Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 02 липня 2024, 01:29
11355
32

Все вирішив автогол. Збірна Франції вирвала перемогу в Бельгії

Французи вийшли до 1/4 фіналу Євро-2024

| Оновлено 02 липня 2024, 01:29
11355
32
Все вирішив автогол. Збірна Франції вирвала перемогу в Бельгії
Getty Images/Global Images Ukraine

Гучні футбольні афіши – це те, за чим уболівальники починають полювати ще на групових стадіях великих міжнародних турнірів. Чемпіонат Європи-2024 в цьому плані був не виключенням, і вже за ходом першого раунду змагань ми побачили кілька статусних протистоянь. Ще більше їх мало стати в плей-оф, а особливо в тій частині турнірної сітки, де від кількості здобутих кубків Анрі Делоне доводиться примружувати очі.

У збірної Франції, наприклад, таких трофеїв аж два в колекції й команда Дідьє Дешама залюбки б додала до кубків 1984 та 2000 років ще й цьогорічний «німецький» екземпляр. Але всього потрохи – спочатку «Les Bleus» мали в Дюссельдорфі здолати Бельгію, яка є до болі знайомою кожному українському вболівальнику після матчів квартету E. Особливо, останнього з них.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіони Європи з нудного футболу – такий не дуже-то й почесний статус могли отримати команди після першого тайму цього протистояння. Бельгія вийшла захищатись низьким блоком і стартових хвилин двадцять навіть м’яч не тримала на чужій половині. Суперники натомість намагались позиційно атакувати, але все зводилось, у кращому випадку, до загострень у вигляді неточних дальніх пострілів, а не до невдалих передач із флангів до штрафного. Особливо часто в цьому плані відзначався Тчуамені.

Трохи змінилась ситуація десь посеред першого тайму, коли команда Тедеско вирішила трохи пограти на атаку й навіть підійшла близько до того, аби відкрити рахунок, коли удар із штрафного з лівого флангу від де Брюйне лише в останній момент на лінії ногами встиг відбити Меньян. Але щоб ще один бодай трохи схожий за рівнем напруги момент з’явився до перерви на обидві команди, то ні – цього й близько не було. І це, якщо чесно, виглядало дуже дивно, як для такої афіші.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другому таймі ситуація в чомусь була схожою, проте в атаці Бельгії все ж таки з’явилось трохи більше гостроти на завершення. Франція ж тим часом просто била по воротах. Била, била, била й забила зрештою, бо ця кількість пострілів усе ж таки мала колись перерости в якісну характеристику.
На 85 хвилині Коло Муані з правого флангу штрафного й по м’ячу нормально не влучив під час свого удару в дальній кут, але рикошет від коліна

Вертонгена допоміг переграти Кастельса в ближньому куті. Команда Тедеско після цього пригадала, що також може грати на атаку, але в неї до пропущеного були непогані моменти в де Брюйне та Лукаку, і якщо там забити не вдалось, то й на порятунок у цій дуелі розраховувати не доводилось.

Getty Images/Global Images Ukraine

У підсумку, до чвертьфіналу чемпіонату Європи-2024 від цієї пари команд пробилась збірна Франції, тоді як для Бельгії пригоди в Німеччині добігли свого завершення. У наступному раунді команда Дідьє Дешама зіграє проти переможця пари Португалія – Словенія.

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу.

Франція – Бельгія – 1:0

Гол: Вертонген (85, автогол)

Попередження: Тчуамені (15), Грізманн (23), Рабьо (24) – Вертонген (76), Мангаля (90+3)

Франція: Меньян, Тео Ернандес, Саліба, Упамекано, Кунде, Рабьо, Канте, Тчуамені, Грізманн, Мбаппе, Тюрам (Коло-Муані, 62)

Бельгія: Кастельс, Теат, Вертонген, Фас, Кастань (де Кетеларе, 88), Доку, Онана, Карраско (Люкебакіо, 88), Де Брюйне, Опенда (Мангаля, 63), Лукаку

Арбітр: Гленн Нюберг (Швеція)

Стадіон «Дюссельдорф Арена» (Дюссельдорф, Німеччина)

ФРАНЦІЯ – БЕЛЬГІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

85’
ГОЛ ! Автогол забив Ян Вертонген (Бельгія).
Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Зоря підписала австрійського гравця
Футбол | 03 липня 2024, 21:33 0
Джерело: Зоря підписала австрійського гравця

До луганського клубу приєднається Габріель Ескінью

Оновлено список фаворитів на Золотий м'яч. 16-річний майже обійшов Мессі
Футбол | 03 липня 2024, 08:20 19
Оновлено список фаворитів на Золотий м'яч. 16-річний майже обійшов Мессі

Ламін Ямал посідає 16-те місце, Ліонель – 15-й, а головний претендент – Вінісіус Жуніор

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rzechpospolita
Походу, вся наша група на ЄВРО - поїде додому, слідом за нами)
Виктор Войцеховский
Еще одни клоуны выбрали себе "нормального соперника" не играя с Украиной на победу, а катая ничью. С Голландией этой шансов было куда как побольше. Плюс дальше соперник намного проще мог быть. Но бог с ними, с убогими.
an52
Бельгійці з нами грали так, ніби їх цілком влаштовує зустріч з французами в 1/8. Ось і отримали
Saar
Цих автоголів на цьому Євро більше, ніж просто забитих м'ячів!
Jaime_Lannister
Ну що, "игра была ровна"...?
Avaksi
Щось головні фаворити дуже розчаровують. 
Sergey Romanchik
Умные люди Тедеско не поставили бы во главе сборной..Дол..б даже не знает,что ссора с Куртуа чревата..( тот либо жену выеб.ет чужую либо невесту) Кевин Де Брюйне знает..А они даже и не в ссоре были 🤣🤣🤣
v2341770
Цей матч ще раз підтвердив неготовність збірної Бельгії до ЧЄ (попередньо були невиразні матчі в групі). Чому тоді деякі вболівальники, переважна більшість експертів (не говорячи вже про футболістів збірної) говорять про позитивний результат збУ у матчі з Бельгією? Матч з такою Бельгією необхідно і повинна вигравати будь-яка команда, яка прагне чогось досягти на цьому ЧЄ. А збУ виходить на матч, який необхідно вигравати з розстановкою : 5-3-2 (гра на нічию), а щоб трансформувати цю схему у 3-5-2 у ТШ не вистачило клепки. А чи спостерігали ви активне підключення центрбеків до атаки? Головне було - не програти, а останне місце в групі - та то таке...Стратегічно мислити - це не наше, зате ми з самою Бельгією нічійку скатали. У цьому - всі наші майбутні перспективи, нажаль...
sandy60
бачили ми, як вони "виривали", ганьба, за чотири гри - один гол, і той - з пеналя. вони мають повіситись від сорому усім складом. 
Saar
Такий автогол на 85... до речі, на цьому Євро французи вже рятувалися автоголом від поразки і рахунок ставав 1-1.
255547
Французы не играли в прагматичный футбол, как допустим Англия, они владели и территоиальным преимуществом и игровым Бельгийцы во сновном оборонялись, точку только не могли поставить, то что в современном футболе маленькая результативность, это говорит о том  что, все команды тактически подкованы, поставленна хорошо командная игра, хорошая функциональная подготовка, отложенные все действия, любой матч сейчас, это как шахматная партия, двух команд