Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 14 травня 2024, 02:20
789
0

Владислав ЛУПАШКО: «Гравці Інгульця заслужили, щоб зіграти в УПЛ»

Головний тренер команди з Петрового розповів про вихід до УПЛ

| Оновлено 14 травня 2024, 02:20
789
0
Владислав ЛУПАШКО: «Гравці Інгульця заслужили, щоб зіграти в УПЛ»
ФК Інгулець. Владислав Лупашко

Клуб «Інгулець» достроково завоював путівку до УПЛ, взявши гору в 8-му турі чемпіонської гонки Першої ліги над «Агробізнесом» (3:0).

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер «Інгульця» Владислав Лупашко розповів, що допомогло команді з Петрового в стислі терміни повернутися до класу найсильніших:

– Після невдалого попереднього сезону, як часто буває в таких випадках, «Інгулець» залишила група провідних виконавців. Незважаючи на це, клубне керівництво поставило перед командою завдання – поборотися за перепустку до еліти. Вважаю, що за нинішніх умов ми якісно попрацювали на трансферному ринку й продуктивно провели підготовчі збори. Принаймні, всі новачки зробили вагомий внесок у зліт «Інгульця», який додавав з кожним туром.

– Як ви б охарактеризували ігровий стиль «Інгульця» в поточному сезоні?

– Базова тактична схема 4–1–4–1, яка в різних фазах може трансформуватися, зокрема, на 4–3–3. Та головне, на мій погляд, що дії наших підопічних були заточені на наступальні операції, пошук найкоротших шляхів до воріт суперника.

– Кого б Ви назвали лідерами «Інгульця»?

– В кожному матчі в «Інгульці» змінюється капітан. Це ми робимо спеціально, аби кожен гравець, якому довірили капітанську пов'язку, відчув себе вожаком, що йому довіряють, проявляв якості лідера. Ось чому буде правильно сказати, що «Інгулець» є сильний командним духом.

– «Інгулець» достроково завоював путівку до УПЛ, але ж ще зберігаються шанси здобути звання найсильнішої команди Першої ліги.

– Я на це налаштовую команду, хоча на черзі в нас поєдинки з дуже серйозними опонентами – «Епіцентром» і «Карпатами».

– В УПЛ вимоги значно вищі, ніж в Першій лізі, й, погодьтеся, без підсилення не обійтись.

– Поточний сезон ще триває, й тому обмін думками на цю тему з клубним керівництвом ще попереду. Хоча, переконаний, що ті гравці, які завоювали для Петрового путівку до УПЛ, заслужили, аби дати їм шанс проявити себе в еліті.

«Інгулець» достроково забезпечив собі вихід в УПЛ на сезон 2024/25. Команда Владислава Лупашка розгромила «Агробізнес» із рахунком 3:0 і слідом за львівськими «Карпатами» достроково забезпечила собі підвищення в класі.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.