Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 04 травня 2024, 05:32
2219
14

Еліна СВІТОЛІНА: «Моє рідне місто Одеса під атаками вже багато днів»

Перша ракетка України розповіла про важливість роботи свого благодійного фонду

| Оновлено 04 травня 2024, 05:32
2219
14
Еліна СВІТОЛІНА: «Моє рідне місто Одеса під атаками вже багато днів»
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна розповіла про те, що змушує її плакати, про своє щасливе місце та про важливість роботи свого благодійного фонду:

Еліно, що може змусити тебе плакати?

– Просте запитання. Це новини з України, які я постійно отримую, в принципі щодня. Навіть коли розмовляю з бабусею. Так, це дійсно дуже сумно. Майже щодня ми спілкуємося, хоча часом через різні часові пояси це буває складно робити. Але я завжди намагаюся підтримувати з нею зв'язок, перевіряти як її стан, як її ментальне здоров'я, тому що це дуже складно. Моє рідне місто Одеса атакують уже багато днів, тому всім там дійсно дуже важко. Тож я намагаюся перевіряти, як вони, і їхні повідомлення та новини від них змушують мене плакати.

Я не знаю, як ти можеш виходити на корт і змагатися. Адже це таке навантаження....

– Іноді буває справді дуже важко. Я рада, що поруч зі мною є моя команда, яка все це розуміє. Є мої друзі, з якими ми спілкуємося і намагаємося допомогти. Багато що вдається зробити завдяки роботі мого благодійного фонду, ми збираємо кошти для дітей тощо. Ось це і допомагає мені рухатися далі, коли я допомагаю людям, які цього потребують.

Наскільки для тебе важлива робота твого фонду?

– Дуже важлива. Коли я завагітніла, то війна щойно розпочалася, тож у мене насправді був час сісти і вивчити, що я можу зробити, як я можу допомогти моїй країні. І маючи свою платформу, яка вже в мене була, робити кожного дня для українців щось, що я можу. Тому що я сама перебуваю в безпечному місці, я подорожую по всьому світу і маю стільки можливостей. Тому я і команда фонду намагаємося створювати якісь проєкти, зокрема й програму з ментального здоров'я для дітей. Це моя місія. І як топ-спортсменці з України, важливо це використовувати.

Назви своє щасливе місце.

– Щоразу як я приїжджаю в Україну, я отримую такий заряд енергії від людей, у них неймовірний, сильний дух. Коли я їду після цього на турніри, я почуваюся дуже зарядженою, хочу відплатити їм, показати хороший результат. Вони мене дуже мотивують. Тому моє щасливе місце – це Україна.

Це запитання від нашого попереднього гостя, Френсіса Тіафо. І воно звучить так: «Яке твоє «чому», у сенсі чому ти робиш те, що робиш щодня?».

– Ох, Френсісе (сміється), це таке глибоке питання. Добре. Що ж, моє бачення змінилося після того, як у нашому житті з'явилася Скай, а також через війну. Зараз я роблю це заради себе. Тобто, я повернулася в теніс, тому що є ще кілька цілей, які я хотіла б досягти, які є в мене на думці. А також тому що я хочу потішити українців, яким не вистачає позитивних новин, а мої виступи, мої результати можуть дати їм невеликий позитив. Тож це почуття керує мною.


 
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
George1
Сьогодні свято в Одесі .10 років як спалили сміття тітушок в будинку профспілок  Радісна подія бо інакше жили би як в днр