Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 02 липня 2024, 22:45
7919
8

Румунія – Нідерланди. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Колишні суперники за групою таки уникнули найсильніших опонентів

| Оновлено 02 липня 2024, 22:45
7919
8
Румунія – Нідерланди. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У вівторок, 2 липня, у Мюнхені на стадіоні «Альянц Арена» відбудеться матч 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Румунії та Нідерландів. Стартовий свисток німецького рефері Фелікса Цваєра з Берліна пролунає о 19:00 за київським часом.

Румунія


На цьому Євро вже було достатньо як сенсаційних результатів, так і просто команд, які здивували. Збірна Румунії належить саме до розряду останніх, от тільки своїм азартним футболом, на жаль, шокувати вона змогла лише Україну на груповому етапі (3:0). Утім, у нашій, як виявилось, доволі рівній групі E навіть одного такого надуспішного матчу вистачило команді Едварда Йорданеску для того, щоб вийти з першого місця.

І якщо виходити з логіки авторів турнірної сітки, то переможцям груп в 1/8 фіналу мають діставатись колективи, м'яко кажучи, нижчі за рівнем. Але коли справа дійшла безпосередньо до формування пар, то виявилося, що це правило спокійно можна порушити. У підсумку, усі три команди, які вийшли з нашого квартету, отримали собі дуже сильних суперників, і дві з них, Бельгія та Словаччина, вже завершили свій виступ на турнірі.

Чи повторить подібне «досягнення» збірна Румунії? Цілком можливо. Кілька днів тому ми вже стали свідком того, як прогоріла авантюристська збірна Грузії, а оскільки футбол колективу Йорданеску не надто далеко відійшов за рівнем організації та ключовими акцентами, то і від «триколірних» можна очікувати подібного результату. Ось тільки грузинів вибивали іспанці, тоді як у румунів суперник буде, м'яко кажучи, менш безкомпромісним.

Нідерланди


Перед початком турніру й уже безпосередньо за його ходом ми говорили, що найбільш вразливим місцем у збірної Нідерландів є тренерська позиція, яку, скоріше за все, тимчасово обіймає Рональд Куман. Проблеми почались уже в першій грі проти Польщі, у якій нідерландці ледве вигризли перемогу (2:1), і за рахунок неї надалі навіть встигли протриматися на першій сходинці турнірної таблиці деякий час.

Після цього була гра проти Франції, яку кожен нейтральний глядач з радістю б і не згадував (0:0), а ось після неї настав момент одкровення. Із лідера групи D Нідерланди всього за один матч (2:3) перетворилися фактично на аутсайдера, тому що нижче за Польщу впасти вже було банально нікуди. Як підсумок, замість умовної Туреччини «ораньє» дістались румуни, і тут ще треба буде з'ясувати, чи не пішло це їм на користь.

А ось що точно не піде нідерландцям на користь, так це чергова спроба Кумана щось таке придумати зі стартовим складом. Особливо надихає в цьому плані так звана «загадка Сімонса», якого тренер ніяк не може використати в правильній і звичній для нього позиції на лівому фланзі, а в останній грі взагалі відправив гріти лавку. Чим це закінчилось – бачила вся Європа. Єдине, що у Кумана реально спрацювало на цьому турнірі, так це вибухова зв'язка Думфріса і Фрімпонга на правому фланзі в матчі проти Франції. Куди вона потім поділася проти Австрії – ще один секрет Полішинеля.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Румунії та Нідерландів раніше перетиналися 7 разів у рамках кваліфікацій чемпіонату світу і чемпіонату Європи, а також основного раунду Євро-2008. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Нідерландів – 5 успішних ігор проти 1 у Румунії та ще одна зустріч завершилися внічию. Різниця голів 2:14.

Востаннє суперники зустрічались у березні 2013 року. Голи Рафаеля ван дер Варта, Робіна ван Персі (дубль) і Джермейна Ленса зумовили перемогу Нідерландів в Амстердамі на «Йоган Кройф Арені» 4:0 у відборі на чемпіонат світу-2014.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 43-річний німець Фелікс Цваєр, який на своєму рахунку ще має 2 матчі у фінальній частині Євро-2024. Боковими рефері стануть Штефан Лупп і Мархо Ахмюллер, а резервним арбітром відпрацює Даніель Зіберт. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Бастіаном Данкертом, якому допомагатимуть Крістіан Дінгерт і Жером Брізар (Франція). У Цваєра є досвід проведення матчу за участю Румунії – 1 перемога, тоді як із Нідерландами він перетинався 2 рази – 2 поразки.

Орієнтовні склади


Румунія: Ніце – Могош, Бурке, Дрегушин, Раціу – М. Марін – Міхейле, Станчу, Р. Марін, Ман – Дрегуш.

Нідерланди: Вербрюгген – Аке, ван Дейк, де Врей, Думфріс – Схаутен, Рейндерс – Гакпо, Сімонс, Фрімпонг – Депай.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в цій грі можна буде побачити результативний футбол.

Прогноз Sport.ua
Румунія
2 липня 2024 -
19:00
Нідерланди
Прохід. Нідерланди + ТБ 2,5

2 липня, вівторок

Румунія – Нідерланди
Мюнхен. «Альянц Арена». 19:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
РУМУНІЯ – НІДЕРЛАНДИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Фелікс Цваєр (Берлін, Німеччина)
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fitness.sports
Бельгия наказана, Словакия наказана, Румыния на очереди.
Vitason
Щоб голандці вас порвали ,за договорняк ,який влаштували зі словаками,уро...и !!!
Александр Поляк
Сподіваюсь Нідерланди закинуть,штук 4-5 
Alex Komnin
Які 1-2? Серйозно? 0-5, там грати нема кому. Це випадковість.
shakhtarforewer
Двох засранців уже наказали, на черзі треті. Вечером вболіваю за Нідерланди.