Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 липня 2024, 10:52
6415
46

Впевнено і спокійно. Нідерланди відправили Румунію додому з Євро-2024

Команда Рональда Кумана здобула велику перемогу в 1/8 фіналу

| Оновлено 03 липня 2024, 10:52
6415
46
Впевнено і спокійно. Нідерланди відправили Румунію додому з Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

Багато цікавих протистоянь уже подарувала нам стадія 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2024 в Німеччині, проте вона не могла тривати вічно, тож рано чи пізно ми мусили визначити двох останніх учасників наступного раунду змагань і закрити черговий розділ історії цього турніру. До болі знайома українським уболівальникам збірна Румунії в матчі на «Альянц Арені» в Мюнхені намагалась вихопити один із останніх квитків у Нідерландів.

Колектив Едварда Йорданеску провів увесь турнір без суттєвої ротації, і лише вимушена заміна лівого захисника кидалась у вічі під час погляду на стартовий склад румунів. Саме туди в підсумку й здійснювали основний удар суперники в першому таймі, тож скорочені кадрові резерви наших географічних сусідів дали про себе знати доволі швидко.

Getty Images/Global Images Ukraine

Більше того – бідолашного Васіле Могоша й без того возили на його позиції, так він ще й не дограв до кінця перший тайм через жорстке зіткнення з Думфрісом. Ситуація для Румунії на той момент уже була доволі складною, бо вони пропустили на 20 хвилині через виключну майстерність Коді Гакпо під час дриблінгу та удару під ближню стійку на лівому фланзі штрафного, а тут ще й ця прикра травма.

Однак цього разу футболісти Кумана тішили власних уболівальників дуже зрілою грою. Уперше на цьому турнірі, напевно. Нічого не давали створювати румунам в атаці, а кілька дальніх пострілів у їхньому виконанні були явно не тим обсягом загрози, що міг викликати перестороги в захисті Нідерландів. Це називається домінування, і нарешті «ораньє» навчились його демонструвати.

Getty Images/Global Images Ukraine

Насправді, від другого тайму очікувань за таких умов узагалі не було. Мінімальна перемога нідерландців? Їх би й такий розвиток подій влаштовував, але ж значно більш цікаво продовжувати атакувати та спробувати зазіхнути на щось більше. Той-таки Гакпо невтомно йшов за другим голом, і навіть майже забив його, але через офсайд на 63 хвилині Коді залишили без дублю. Не проблема – за кілька миттєвостей він виборов для Малена передачу під порожні ворота з лівого флангу штрафного.

І на цьому все – Румунія остаточно зневірилась у спроможності на щось впливати в цій грі, і хоча команда Йорданеску на втіху власним уболівальникам намагалась атакувати перед фінальним свистком, це тільки дало суперникам шанс підловити їх на контратаці. Мален знову скористався своїм шансом, тож у наступному матчі він навряд чи залишиться на лаві для запасних. Нідерланди зіграють проти переможця пари Австрія – Туреччина, до речі.

Чемпіонат Європи 2024. 1/8 фіналу

Румунія – Нідерланди – 0:3

Гакпо, 20, Мален, 83, 90+3

Марін, 67 – Дюмфріс, 78, Мален, 90+4

Румунія: Ніце, Раціу, Драгушин, Бурке, Могош (Раковіцан, 38), Марін (Чікелдеу, 72), Хаджі (Алібек, 72), Марін, Ман, Станчу (Олару, 88), Дрегуш (Міхейле, 73).

Нідерланди: Вербрюгген, ван Дейк, Аке (ван де Вен, 69), де Врей, Дюмфріс, Сімонс, Гакпо (Вегхорст, 84), Рейндерс, Схаутен (Верман, 69), Бергвейн (Мален, 46), Депай (Блінд, 90+2).

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина).

Стадіон: «Альянц Арена» (Мюнхен).

