Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 03 липня 2023, 12:45
37421
125

Маленькі чарівники. Україна U-21 сенсаційно вибила Францію з Євро-2023

Команда Руслана Ротаня здолала одного з фаворитів турніру на шляху до фіналу

| Оновлено 03 липня 2023, 12:45
37421
125
Маленькі чарівники. Україна U-21 сенсаційно вибила Францію з Євро-2023
twitter.com/equipedefrance

Наша молодіжна збірна могла б грати проти збірної Швейцарії в цьому матчі, але не втримала перемогу над іспанцями. Тому довелося грати проти французів, які у відборі були в нашій групі і встигли накидати нам у двох матчах вісім голів.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Вперше на Євро вийшов на поле Михайло Мудрик, якому дали можливість грати лондонські лікарі. Він замінив на полі формально Данила Сікана. За схемою форвардом мав бути Криськів, але виникали припущення, що там може грати якраз Михайло. По інших позиціях все було прогнозовано, грали найсильніші. Нагадаємо, що Ванат не міг грати через дискваліфікацію. Були повідомлення, що В'юнник не зможе зіграти, але Богдан все ж опинився в заявці.

Старт поєдинку ознаменувався проблемами в центральних захисників - спершу Барколя проскочив Батагова і пробивав з гострого кута справа, а потім другим темпом бив Шеркі, якому не зумів завадити Таловєров. На щастя, Трубін зумів в обох епізодах за декілька секунд виручити двічі поспіль своїх партнерів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Мудрик все ж грав зліва, дизайнери з УАФ нас не обманювали, малюючи схему. Він спробував трохи брати ініціативу на себе, було більш-менш, але до конкретики не доходило. Тим часом французи явно захопили ініціативу десь хвилини з десятої. Було очевидно, що в них фізика на дуже високому рівні, а також гравці не соромилися демонструвати індивідуальну майстерність. Дещо просідала наша опорна зона, м'яч рухався крізь наших непристойно швидко.

І, на жаль, на дев'ятнадцятій хвилині ми пропустили. Наші не могли довго вибити на чужу половину, врешті-решт пас з опорної зони пішов на забігання на Барколя, того не втримав Вівчаренко. Пас в центр на Шеркі теж не перехопив ніхто, в результаті той прибрав Таловєрова і пробив метрів з восьми між ніг Батагову у правий нижній кут.

Дуже швидко ми могли зрівняти, Криськів навіть забив після прострілу справа Сича та удару Мудрика, але опинився в офсайді. Як і пропустити ще - Нкунку проходив Сича, той заблокував його удар, але м'яч відлетів до Гуїрі, який з кількох метрів перекидав Трубіна. Той зумів витягнути м'яч з-під поперечини.

Getty Images/Global Images Ukraine

Почали в голові промальовуватися різні погані варіанти. Але українці неочікувано ввімкнули пресинг, змусили Францію помилятися в простих ситуаціях і зуміли забити. Все зробив Мудрик - в центрі поля зліва обіграв суперника, рвонув у чужий штрафний і заробив на собі пенальті, законність якого не зміг заперечити відеоповтор. Судаков з «точки» бив у лівий нижній кут, на відміну від гри з Іспанією, воротар, мабуть, теж бачив той пенальті, тому стрибав праворуч - 1:1!

Одразу ж автор голу ледь не повторив «подвиги» наших з попередньої гри (мова про погане віддавання назад воротареві), але Трубін у підкаті розрядив ситуацію.

Нам дуже пощастило. Сич справа в першому сьогодні програвав багато дуелей, а раз дозволив Барколя бити з лінії штрафного в правий кут. Чому пощастило - Трубін стояв майже на лінії, м'яч влучив у праву штангу, пролетів якимось дивом між спиною воротаря та лінією воріт і вилетів у поле.

Автор звіту вже підготувався критикувати Ротаня за підсумками першого тайму за відсутність форварда, але передумав. Криськів відіграв таки свою роль фальшивої дев'ятки, після закидання Мудрика з глибини відтягнувши за собою захисників і дозволивши Судакову прийняти м'яч перед кіпером на самоті, обіграти того й ударом в порожні ворота оформити дубль наприкінці тайму.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Тайм другий розпочався з очікуваних атак Франції. Наші опинилися закритими на своїй половині, в пас вийти не виходило, а віддавання назад на виніс Трубіну теж було поганим варіантом, бо не було кому чіплятися за ці виноси. Криськів тим часом сфолив на рівному місці і позбавив себе через перебір карток можливості зіграти в наступному матчі - чи то в півфіналі, чи в матчі за п'яте місце.

Ротань вирішив міняти ситуацію, Сікан таки вийшов на поле, разом з Назаренком. Але суттєво це на гру не вплинуло. Так, ми почали переходити центральну лінію, але брак в передачах біля чужого штрафного, навіть в простих ситуаціях, зашкалював.

Цим же почали грішити і французи. Втома давалася взнаки, обидві команди збилися на банальні закидання. В нас Мудрик ледь не повторив гольовий пас на Судакова, але Назаренко з Сіканом пробити в площину не зуміли.

І знову був валідол, знову безліч обрізок - і в нападі, і біля своїх воріт. Французи зробили ставку на свою перевагу у фізиці, випустили свіжих Калімуендо та Ваї, і ті майже зробили гол - м'яч опинився в нашій сітці після удару першого, сейву Трубіна і добивання другого, але VAR зіграв на нашу користь, зафіксувавши офсайд.

