Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 13 квітня 2024, 23:50
2123
0

Перейра йде за історією. Але зламати Хілла – неможливо

Непередбачуваний головний бій UFC 300

| Оновлено 13 квітня 2024, 23:50
2123
0
Перейра йде за історією. Але зламати Хілла – неможливо
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч на 14 квітня в Лас-Вегасі, США, відбудеться ювілейний турнір зі змішаних єдиноборств UFC 300, де головним поєдинком турніру стане протистояння бразильця Алекса Перейри (9-2) проти американця Джамала Хілла (12-1) за титул у напівважкій вазі (до 93 кг).

Чи тягне таке протистояння в плані загальної впізнаванності у світі на головний бій ювілейного турніру UFC? Навряд. Але від цього у спортивному плані поєдинок гіршим не стає.

Хілл не б’ється вже рік. За цей час Перейра встиг стати найшвидшим чемпіоном у декількох категоріях в UFC

До 2023 року активність Джамала Хілла була нормальною. В середньому по два поєдинки на рік, непогані суперники. У 2021 році програв Полу Крейгу нокаутом у першому раунді, а потім повернувся достроковою перемогою у тому ж раунді у поєдинку проти Джиммі Крута.
Потім був побитий Джонні Вокер, який любить відлітати в боях проти більш серйозних суперників (також нокаут у першому раунді). Після нього – технічний нокаут у поєдинку проти Тьяго Сантоса. І нарешті перемога у величезному протистоянні проти Гловера Тейшейри.

З бразильцем взимку 2023-го стався справжній трилер. Ветеран не просто не хотів здаватись, він збирався побити молодого опонента у титульному поєдинку. Але Хілл пройшов через найскладніше випробування в кар’єрі, щоб історично одягнути пояс.

Згодом Джамал мав зустрітись у поєдинку проти Їржі Прохазки, але не склалось. Американець травмувався – так само, як і Прохазка раніше, і залишив титул вакантним, допоки не вилікується.

Лікувався американець майже рік. За цей час Прохазка все ж отримав титульний бій, в якому попав під бразильський беземоційний каток.

Getty Images/Global Images Ukraine. Алекс Перейра

Влітку 2023-го Алекс Перейра дебютував у новій вазі. Перед цим навесні він все ж програв своєму вічному супернику Ісраелю Адесаньї. Той витягнув бразильця на атаку, провалив, контратакував і цього разу не відпустив – нокаут у другому раунді.

Бразилець сказав, що все ж згонка ваги для нього проходить не так просто, як здається. Перейра – великий атлет. Він ніколи не виглядав розтренованим чи погано готовим. Але вік дає про себе знати – у 35-36 років зганяти вагу не так просто, як раніше. Тому Алекс ухвалив рішення змінювати вагову категорію.

Першим же суперником у напівважкій вазі став колишній чемпіон, який ще зовсім недавно наводив страх на опонентів. Без перебільшення, той же Адесанья, як би чудово не виглядав у стійці, нічого не зміг зробити проти Яна Блаховича загалом – поляк просто зачавив Ісраеля у партері. А з Перейрою не впорався.

Річ у тім, що час минув. Все ж Блахович проти Адесаньї – найкращий напівважковаговик світу на той момент. Блахович проти Перейри – боєць після поразки та важкої нічиєї. Але і говорити, що Алекс відскочив через це, не можна. Перейра впорався з боротьбою та потужністю поляка, не дав себе забороти і комфортно переміг рішенням суддів.

Наступний бій для бразильця – одразу титульний. Їржі Прохазка має найбільш незвичайну техніку в UFC. Удари летять під різними кутами, лікті вилітають неочікувано та точно. Якщо треба знайти бійця, який може побити холодний розрахунок та спокій бразильця – це саме боєць такого стилю.

Загалом, Прохазка виглядав добре. Класично рухався, намагався хитрити. Але вийшло зробити не так багато, як хотілось чеху. Вже у другому раунді Перейра, як на замовлення, розбив суперника його ж зброєю – ліктями. Та став чемпіоном UFC – у другій для себе ваговій категорії. За всього сім поєдинків у промоції. Класний темп, обумовлений не тільки тим, наскільки Перейра хороший боєць, а й тим, що UFC не проти допомогти бразильцю з просуванням.

Тепер протистояння проти Хілла. Міцного суперника, як не подивись. Але чи найкращого у кар’єрі бразильця – наразі виглядає, що ні.

Хто фаворит?

Букмекери бачать фаворитом чемпіона UFC. На Алекса Перейру можна поставити за 1.80. На Джамала Хілла – за 2.06. Обережний такий фаворит, без фанатизму.

Все через те, що досі незрозуміло, що очікувати від обох. Особливо у поєдинку один проти одного.

З одного боку, Перейра – топовий ударник. Перебити бразильця дано одиницям, і то з серйозними проблемами для себе. Той самий Адесанья. Фантастичних навичок боєць. І йому треба було чотири поєдинки, щоб довести свою перевагу над Перейрою. Десь не щастило Ісраелю, але багато де він просто пропускав через невідворотність атак бразильця.

З іншого, Хілл – завжди темна конячка. На нього ніхто не ставить, він не страшенно медійний, виділити в його техніці смертельних навичок (як той самий боковий Перейри) не можна. Але зламати Джамала страшенно складно. Цілий Гловер Тейшейра зламався, намагаючись побити американця.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джамал Хілл

Тому з прогнозом на результат треба бути обережним. Хілл може подарувати сюрприз. Це така собі битва двох незламних бійців. Спортсменів, яким все одно, що там планує суперник – вони будуть гнути свою лінію. Питання, чиє бажання перегнути її виявиться сильнішим конкретно у цьому випадку.

Одне можна сказати точно. Ці хлопці готові зарубитись один проти одного. Впертись і битись, не давати бороти себе і одразу ж відповідати. І так, поки хтось із них не зламається під натиском іншого.

Непросто буде обом. І нехай це не так зірково, як на те розраховували, дивлячись на цифру 300 біля номерного турніру UFC, у спортивному плані – чудовий бій.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, що говорив Беллінгем Кейну перед пенальті у ворота Луніна
Футбол | 01 травня 2024, 21:01 1
Стало відомо, що говорив Беллінгем Кейну перед пенальті у ворота Луніна

30 квітня Реал Мадрид на виїзді зіграв унічию з Баварією у першому матчі 1/2 фіналу ЛЧ

«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію
Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6
«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.