Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 11 травня 2024, 08:33
5087
6

Ребров розповів, коли стане відома заявка України для участі на Євро-2024

Головний тренер збірної України підтримує рішення розширити заявку

| Оновлено 11 травня 2024, 08:33
5087
6
Ребров розповів, коли стане відома заявка України для участі на Євро-2024
УАФ. Сергій Ребров

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров розповів, коли стане відома заявка «синьо-жовтих» для участі на Євро-2024.

– Як у тренера збірної України під час весняної частини чемпіонату у вас додалося приємного головного болю в плані вибору виконавців у заявку національної команди на Євро-2024?

– Мені цікаво дивитися на прогрес гравців «Динамо» і «Шахтаря», на прогрес інших футболістів. Ми, як завжди, стежимо за всіма потенційними кандидатами в національну команду. Але для всіх них найголовніше – показувати стабільну гру. Є багато тих футболістів, які проведуть яскраво два матчі, а потім їх взагалі складно знайти. Тож ми дивимося не на один-два матчі, а на те, щоб гравці демонстрували впевненість і стабільність.

– Чи підтримуєте Ви рішення УЄФА розширити заявку команд-учасниць Євро-2024 з 23 до 26 гравців?

– Так. Я знаю, у чому була проблема в цьому питанні у топ-команд. Вони не розуміли, як використовувати цих «зайвих» футболістів у тренувальному процесі і яким чином потім «відчіплювати» трьох виконавців від заявки на конкретний матч. У таких збірних багато зірок, з ними складно працювати. У нас такої проблеми немає. Я вдячний усім хлопцям – і тим, хто виходив на поле, і тим, хто не потрапляв у заявку. Ми завжди залишалися єдиною командою і саме завдяки цьому вийшли на Євро-2024.

Рішення щодо розширення заявки – плюс для нас. Ми самі подавали такий запит до УЄФА. Подивіться, скільки зараз матчів проводять «Динамо» і «Шахтар». Втома гравців неминуча. Плюс травми. Тому важливо мати можливість швидкої заміни того чи іншого виконавця. А в нашій ситуації дуже складно ось так просто залучити футболіста з України, адже йому ще треба оформити дозвіл на виїзд за межі країни. Тож, повторюся, розширення заявки до 26 гравців – це дуже важливо для нас.

– А коли можна очікувати оголошення заявки збірної України на Євро-2024? УЄФА в цьому плані встановив дедлайн 7 червня.

– Думаю, що саме 7 червня ми нашу заявку й оголосимо. Подивимося, кого запросимо на товариські матчі, які ми будемо проводити перед Євро-2024. Час до формування заявки ще є. І клубний сезон адже ще триває. Сподіваємося, що наші гравці закінчать його без травм. Тож я просто не бачу сенсу поспішати з формуванням заявки і оголошувати її раніше 7 червня.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Литвиненко
Думаю чемпионат будет сверхсложный,наша команда молодая но дерзкая.потому много пропускаем,но хватка .которая появилась  в стыках говорит что в группе не застрянем.
TarasTaras94
Думаю на вакантні місця буде 3 опорник та 3 форвард + хтось у центр поля,  Піхальонок або Буяльський 
zelc006
Ще Морозюка треба запросити. У нього татухи бомбезьні на хеліталіях...
onco-clown
Из трех дополнительных мест, стоит хотя бы одно выделить под Коноплянку, может на замену выйдет и сделает разницу.