Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 листопада 2023, 03:20
1872
0

Чарло, нарешті, повертається. Бенавідес – хороший варіант для такого бою

І питань щодо нього є вдосталь

| Оновлено 26 листопада 2023, 03:20
1872
0
Чарло, нарешті, повертається. Бенавідес – хороший варіант для такого бою
Getty Images/Global Images Ukraine. Джермалл Чарло

Джермалл Чарло (32-0, 22 КО) повертається. Один з братів-американців, чий рекорд виглядає більш успішно, нарешті проведе поєдинок 25 листопада у Лас-Вегасі. Джермалл не боксував з 2021 року і весь цей час був чемпіоном WBC. Травми, лікування, але Всесвітня боксерська рада навіть не назначила його умовним «чемпіоном у відпустці».

Повернення все одно не буде титульним. В одному вечорі з Давидом Бенавідесом, який боксуватиме проти Деметріуса Андраде, боксуватиме інший Бенавідес – Хосе (28-2-1, 19 КО). Але титул WBC, який належить американцю, на кону не стоятиме.

Такі от правила сучасного боксу. До когось лояльні, до когось нещадні. Як домовишся. Чи справедливо це? Сто відсотків - ні. Коли це зміниться? Невідомо нікому.

Цей бій – хороший для обох. Добре, що Чарло повертається саме з таким суперником

Джермелл Чарло востаннє боксував у 2021 році. Тоді американець зустрівся з Хуаном Монтіелем і перебоксував його рішенням суддів. А перед цим боксував у 2020 році – теж один раз. У тому поєдинку він переміг українця Сергія Дерев’янченка.

Це було одне з небагатьох протистоянь Сергія, коли він однозначно програв. У той день багато фанатів за інерцією почали говорити про пограбування. Так вже ми звикли, що Сергій, якщо програє, то не явно. Так було і цього разу, але українець все ж програв. Не тому, що він сильно гірший боксер. Та й програв не критично. Просто Джермалл – ну занадто великий боксер з хорошими навичками, який розумно їх використав.

Одночасно з цим можна точно сказати, що режим по одному поєдинку в рік, а потім перерва на два роки – не чемпіонський. Проблеми зі здоров'ям Джермалла зрозумілі, але фактично за лінією WBC будь-які перегони у середній вазі зупинились.

Зараз тимчасовим чемпіоном Всесвітньої боксерської ради є Карлос Адамес. Ще один боксер, який точно переміг Дерев’янченка. Причому, так, як ніхто не очікував. Упевнено та потужно. І чи не впевненіше за Чарло, але то вже деталі, які не мають зараз особливої ваги.

По факту, Джермалл мав би захищати пояс проти Адамеса. Має ж той час обов’язкового захисту колись наступити. Але він так і не наступив. Чарло повертається не титульним поєдинком, щоб повернутись у стрій, набратись сил і, нарешті, боксувати так, як мав би, згідно з зобов'язаннями.

Добре, що у суперники був підібраний Хосе Бенавідес. Це й цікаво в плані організації вечора. Два брати боксують в одному турнірі у двох поєдинках поспіль. І загалом, Чарло міг би повернутись і з гіршим суперником. Те, що це цілий Бенавідес – хороший знак для фанатів. Треба точно вмикати і дивитись, в якій хлопці формі.

Бенавідес, на відміну від Чарло, весь цей час боксував. Інше питання в успішності цих поєдинків. У 2018 році Хосе був ще непереможеним боксером, який вийшов проти такого ж бійця з нулем поразок – Теренса Кроуфорда. Відверто, Теренсу тоді довелось докласти зусиль для перемоги. Бенавідес не падав, не боявся та відповідав на удари. Кроуфорд знайшов вихід на удар аж у дванадцятому раунді. Тоді він епічно зніс суперника. Виглядало ефектно та страшенно гарно, але саме протистояння – точно не тотальний провал для Хосе.