РУМУНІЯ – НІДЕРЛАНДИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +3
ГОЛ ! М'яч забив Доніелл Мален (Нідерланди).
83’
ГОЛ ! М'яч забив Доніелл Мален (Нідерланди).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Коді Гакпо (Нідерланди).
Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 46
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Мосій Шило
Як можно було влетіти цим рахітам 0-3 у першій грі? Жодна команда з нашої групи не вийшла до наступного кола.Це була найслабша група!
Octopus
В нашей группе все были покараны. Мы за позднее зажигание, словаки и румыны за договорняк, бельгийцы за безволие.
14sergey1953
Румунія, повинна подякувати Голландію, що програли 3:0, а не 7:0.
Stanislav Matusevych
Усі команди з нашої групи благополучно вилетіли вже у 1/8. Найслабша група без питань. В якій збірна України блискуче посіла останнє місце. Браво, Ребров, дайте йому ще 100 років!
uausa
Містер Луческу, що з лицем? А як же ж "Румунія здатна виграти Євро"?
Saar
По грі зараз Іспанія, Німеччина і Нідерланди- підтверджують фаворитів цього турніру.
Сseresznye
С отъездом, лучески.
dudigo78
Це все що потрібно знати про силу цієї збірної. Просто взули наших піжонів, майже без варіантів програли мертвим бельгійцям і розкатали дог з словаками. По суті за 1/8 можуть подякувати нашим звьоздам
Владислав Антонов
Нарешті в 43-му матчі Євро хтось зробив дубль. Класний матч від Нідерландів, реально сильна команда у них підібралась.
an52
Нідерланди додатково принизили наших звьозд разом з тренером
mastorent
собакам собачья доля. гоу хом, махинаторы цыганские.
1812
Группа лузеров, давай до свидания, надеюсь не до скорой встречи 
pavlop
Всі хто каже що у нас слабка група бо всі в 1/8 вилитіли. Ну так вони ж не від Словенії, Турції та Данії вилетіли то. А від Англії, Франції та Голландії. Якби якась з цих збірних не пройшла далі, оце б було сенсацією. Просто з турнірною сіткою не дуже пощастило.
OKs100
Получается, у нас была настолько сильная группа, что никто не смог пройти в 1/4.
Play Games
Ребров лишається. Чс офіційно буде просрано! Він не думає як виграти. Не ризикує. А думає як зіграти 0-0 з бельгією, щоб відмазки були на пресконференції. Помилок своїх не визнає! І думаю він буде радий якщо на відбір на чс. Нам в групу попадуться 2 топ команди. Кароче людина собі норм пристроїлась і може жити не тужити за 100 тис євро на місяць. (1200 000 тис євро в рік) 
samird
Нічого несподіваного не відбулося. Як я і писав після нашого провалу з румунами - це дуже посередня команда. Чи не найслабша на Євро. Що довели і бельгійці (які не були сильнішими за збірну України), і Нідерланди. Договорняк з словаками можна не згадувати - там все було зрозуміло ще до виходу на поле. Але футболісти збірної України чомусь вирішили, що вони Нідерланди ідо Іспанія, і обіграють румун "на класі". Але ж треба ще цей клас мати. А в нас майже одні "перспективні". Але цінники в футбол не грають.
Русланчик Шевченко
На Румынском и Словцком месте должны быть мы,  так же бы на один этап продержалась бы дольше,  но они в 16 лучших, а мы золотой молодёжью, где в жо.. пе... К сожалению кубки и медали разыграют, условные Испании, Германии,  как обычно.. приятно за Грузию,  но класс их такой, как и был перед Евро , никакой..Умру так и не увижу наших хотя-бы с бронзой...
dimando560
Додому!
roman75zpr
Жодна команда з нашої групи не вийшла до 1/4, та воно ї не дивно, тільки соромно повинно комусь бути... А Луческу ще той прогнозист )
Выталкиватель парашутистов
Получается что наша группа была составлена из самых слабых команд, которые проиграли свои игры на стадии 1\8 финала. А мы в этой группе слабаков - четвертые. Как не крути, - последнее место среди всех команд-финалистов ЕВРО... Ребров, не пора-ли с вещами на выход? Или будешь мучить себя и футболистов на отборе к ЧМ? Чует мое сердце, что Андрюша за такие "успехи" повысит в два раза зарплату своему вице-президенту и по совместительству- главному тренеру. Надо быть очень внимательным, ведь можно и подавиться, все скушать будет очень трудно...