Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 березня 2024, 16:40
4172
1

Богачук розібрав Мендосу. Тепер Сергій – чемпіон

Лишилось отримати повноцінний пояс

| Оновлено 31 березня 2024, 16:40
4172
1
Богачук розібрав Мендосу. Тепер Сергій – чемпіон
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Богачук

У ніч з 30 на 31 березня у Лас-Вегасі, США, українець Сергій Богачук (24-1, 23 КО) зустрівся із американцем Браяном Мендосою (22-4, 16 КО). Непрості зміни та складний суперник викликали головне питання – наскільки велика небезпека для українця у такому поєдинку?
Як показала практика – небезпеки вистачало, але вся вона була контрольована самим Сергієм Богачуком.

Богачук чудово зробив роботу. Мендоса тримався тільки завдяки фізіології та диву

З перших секунд поєдинку Сергій Богачук понісся в атаку. Нічого дивного, доволі типово для нього. Навіть те, що у перших раундах він виглядав, як боксер із не дуже боксерською стійкою – теж нормально.

Мендоса намагався бути Мендосою. Триматись на дистанції, але не занадто далеко, щоб не занесло під канати. Жорстко контратакувати. І головне, пробивати своїм традиційним лівим боковим.

Це виходило в американця точно не добре. Але й не стовідсотково погано. Тобто, він влучав, але особливого та потрібного результату це не приносило. Богачук відмовлявся не те, що падати. Навіть хитатись.
Разом з цим, українець раз за разом пробивав боковий, який вилітав, як контратака. У підсумку це виглядало так: Сергій б’є правий прямий або боковий (найчастіше – друге), Мендоса одразу кидає лівий боковий, він влучає в ціль або ні, але у відповідь одразу летить правий боковий.

Богачука дуже рідко звалював людей одним ударом. Йому завжди вистачало тональності та кількості, але якогось важкого удару, який би приспав будь-кого, ніколи не мав. Це тим більше позначилося, коли у ринзі настільки міцний суперник, як Мендоса.


PBC. Браян Мендоса и Сергей Богачук

Браян – один з найбільш терплячих боксерів першої середньої ваги. Він ніколи не бував у нокаутах. Навіть ніколи не бував у нокдаунах. При цьому, тримається своєї лінії навіть, коли все йде не за планом, як у тому ж поєдинку проти Фундори. Себастьян перемагав, поки опонент не знайшов-таки вихід під свій боковий.

Цього разу, звісно, Мендоса теж шукав той самий вихід. Накидав боковий без перестанку, як тільки Богачук відкривався. Іноді доходило, але Сергій тримався. А от у відповідь летіло відчутно більше.

Українець перепрацьовував суперника і кількісно, і якісно. Причому, заходило так чи інакше все. І прямі, і бокові. І аперкоти при атаці з клінчу. Здавалося, Сергія в цей вечір міг зупинити тільки удар булавою.

Удари Богачука відчувались і через екран. Зрозуміло, що вони важкі та приносять купу дискомфорту. Вже до третього раунду Фундора мав розбитий ніс. Після середини чи то гематома, чи то наслідок переламу щелепи (непідтверджена, але можлива травма), ліва сторона обличчя американця почала збільшуватись.

Окремо треба відзначити фізичну готовність Богачука. Атакувати від раунду до раунду у такому темпі, при супернику, який безупинно намагається тебе упіймати на помилці – велика справа. Така ж, як не дати такому контрпанчеру, як Мендоса, приводів розслабитись та повірити у себе. Забрати територію – найкращий варіант. Браян не любить працювати від канатів. Йому треба простір, треба місце для маневру. Завдяки пресингу українця, все це нівелювалось. Браян відходив ще далі, до канатів, і вимушений був час від часу вступати в бійку, яка точно була йому не на користь – Богачук бив і більше, і точніше.

Неочікувано, в одинадцятому раунді, Мендоса таки знайшов шлях. Не боковий через руку і в обхід захисту, а традиційний аперкот, який змусив попереживати. Богачука почало хитати та довелось ховатись від дій суперника у ринзі.

Богачук пережив атаку, почав посміхатись, а у куті отримав нагадування – опонент небезпечний до останніх секунд. Програти такий бій на останніх секундах, бо загрався, буде доволі неприємно.


Instagram. Сергій Богачук

Сергій не переживав. Він чітко виконував задачу кута. Тиснув на опонента, різав йому кути, щоб тримати опонента у напрузі і бив-бив-бив. Кількісно Богачук насипав стільки, що диво, як Мендоса дотримався до кінця поєдинку.

Підсумковий рахунок суддів: 118-110 та 117-111 (двічі). Дуже упевнена перемога Сергія Богачука.

Що далі?

Бій за повноцінний титул Сергій поки не отримає. Схема з чемпіонством Цзю для бою проти Кроуфорда не спрацювала – Тимофій програв рішенням суддів. Тепер Себастьян Фундора – об’єднаний чемпіон WBO та WBC.

Звісно, після перемоги Богачук сказав, що готовий битися з чемпіоном. Але той, по лінії WBO, має зобов’язання перед Кроуфордом. Теренс буде підійматись у вазі і користуючись статусом суперчемпіона WBO, отримає бій проти чинного чемпіона.

Зараз незрозуміло, чи буде Кроуфорд зустрічатись з Фундорою. Чи, можливо, Себастьян битиметься проти Цзю вдруге. Насправді, WBO вже санкціонувала захист переможця проти Теренса, так що, якщо американець захоче, він отримає цей бій.

Богачуку варто дивитись на сусідні сходинки у рейтингу. Тому що, поки вони розберуться між собою, хто більш вартий титульного шансу, чекати та простоювати не варто. Є, наприклад, непереможений американець Чарльз Конвелл (18-0, 13 КО). Або молодий Хесус Рамос (20-1, 16 КО).

Давайте не забувати і про Джермелла Чарло, який числиться чемпіоном у відпустці саме за версією WBC. Чому ж Джермеллу не повернутись і не показати, на що він здатен?

Безумовно, варіант бою проти Чарло – фантастика. Але такою перемогою Богачук заслужив на найкращі та грошовиті бої.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Відома перша трансферна ціль Слота після підписання контракту з Ліверпулем
Футбол | 01 травня 2024, 23:45 2
Відома перша трансферна ціль Слота після підписання контракту з Ліверпулем

Нідерландський наставник хоче бачити в команді Тена Копмейнерса

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сміх
Якщо команда Дзю не повні ідіоти - то має бути пункт про реванш. Та що тут Сергію нічого не світять.
Кроуфурд на Фундору не вийде - не його рівень. Пояси Теренсу не потрібні, йому потрібні імениті опоненти за бій з якими дадуть добрі гроші.
Тут йому і потрібно крутитися.