Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 03 липня 2023, 01:38
4095
0

РОТАНЬ: «Коли зібралися, не могли собі уявити, що обіграємо Францію»

Перемігши французів, наставник української молодіжки дав прес-конференцію

| Оновлено 03 липня 2023, 01:38
4095
0
РОТАНЬ: «Коли зібралися, не могли собі уявити, що обіграємо Францію»
УАФ. Руслан Ротань

Головний тренер молодіжної збірної України U-21 Руслан Ротань поспілкувався із журналістами після чвертьфінального поєдинку з Францією U-21 (3:1) на Євро-2023 U-21, за підсумками якого українська команда здобула історичну путівку на Олімпіаду-2024.

– Ви вже звиклися з думкою, що збірна України пробилася в півфінал?

– Передусім, ми вітаємо з перемогою Україну, вітаємо наших захисників, дякуємо їм! Я поздоровляю команду, яка провела фантастичний матч, показала, що ми дійсно є командою, ми прагнемо більшого!

Якщо повернутися на роки назад, коли ми тільки зібралися, а особливо після першого відбіркового поєдинку з Францією – ми не могли уявити, що через два матчі ми цю збірну обіграємо. Хочу привітати футболістів із чудовою грою, із перемогою, а найголовніше для мене те, що вони в цьому матчі стали найкращими серед найкращих.

– Франція дуже високо обороняється, тим самим відкривається простір на обох флангах. Ви трохи здивували нас складом, адже не вийшов класичний нападник – у цій зоні опинялися й Судаков, і Криськів. Чи було установкою розтягувати суперника з одного флангу на інший, швидко переводити м’яч між зонами?

– Ми розуміли, що Франція буде дуже компактно оборонятися всередині, що нам максимально перекриють центр. Ми робили акцент на цьому, а також на грі з хибною «дев’яткою», аби відтягувати захисників, які діють дуже високо. У ці зони повинні були вбігати наші швидкі вінгери.

Але я дуже задоволений, що в ситуації, коли Мудрик і Судаков помінялися місцями, Георгій узяв цю роль на себе й увірвався в простір, який для нього створив своїм відкриванням Криськів. Цей матч ми обов’язково повинні занести собі в актив.

Хотів би відзначити й збірну Франції. Це дуже потужний колектив, хороша команда, індивідуально майстерна. Я задоволений тим, що наші хлопці відреагували на результат як індивідуальною майстерністю, так і характером, не розкисли, а швидко повернулися в гру.

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (УКРАЇНА U21).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (УКРАЇНА U21).
32’
ГОЛ ! З пенальті забив Георгій Судаков (УКРАЇНА U21).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Райан Шеркі (Франція U21).
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.