Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 03 липня 2023, 10:05
12015
1

РОТАНЬ: «Перший скальп ми зняли, але через три дні буде знову топ-команда»

Наставник збірної України U-21 прокоментував перемогу над Францією U-21

| Оновлено 03 липня 2023, 10:05
12015
1
РОТАНЬ: «Перший скальп ми зняли, але через три дні буде знову топ-команда»
Суспільне. Руслан Ротань

Головний тренер збірної України U-21 Руслан Ротань прокоментував перемогу над Францією U-21 (3:1) у чвертьфіналі молодіжного Євро-2023 U-21:

«Відчуття після перемоги? Це моя улюблена робота. Я справді щасливий, але ще більше радий за наших футболістів, за нашу країну. По-перше, зараз завжди треба говорити – завдяки кому ми можемо тут грати та радувати країну – це наші воїни. Це їм вітання, ця перемога для них. А про здобутки можна говорити після закінчення кар'єри, і тоді можна щось згадувати.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Цей матч реально був дуже важливим. У нас є трохи часу, щоб переварити все. Із завтрашнього дня готуватимемося до півфіналу. Дуже мало часу. Відновлення попереду. І дуже потужна команда у суперниках.

Франція дуже потужно розпочала матч, гра йшла не за нашим сценарієм. Ми з перших хвилин прагнули взяти під контроль м'яч, але дуже вміло вивчили нас французи, перекрили середину та великою кількістю накривали наших півзахисників, тож початок матчу був не за нами. Але мені сподобалася реакція на пропущений гол, ми не розкисли.

За рахунок індивідуальної майстерності, командних дій та характеру змогли переламати цей матч. У результаті ми перемогли дуже потужну команду, одну із найсильніших на цьому турнірі. Найкращими стають серед найкращих, тому перший скальп ми зняли, але за три дні в нас у суперника буде друга найкраща команда турніру. Треба відновитись і добре підготуватися.

Це була наша стратегія, щоб більше Мудрик і Кащук відкривалися за спину, а Криськів відтягував на себе центральних захисників. Наша стратегія десь не спрацювала, перш за все – нам не вдалося взяти під контроль гру. Багато півзахисників опускалися глибоко, не було структури, на нас тиснули французи, які з перших хвилин почали пресингувати.

Індивідуальні дії гравців? Це вже їхня майстерність. Я дуже радий, що у матчі, який для нас спочатку вийшов невдалим, свою роль зіграли індивідуальна майстерність та характер команди, яка не розкисла, знайшла сили та переборола. Додайте індивідуальну майстерність гравців, і є результат. У другому таймі ми перебудувалися, він уже йшов за нашим сценарієм. Рахунок на табло, я вважаю, закономірний.

Чи тренуватиму збірну на Олімпіаді? На це питання я зараз не відповім. Але це досягнення для нашої країни, особливо в такий час, особливо коли йде війна. Для нашого народу це родинка, якщо можна так сказати. У такий час нашу країну буде представлено на Олімпіаді командою з футболу. І це буде вперше. Дуже й дуже гідно.

Матч проти Іспанії відрізнятиметься від гри з Францією. Іспанці мають високу індивідуальну майстерність. Іспанія – це структурна команда із хорошою взаємодією, чудовою структурою, швидкою роботою з м'ячем. Матч буде для нас ще важчим. Але ми повинні спочатку дивитися на себе, прагнути грати як ми захочемо. А зараз завдання номер один – відновлення».

Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexey75
Молодец тренер