Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 травня 2024, 22:10
2254
1

ГРИГОРЧУК: «Буде не дуже скромно, навіть смішно, щоб я оцінював Шахтар»

Наставник «Чорноморця» прокоментував поразку команди у матчі з «гірниками» (1:2)

| Оновлено 01 травня 2024, 22:10
2254
1
ГРИГОРЧУК: «Буде не дуже скромно, навіть смішно, щоб я оцінював Шахтар»
ФК Чорноморець. Роман Григорчук

1 травня відбувся перенесений матч 12-го туру Української Прем'єр-ліги 2023/24 між командами «Чорноморець» та «Шахтар». Гра завершилася з рахунком 4:1 на користь «гірників».

Після завершення зустрічі головний тренер одеського клубу Роман Григорчук прокоментував поразку своїх підопічних:

– Здається, сьогоднішня гра із «Шахтарем» трохи відрізняється від кубкової. Яким буде загальний аналіз зустрічі?

– За результатом, не дуже, на жаль. Вважаю, перемога «Шахтаря» закономірна. Тут узагалі жодних питань. Відчувалась чимала різниця в класі, майстерності й дуже велика у швидкісних якостях футболістів. Розуміємо, що підбір виконавців у «Шахтаря» дуже сильний, і вони є тією силою, з якою нелегко впоратися.

– За чотири дні знову гра із «Шахтарем». Чи побачили слабкі сторони суперника, якими можна скористатися в наступному поєдинку?

– Знаєте, це буде не дуже скромно, можливо, навіть смішно, щоб я аналізував та оцінював «Шахтар». Це великий клуб, у якому по-футбольному все правильно та на найвищому рівні. Бачимо, що за результатами та грою це справді великий клуб.

– Чи не склалося у вас враження, що форма та рівень футболістів «Шахтаря» змушує вас відходити від звичних принципів та ідей гри «Чорноморця»?

– Абсолютно згідний і, звісно, певні корективи на поєдинок зробили. Ми не можемо битися головою об стіну і повинні розумно до всього підходити. Розуміли, що нам протидіятимуть виконавці з фантастичними швидкісними якостями, примноженими на майстерність. Не маємо підходити до поєдинку примітивно тільки через те, що ми так хочемо і це наш стиль гри. Авжеж, коли різниця в класі та швидкостях відчутна, маємо вносити корективи. Але страшенно не хочеться цього робити, адже втрачається логічна лінія, коли ми напрацьовуємо, віримо в одні принципи, й раптом усе змінюємо та сідаємо в захист, не розуміючи, що робимо, так, на вдачу. Внесли корективи, але це не говорить про те, що ми відмовляємося від чогось. У наступній грі відкрито вам скажу, особливо нічого не змінимо і будемо старатися, та деякі зміни будуть. Розуміємо, що складно це зробити, тим паче проти такого сильного суперника.

– Можете пояснити, чому перенесення матчів до Києва для «Чорноморця» є зручним?

– Раніше до Львова було більш-менш зручно діставатися, і ми мали змогу приїхати за день, зараз змінили час рейсу, він прибуває о 6:00. Просто перебивається ніч, і відчули, що нам було якось складно через це в кубковому матчі, тому не хотілося цього повторювати. Запропонований варіант з перенесенням матчів нам дуже підходить, адже до Києва по нормальній дорозі доїхали за чотири з половиною години. Жодних проблем, у такій ситуації це для нас нормально. Напевно, якби на трибунах було багато вболівальників, то ми так би не вчинили, але зараз уболівальників небагато, тому вирішили зберегти трішки сил, адже кожна наступна гра для «Чорноморця» є найважливішою.

– Запитання щодо Салюка. Знаємо, що ви дозволяєте йому ризикувати і загалом вимагаєте від центральних захисників просуватися з м’ячем. Як оцінюєте психологічний стан Володимира на цьому відрізку, адже здається, що він подолав кризу?

– Ні, ми з ним говорили приблизно два тижні тому та були близькими до того, щоб дати йому відпочити і не ставити у склад. Але це найлегший шлях, щоб вийти з тяжкого стану. Так складається, що його помилка призводить до голу, і це вже не вперше. Я дуже хотів, щоб він переборов це та став сильнішим, не маючи відпочинку. Я хотів вчинити таким чином, але буду знов з ним розмовляти. Сьогодні необхідна була заміна, і зробили б йому тільки гірше, якби не скористалися нею.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Син Анчелотті розхвалив голкіпера Реала після суперматчу Ла Ліги
Футбол | 15 травня 2024, 22:07 0
Син Анчелотті розхвалив голкіпера Реала після суперматчу Ла Ліги

Тібо Куртуа у поєдинку з «Алавесом» здійснив 10 сейвів

ВІДЕО. Як виглядає новий стадіон Інгульця за 3 тижні до ревізії УАФ
Футбол | 15 травня 2024, 14:21 8
ВІДЕО. Як виглядає новий стадіон Інгульця за 3 тижні до ревізії УАФ

Олександр Поворознюк робить все, щоб завершити основні роботи з благоустрою арени

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alex belogubko
ГРИ пора в отставку--не можешь уходи  -хватит позорить Одессу