А нам вдалося забити, досить неочікувано. Мудрика вже не було на полі, тому асистував Назаренко - він вивів Бондаренка на ударну позицію, всі чекали, що той проб'є лівою, але Артем підібрав м'яч під праву і підсік над голкіпером справа з гострого кута. 1:3 - можна було знімати якраз Бондаренка та випускати ще одного опорника на поле, Желізка.

Getty Images/Global Images Ukraine

Фінальний штурм був відверто спрямований на закидання та боротьбу у штрафному України, а там захисники справлялися і Трубін підчищав. Чесно кажучи, від Франції очікувалося більше техніки. А так могли б і покарати їх в контратаках, але проблема останнього пасу нікуди не поділася.

Як би там не було, рахунок не змінився. 1:3 - гратимемо 5 липня в півфіналі з Іспанією, з якою грали не так давно в групі, більше того - вихід в півфінал Англії, яка не має права грати на Олімпіаді, разом з нашою перемогою автоматично відправив нашу збірну на Олімпійські ігри.

Які висновки? Трохи критики все ж треба - центр захисту інколи втрачає позиції, з останнім пасом часто проблеми, правий фланг захисту добре грає в атаці, а при виконанні безпосередніх обов'язків трохи губиться. Але хвалити все ж треба теж - Мудрик ефективно дебютував на Євро, Трубін безпомилковий поки і заслужив на звання кращого гравця цього матчу, Судаков геніально бачить поле.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ну що, 5 липня приб'ємо Іспанію?

Чемпіонат Європи U-21. 1/4 фіналу.

Франція U-21 – Україна U-21 - 1:3

Шеркі, 19 – Судаков, 32 (пен.), 44, Бондаренко, 86

Тюрам, 58 – Криськів, 51, Вівчаренко, 56, Сікан, 62

Франція U-21: Шевальє – Нкунку, Люкеба, Сімакан (Жандре, 72), Калулу – Тюрам (Адлі, 71), Какере, Ле Фе – Шеркі (Калімуендо, 79) – Гуїрі (Ваї, 72), Баркола.

Україна U-21: Трубін – Вівчаренко, Таловєров, Батагов, Сич – Бондаренко (Желізко, 88), Бражко – Мудрик (Брагару, 78), Судаков, Кащук (Назаренко, 59) – Криськів (Сікан, 59).

Арбітр: Жоау Педру Піньєйру (Португалія).

Стадіон: «Клуж-Арена» (Клуж-Напока, Румунія).

Удари (у площину): 14 (6) – 6 (3)
Кутові: 6 – 1
Офсайди: 4 – 3.

ФРАНЦІЯ U-21 - УКРАЇНА U-21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (УКРАЇНА U21).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (УКРАЇНА U21).
32’
ГОЛ ! З пенальті забив Георгій Судаков (УКРАЇНА U21).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Райан Шеркі (Франція U21).
Оцініть матеріал
(205)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 125
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sahka1981
Просто красені! Молодці! Вітаю! З перемогою!
roman75zpr
Это было мощно и красиво!
OleksandrFCDD
Як би не ставився до кротів, але це ж круто мати в команді Судакова, Трубіна та Бондаренка. ІМХО, вдалими будуть продажі.
Дніпру ж треба продовжувати Назіка, як Кучер посмів його ігнорувати?
Та й Ротань виріс, як тренер.
З перемогою, Україно. Я вірив, що це буде успішна збірна.
pricolist
Сьогодні всі гравці зіграли просто чудово і Ротань молодець. 
alex13
Das ist fantastisch!!!
Alex AS
Топ матч! Всех с победой! Наши супер. Давно не было таких эмоций! Подняли дух нашим людям. Теперь просто обязаны брать Евро )
Am
Мудрик топ,тягне збірну, ну і Бондаренко теж сильний гравець
VARioR
Матч,  дійсно, вражає. Другий тайм не дали французам  створити нічого небезпечного, а свій шанс використали. 
Петя Рудик
Це щось неймовірне!!!
Kovaleff handwork Ковалев
Мужики.
Иван Качура
З перемогою, хлопці👍в другому таймі зібралися, та в захисті краще зіграли👍заміни добре підсилили гру👍
Maks KROT
Молодцы даже нет слов просто молодцы !!все и игроки и тренер Ротань начал радовать молодцы !!прогнозировал 1-2 ,мечтал 1-3 так и произошло !!!всех с победой ,мы на Олимпиаде и в полуфинале евро !!Верю будем в финале и будет золото !!В команду верить нужно всегда !!Ещё раз с победой Украины всех !!!!!
Alex
Играть в контроль мяча и высоким прессингом с сильнее соперником даже когда когда выигрываешь это и есть ключи к выигрышам и завоевать титулы. 50/50 держание мяча . Тот же стиль и нашей главной сборной. Франция надеялась что Украина будет на контр атаках и Франция просто раскатает а тут оборонятся и бегать забирать мяч пришлось . Браво Украина
Роман Романченков
Шановне панство, з ПЕРЕМОГОЮ!!!!💪💪💪🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
NikoKam1969
Команда супер. Потужно і красиво. Дякую хлопці за перемогу та подарунок для українців. Так тримати. Слава Україні !!!
Andrey_1992
я протираю очі...да ні не сон, просто у нас зараз топ-команда!!! русня, шо з єбалом)))))
Cityzen83
Фантастика!  Дякую хлопці за ці неймовірні емоції в цей тяжкий час. Я так кричав, що мене жінка з дітьми нах%й виженуть з хати. Тепер реально мріяти і про виграш, це цілком реально.
Dmytro
Вітаю всіх з перемогою! Слава Україні!