Після того Бенавідес пішов відпочивати. Він, як і Чарло зараз, довго не боксував. Хосе повернувся у ринг аж у 2021 році і досі успішним це повернення назвати доволі складно. Перший поєдинок після повернення був зведений до нічиєї – тоді він зустрічався з Франциско Емануелем Торресом.

Наступний бій – проти Денні Гарсії. Там теж один боковий суддя побачив нічию 114-114. Двоє інших віддали перемогу Денні: 117-111 та 116-112. Непогана різниця за раундами між цими двома і третім з нічиєю, погодитесь?

Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Бенавідес (зліва) проти Денні Гарсії

Перша перемога після такої довгої перерви сталась аж у 2023 році. Влітку Хосе Бенавідес зустрівся з Сладаном Джанджаніном. Суперник відверто так собі – рекорд 35-15 до бою не захоплював. Але Бенавідес нарешті переміг. Нокаутував опонента у п’ятому раунді.

Виходить, що це? Протистояння боксера, який не боксував з 2021 року, проти боксера, який з 2021 року переміг один раз, а перед цим перемагав аж у 2018 році? Не вражає, звісно. Але давайте не поспішати.

Хто фаворит?

Це та ситуація, коли не дуже зрозуміло, як саме букмекери визначали фаворита. Ну от дивіться. На Джермалла Чарло можна поставити у середньому за 1.12. На Хосе Бенавідеса-молодшого – аж за 6.00. Нічого собі різниця, враховуючи всі попередні дані.

Добре, якщо брати суто стилістично та технічно, Джермалл – звісно кращий, як боксер. Він технічний, розумний та обережний. А ще – габаритніший за Хосе. Його зріст 185 сантиметрів проти 179 сантиметрів у Бенавідеса і розмах рук – 187 сантиметрів проти 180 сантиметрів у суперника. Тому ж Денні Гарсії довелось долати різницю у габаритах, яка була не на його користь.

Якщо дивитись за результатами, Бенавідес теж не вражав. Нічия, поразка і перемога над середняком – не те, на що варто розраховувати, коли хочеш вважатись фаворитом у бою проти такого чемпіона.

З іншого боку, Джермалл не боксує два роки. У нього були і травми, і психологічні проблеми. Конфлікти з братом, які навряд впливають позитивно. А Хосе не виглядав погано у попередніх боях. Навіть з Гарсією добре атакував весь бій, завзято йшов вперед. Упевнений у собі та міцний хлопець.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джермалл Чарло

Тож тут точно цікавіше, ніж на коефіцієнтах. Можливо, Бенавідесу буде по силах перетиснути суперника? Чому б і ні. Напору у нього вистачає, сили та упевненості теж. З іншого боку, топовий Чарло розіб’є такого суперника на відходах на класі і може навіть нокаутувати – удар там є, а момент знайти Джермалл вміє. Тут вже цікаво, наскільки американський чемпіон зараз у формі.

Ну, і не будемо забувати. Обидві головні пари цього турніру теоретично є суперниками Канело Альвареса. Давид Бенавідес та Деметріус Андраде давно хочуть бою з Саулем. А Джермалл Чарло казав, що він, як і брат, підписав контракт на бій з Канело. Джермелл програв, а у Джермалла є попередній контракт. Якщо він його не вигадав.

Тож це повернення може бути репетицією великого шоу помсти за брата. Цей Чарло більший, габаритніший і, можливо, сильніший. Так що, чому б не подивитись другу частину протистояння?

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію
Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6
«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію

Артем переплутав назву своєї команди

Еліна СВІТОЛІНА: «Моє рідне місто Одеса під атаками вже багато днів»
Теніс | 02 травня 2024, 07:51 6
Еліна СВІТОЛІНА: «Моє рідне місто Одеса під атаками вже багато днів»

Перша ракетка України розповіла про важливість роботи свого благодійного фонду

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.