Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 травня 2021, 12:37
33000
100

Їжа для роздумів. Збірна України в Харкові не зуміла обіграти Бахрейн

Команда Андрія Шевченка зіграла внічию в першому товариському матчі перед Євро-2020

| Оновлено 24 травня 2021, 12:37
33000
100
Їжа для роздумів. Збірна України в Харкові не зуміла обіграти Бахрейн
УАФ

Збірна України практично не з'являлася на наших інформаційних радарах два місяці довгого очікування, але після закінчення клубного сезону українського футболу про неї тільки і йде мова. Привід очевидний – колективу Андрія Шевченка вже незабаром належить стартувати в основному раунді чемпіонату Європи, а завчасно розпочаті підготовчі збори наштовхують нас на думку про те, що амбіції нашої команди на міжнародному форумі дуже серйозні.

Першим із трьох суперників за контрольними поєдинками стала маловідома збірна Бахрейну, яка розташовується на 99-му місці в рейтингу ФІФА, але яка виступає під керівництвом досить амбітного португальського наставника Еліу Соуза.

Відзначимо відразу, усі ці розклади на папері щодо «слабкості» суперника залишилися лише там, де їх ретельно записували. На поле ОСК «Металіст» у Харкові колективу Андрія Шевченка довелося протистояти відмінно вибудуваній у обороні команді, для якої зовсім не у дивину було перебувати групами по дев'ять гравців у власному штрафному майданчику, якщо того вимагала ситуація. Із боку нашої команди ми побачили очікуваний експериментальний склад, у якому увагу варто приділити появі Артема Бесєдіна на вістрі атаки.

Однак, скористатися перевагою на м'ячі в першій половині матчу було просто неможливо. Суперники грамотно дозували пресинг біля нашого штрафного з глибоким відходом до оборони під наші масовані атаки. Також, у України достатньо кволо виглядала робота флангових футболістів, а спроба повісити на плечі Марлоса всю креативну складову не завершилася успіхом.

У підсумку, до перерви ми мало не втратили через травму Тараса Степаненка, але так і не забили голів. Чи були моменти для цього? Окрім загострень від того ж Марлоса, навряд чи можна було акцентувати на цьому увагу. Куди більше змушували хвилюватися помилки в обороні. Трубін помітно нервував під пресингом форвардів суперників, а Кривцов дозволяв собі втрачати контроль над м'ячем, будучи останнім захисником на шляху до воріт у центра поля.

Друга половина матчу розпочалася с потрійної заміною від Шевченка, а одним з футболістів, що вийшли на поле, став дебютант Георгій Судаков. Україна після цього рішення тренерського штабу стала грати помітно більш широким фронтом, додавши також і в кількості ударів по чужих воротах. До активного Марлоса підключився Шапаренко, але голкіпер суперників Лутфалла читав всі удари Миколи, як би він не намагався перехитрити опонента.

Колосальний момент нашої збірної припав уже на 68-у хвилину, він же – став першим максимально наближеним до голу. Марлос таки розкрив оборону суперників передачею в центр штрафного на Довбика, Артем обійшов голкіпера, але з гранично гострого кута влучив у правий каркас воріт. Не забиваєш ти – забивають тобі. На жаль, нас знову наздогнала відома футбольна приказка. Трубін припустився грубої помилки під час виходу на перехоплення ривка Аль-Хумайдана у правий фланг свого штрафного, збив суперника, а арбітр вказав на «точку».

На жаль, відбити удар паненкою по центру воріт юний голкіпер не зумів – мабуть, не дивився відеоматеріал із тренувань Шевченка і Бущана напередодні поєдинку. Однак, не відзначити реакцію України на пропущений м'яч було б несправедливо. «Синьо-жовті» влаштували активний штурм чужих воріт, але якимось дивом не забивали. Порушити цю гнітючу тенденцію вдалося тільки під завісу поєдинку, коли в компенсований час Циганков замкнув простріл Довбика від лицьової на лівому фланзі штрафного. Матеріалу у тренерського штабу після цієї гри назбиралося достатньо.

