Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 травня 2021, 20:56
20464
17

Україна - Бахрейн. Прогноз і анонс на товариський матч

Перший контрольний поєдинок команди Андрія Шевченка перед Євро-2020

| Оновлено 23 травня 2021, 20:56
20464
17
Україна  - Бахрейн. Прогноз і анонс на товариський матч
УАФ

У неділю, 23 травня, збірна України проведе контрольний матч проти Бахрейну. Поєдинок відбудеться в Харкові на полі стадіону ОСК «Металіст» і розпочнеться о 21:00 за київським часом.

В межах підготовки до Євро-2020 підопічні Андрія Шевченка запланували провести три поєдинки: з Бахрейном, а також проти Північної Ірландії (3 червня) і Кіпру (7 червня).

Першим спаринг-партнером перед стартом на континентальній першості для «синьо-жовтих» стане збірна найменшого арабськоъ держави в світі, Бахрейну. Головна футбольна команда цієї країни нині займає 99-у позицію в рейтингу ФІФА і особливих досягнень не має. Вона ніколи не потрапляла на Чемпіонат світу, але двічі поспіль - у 2005 і 2009 роках була максимально близька до успішного проходження кваліфікації, коли виходила в Міжконтинентальні стикові матчі. В обох випадках азіати за сумою двох матчів поступалися збірним Тринідаду і Тобаго і Нової Зеландії відповідно.

У Кубку Азії на рахунку команди 6 матчів, а кращим результатом є 4 місце в 2004 році, пройшовши в чвертьфіналі Узбекистан, але програвши у півфіналі Японії.

Наша головна команда є явним фаворитом майбутнього протистояння. І тут справа навіть не в рейтингу ФІФА, в якому Україна набагато вище Бахрейну, займаючи 24 - е місце. Збірна Андрія Шевченка вже привчила уболівальників до видовищної гри і прекрасних результатів. Наша команда відмінно провела відбірковий турнір до майбутнього Євро, завершивши цикл без жодної поразки і випередивши в групі чинного чемпіона континенту, збірну Португалії. У вирішальному поєдинку за перше місце, 14 жовтня в Києві, українці, граючи в меншості по ходу матчу, обіграли Кріштіану Роналду і Ко - 2: 1 і достроково вийшли в фінальну стадію.

У нинішньому році наша збірна провела три поєдинки. І всі вони завершилися внічию. У відборі до Чемпіонату світу 2022 року підопічні Андрія Шевченка з однаковим рахунком 1:1 зіграли з Францією, Фінляндією і Казахстаном. Для Бахрейну три крайні матчі були товариськими. У двох з них, з ОАЕ і Сирією команда португальця Еліу де Соуза здобула перемоги з рахунком 3:1, а в останній грі з Йорданом поступилися - 1:2.

Швидше за все, занадто радісного настрою у команди Бахрейна не буде і після матчу в Харкові. Навіть незважаючи на те, що українські футболісти гратимуть під навантаженням і без травмованих Буяльського, Шепелєва та Андрієвського, які не зможуть допомогти команді не тільки в грі з Бахрейном, але і на Євро.

Андрій Шевченко перед початком підготовки збірної і спарингом з Бахрейном заявив, що настрій у хлопців відмінний, а матч носитиме підготовчий характер. І додав, що азіати не будуть хлопчиками для биття.

Розширений список збірної України на Євро-2020:

Воротарі: Георгій Бущан ( «Динамо»), Андрій П'ятов, Анатолій Трубін (обидва - «Шахтар»), Андрій Лунін ( «Реал Мадрид», Іспанія).
Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Тимчик, Олександр Сирота, Денис Попов (всі - «Динамо»), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко (всі - «Шахтар»), Едуард Соболь ( «Брюгге», Бельгія), Богдан Михайличенко ( «Андерлехт», Бельгія).
Півзахисники: Тарас Степаненко, Марлос, Євген Коноплянка, Георгій Судаков (всі - «Шахтар»), Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Богдан Лєднєв (всі - «Динамо»), Артем Бондаренко ( «Маріуполь»), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Олександр Зубков ( «Ференцварош», Угорщина), Руслан Маліновський, Віктор Коваленко (обидва - «Аталанта», Італія), Олександр Зінченко ( «Манчестер Сіті», Англія), Андрій Ярмоленко ( «Вест Хем», Англія).
Нападники: Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Артем Довбик («Дніпро-1»), Артем Бесєдін («Динамо»).

Фінальну заявку збірна України подасть до 1 червня. Євро-2020 стартує 11 червня. Збірна України зіграє в групі С проти національних команд Австрії, Нідерландів і Північної Македонії.

23 травня, неділя

Україна - Бахрейн
ОСК «Металіст». Початок – в 21:00
Пряма ТВ-трансляція – ТРК Україна 
УКРАЇНА – БАХРЕЙН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1
 
  • 1.4
  • 4.5
  • 8.2
Сделать ставку
 
  • 1.4
  • 4.6
  • 8.2
Сделать ставку


 

Опитування

Голосів 166
Спрогнозуйте результат товариського матчу між збірними України та Бахрейну, який відбудеться 23 травня у Харкові.

Велика перемога України

69 голосів 41.57 %

Мінімальна перемога України

60 голосів 36.14 %

Нічия

26 голосів 15.66 %

Мінімальна перемога Бахрейну

5 голосів 3.01 %

Велика перемога Бахрейну

6 голосів 3.61 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kadaad .
"Збірна Андрія Шевченка вже привчила уболівальників до видовищної гри і прекрасних результатів." Особенно в играх с финами и казахами!
Александр Глух
Дуже шкода Буяльского...
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Возняк
Постійно дивлюся матчі Гента. Зрозуміло, що рівень бельгійського чемпіонату ще той, але останнім часом у команді просто феєрить Безус. За його грою навіть цікавіше спостерігати, ніж за грою Яремчука, бо форвард у більшості чекає, щоб йому виклали м'яч на блюдечку, а півзахисник став фактично розігруючим у команді. Встигає і паси нападникам видати, і в обороні відіграти, і забити. Може й віковий гравець, але ж не старший за Коноплянку, з постійною практикою і форму набув неабияку. Трудяга. Цікаво було б побачити в збірній.
joe777.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Empty
И с етих всех вызванных не хотелось бы видеть Коваленко больше всех
Вячеслав Выпирайло
Да чё за бред. Нахрен играть не известно с кем. Чё лучше не было сборных
Володимир Ляшенко
А серйознішого суперника не можна було знайти?
joe777.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Arius
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Мандрівник
Бахрейн, Северная Ирландия и Кипр
ЗАЧЕМ?????