mole __7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Fender
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Funny____Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaKs777_pasiv_foreve
Сегодня вся прогрессивная часть Украины за Шахтер!
Olexandr_Usyk-Kurgan
Дзербі давай. Потрібна розгромна перемога над Динамо. Інакшого результату не приймемо і не зрозуміємо. Мусите довести, що результат з Шерифом - це була усього лише чергова сенсація, які нерідко трапляються у футболі і просто щось пішло не так (так само як з Гладбахом минулоріч після чого була впевнена перемога над Реалом і нічия з Інтером). Ці самі футболісти вигравали від Реалу, Аталанти, Бенфіки, Вольфсбурга, Генка, Монако. Грали у нічию з Інтером та Мансіті. Тому відмазка, що у нас погані футболісти - не катить. Тому давай щось думай. Всіх собак за результат знову повісять на тебе якщо щось піде не так.
KrotiPidariBezdomnue
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Артур Отаманчук
Жена крота на протяжении 5 лет изменяла мужу. Господи, как он был слеп.
Артур Отаманчук
Ученые скрестили крота и кролика. Животное ничего не видит, но если нащупает...
Артур Отаманчук
Наши учёные вывели новый вид зрячих кротов, но кроты—староверы продолжают выкалывать себе глаза.
Turnok
В прошлом сезоне Динамо уже обыгрывало Шахту. Горняки тогда были действительно слабее. В этом сезоне мы увидели новый!, другой! Шахтёр, который стал ещё слабее. Пока я не вижу команды, которая смогла-бы "задрать" Динамо. Я хоть и болею за Шахту, но учитывая в каком состоянии горняки, то лучше бы с киевлянами сыграл другой клуб. Было-бы интереснее, у нас хватает крепких клубов, которые могут настроиться на один матч. Шахтёр не может настроиться на один из главных матчей, игра в Тирасполе это показала.
tiger tiger
Матч будет прерван из-за беспорядков на поле и в секторе ультрас.
Техническая ничья.
gajvir
Думаю матч буде цікавий. Перемога потрібна в першу чергу тренерам . Вийде основа. Хоча як не крути це просто репетиція перед матчем 2 жовтня. Головне без травм і без проблем з дебілами на трибунах.
Vbolivalnyk-Peter
А взагалі наші "гранди" липові - їм завжди щось заважає (переважно судді)! Де Дзербі вже готовий до програшу, і завчасно усю провину переклав на рефері (дуже здивувало ниття макаронника про суддівство матчу, в якому вони участі не приймали... Гнилувато якось. Я був про нього кращої думки...)
Bulba_sumkin
Пусть победит сильнейший, и чтоб судьи не вмешивались. Я за хороший футбол!)