Наступний товариський матч Україна проведе 3 червня, зігравши проти Північної Ірландії.

Товариський матч.

Україна - Бахрейн - 1:1

Циганков (91) - Дхія (75, пенальті)

Кривцов (15), Сидорчук (93) - Мархун (38), аль-Асвад (49), Харам (59)

Україна: Трубін, Миколенко, Матвієнко, Кривцов (Попов, 64), Тимчик (Караваєв, 78), Макаренко (Сидорчук, 64), Степаненко (Судаков, 46), Шапаренко, Марлос, Бесєдін (Довбик, 46), Зубков (Циганков, 46).

Бахрейн: Лутфалла, Набіль (аль-Хаза, 76), аль-Шемсан, Абдулла Алі, Редха, Харам, аль-Шайх (аль-Асфур, 85), Хумайдан (Хелаїфі, 75), аль-Асвад (Дхія, 65), Мархун (Мадан, 75), аль-Ромайхі (Абдулджаббар, 85).

Арбітр: Павел Орел (Чехія)

ОСК «Металіст» (Харків, Україна)

УКРАЇНА - БАХРЕЙН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

ВІДЕО. Інтер у статусі чемпіона відвантажив 5 м'ячів у ворота Фрозіноне
Футбол | 11 травня 2024, 02:23 0
ВІДЕО. Інтер у статусі чемпіона відвантажив 5 м'ячів у ворота Фрозіноне

У гостей забили: Фраттезі, Арнаутович, Бьюкенен, Лаутаро Мартінес та Тюрам

Коментарі 100
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Голяченко
Хорошо что в сборной есть Циганков который летел на этот мячь, а не стоял и ждал пас в ноги. Спас от позора
axylinam
Ничего удивительного,Бахрейн ничем не хуже казахов,тем более это товарняк,ничего страшного не произошло,но осадок остался
bonv
Трубін переляканий увесь матч..
Miroslav1981
Что делает в сборной Судаков??? В курсе кто?
Футбол в квадрате
Ну это епаный стыд ребята! Что с реализацией, что за глупое пенальти опять, постоянные обрезки в центре поля! Шева это полный ппц меняй что то, пока еще есть время!
nicksaf
Maks-7777_,, а кто забивал Португалли и Сербии и вывел сборную на Евро?
Миколенко-Ярмоленко и Цыганков, а не марлос и тарас-стёпа.
VAD
Трубин стремный, посмотрели и забыли, писть на кротах тренируется
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Пищи много - толку мало.
DKTheBest2
Трубіна мандраж тряс цілий матч. Краще йому дивитися матчі збірної по тв.
garik_trinity
Молодец, Шева. Продолжай побольше шахтеровцев ставить в основу. Так и рекорд предыдущего Евро побьете
VAD
Никак не пойму что делает в сборной всадник без головы Зубков...
Александр Жук
Имхо, Шева пересидел. Сборная не только топчется на месте, но и деградирует. Уходить нужно было после прошлого цикла. Ничего нового он ей дать не может уже.
Александр Шевченко
Цыганков спас крото сборную от позора. Сначала отработав в защите, не дав сделать 0-2, а потом оказался в нужный момент в нужно месте и забил гол. Мен оф зе матч, ну и Довбик тоже молодец. Кроты - это позор украинского футбола
SeM077
Лев матчу - Трубин
Vlad Knyaznin
Что за срачь вы тут развели? Какие вы люди после этого, та вас и людьми то назвать сложно, не люди, а так, недоразумение.
Mr.Value
С такой игрой на евро мы наберём целых 0 очков, ну или 1 на фарте кое-как зацепим
Istm
Найслабкіше місце в збірній в цьому сезоні - тренер.
Не знає, що робити із складом, не знає, що робити з грою.
Сьогодні старались: Шапаренко, Марлос, Миколенко, Довбик. Але реалізація........................
rubey
Сколько надо ничеек подряд добиться
Чтобы в книге Гинесса очутиться ?
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил