Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

01.07.2024 22:00 – FT 0 : 0
3 : 0 Серія пенальті Серія пенальті
Чемпіонат Європи
| Оновлено 02 липня 2024, 06:36
14490
16

Усе вирішила лотерея. Португалія в серії 11-метрових обіграла Словенію

Команда Роберто Мартінеса насилу пройшла до чвертьфіналу Євро-2024

| Оновлено 02 липня 2024, 06:36
14490
16
Усе вирішила лотерея. Португалія в серії 11-метрових обіграла Словенію
Getty Images/Global Images Ukraine

Коли тривають ігрові дні чемпіонату Європи-2024 в Німеччині, то дійсно важко встежити за всіма подіями на цьому міжнародному форумі. Навіть тоді, коли тих матчів за добу буває не більше двох. Ось і 1/8 фіналу в підсумку вже майже промайнула, а ми й очима не встигнули кліпнути. А скільки всього сталось за три останні доби!

Шостого за ліком з восьми учасників майбутніх чвертьфіналів ми визначали у Франкфурті-на-Майні, де поле місцевої арени піддавали настільки нищівній критиці абсолютно всі учасники змагань, що господарям урешті-решт мало стати соромно. Тож коли збірні Португалії та Словенії з’явились на газоні «Дойче Банк Арени», то організатори могли сподіватись тільки на диво, щоб інтенсивний футбол від обох колективів не зруйнував їхню багатомісячну роботу остаточно.

Getty Images/Global Images Ukraine

Варто визнати, що проблем із футбольним покриттям цього разу все ж таки було менше, аніж до цього, хоча самі гравці від обіцяної боротьби жодним чином не відмовлялись. Португалія діяла першим номером, що було цілком прогнозовано, проте той факт, що команда Роберто Мартінеса буде відчувати ідейний голод у завершенні власних гольових атак, ми б точно не змогли передбачити.

Усе в атаці «європейських селесао» зводилось або до неточних подач із флангів, або до спроб Роналду поцупити в партнерів право на виконання штрафного під будь-яким кутом і запустити із стандартів м’яч повз ворота. Таке марнотратство не могло не завершитись відповіддю від суперників, і якщо в першому таймі словенці просто пробували контратакувати, то далі за ходом гри вони все ближче підходили до створення небезпеки.

Getty Images/Global Images Ukraine

А ось чого прагнули португальці, нам так і не вдалось зрозуміти. Контроль м’яча був повністю за ними, опоненти навіть не намагались нав’язувати боротьбу в центрі поля, але відсутність думки в завершальній третині викликала щире здивування. Чи здивувало когось, що за такої гри ми в підсумку перейшли до овертаймів?

І ось де ця гра розкрилась, так це саме в додатковий час. Як не дивно, виключно за допомоги команди Мартінеса, яка двічі зусиллями Канселу та Пепе ледь не привезла м’ячі у власні ворота, але захисники й воротар Кошта не дали Вербичу та Шешку відповідно відзначитись, напевно, переможними голами.

А з іншого боку поля португальцям вистачило створити лише один момент зусиллями Жоти, який у центрі штрафного врізався в Дркушича та заробив пенальті, аби Роналду отримав свій черговий шанс забити на цьому турнірі. І змарнував його – Облак витягнув постріл під праву стійку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Отже, довелось грати ще й серію пенальті. Але там було без інтриги, бо її просто зруйнував власноруч воротар Кошта. Узяв усі три удари від Іличича, Балковеца та Вербича, а Роналду, Бруну Фернандеш та Бернарду Сілва свої постріли спрямували точно в сітку.

У підсумку, від цієї пари команд у чвертьфіналі чемпіонату Європи-2024 зіграє Португалія, тоді як для Словенії турнір добіг до завершення. У наступному раунді команда Роберто Мартінеса зустрінеться із Францією.

Чемпіонат Європи 2024. 1/8 фіналу

Португалія – Словенія – 0:0, пен. 3-0

На 105-й хвилині Роналду не реалізував пенальті (воротар)

Дркушич, 32, Карнічнік, 37, Станкович, 101, Бійол, 107

Кек, 111 (Словенія, поза межами поля)

Португалія: Діогу Кошта, Жоау Канселу (Семеду, 117), Рубен Діаш, Пепе (Рубін Невіш, 117), Нуну Мендеш, Жоау Пальїнья, Вітінья (Діогу Жота, 65), Бруну Фернандеш, Бернарду Сілва, Рафаел Леау (Консейсау, 76), Кріштіану Роналду.

Словенія: Облак, Карнічнік, Дркушич, Бійол, Балковец, Гнезда Черін, Елшнік (Іличич, 106), Млакар (Станкович, 74), Стоянович (Вербич, 87), Шпорар (Целар, 74), Шешко.

Арбітр: Даніеле Орсато (Італія).

Стадіон: «Дойче Банк Парк» (Франкфурт-на-Майні).

ПОРТУГАЛІЯ – СЛОВЕНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

121’
ГОЛ ! З пенальті забив Бернарду Сілва (Португалія).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Бруну Мігель Фернандеш (Португалія).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Крiштiану Роналду (Португалія).
111’
Matjaz Kek (Словенія) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(96)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pol-55
Справедливо,португальці грали в футбол,словенці заважали, в іншому випадку було б  не логічно.
Первый Среди Равных
У португальців в воротах стоїть не людина. Суперникам Португалії краще не доводити до серії пенальті - там у них шансів немає. 
Віталій Ткачук
Все справедливо, португальці були кращі. Далі не знаю як буде. Я завжди вболіваю за Португалію: Фіґу, Деку, Руї Кошта, - легенди ж. В них завжди крутий склад, але мало толку. Навіть ми в них вигравали, але наші виклалися на повну, Роналду навіть Миколенка хвалив. Не те що на цьому Євро.
barca_messi
Воротар усе зарішав! Особливо, коли врятував після Пепе.
Maxcrimea10
Футбол так собi, але драматургiя нависотi) Такий собi фiнал ЧМ на мiнiмалках
Бензар Євген
Мабуть довго буде той словенець бачити у своїх снах той змарнований вихід сам на сам з воротарем. Бісить, коли той хто б'є пенальті так хитродупо під час розбігу зупиняється, потім дивиться куди воротар хитнувся, робить крок і б'є у інший кут. Шахрайство у чистому вигляді. Наче було заборонено так робити правилами ФІФА/УЄФА? Це рівноцінно тому коли воротар вибігає вперед до удару.
garik_trinity
Увімкнув під час серії пенальті й був дещо здивований, коли побачив рахунок. П.С. Діогу Кошта молодець👍
didora
Треба виправити помилку у тексті. Роналду пробив у ЛІВИЙ від воротаря кут (а не в правий). І фотка не та що треба взята. Це я про пеналь у додатковий час!!!
Макс Максов
Повторення рекорду Шовковського...
Сseresznye
Последних славян вышибли с Евро.
Артур Отаманчук
А почему молчит предводитель крото-бото-банды, что нечего сказать, а настоящему предводителю всегда есть что сказать!
Артур Отаманчук
хлопці а жоріка судукова вже продали за 226 міліардов рублей?
Артур Отаманчук
та які ви там хлопці, ботоферма з накрутками лайків і коментів.