Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 липня 2024, 19:04
6992
4

РУБЧИНСЬКИЙ – про швидкий перехід у Динамо, номер, несподіваного кумира, ЛЧ

Новачок київської команди дав перше інтерв'ю прес-службі клубу

| Оновлено 05 липня 2024, 19:04
6992
4
РУБЧИНСЬКИЙ – про швидкий перехід у Динамо, номер, несподіваного кумира, ЛЧ
ФК Дніпро-1

3 липня київський футбольний клуб «Динамо» офіційно оголосив про трансфер 22–річного хавбека Валентина Рубчинського з «Дніпра–1».

Рубчинський дав своє перше інтерв'ю як гравець киян, поспілкувавшись із прес–службою команди:

– Чесно кажучи, було доволі несподівано отримати запрошення від такого клубу, але я особливо не вагався та з радістю погодився перейти до «Динамо». Сьогодні ввечері вже провів перше тренування з командою. І партнери, і тренерський штаб дуже добре зустріли мене та прийняли до команди. Тепер працюватиму, аби виправдати довіру та грати в основному складі «біло–синіх».

– Чи займався у відпустці? Зараз відразу включаєшся в роботу в основній групі?

– Так, займався індивідуально, але навантаження, звичайно, були не такими, як у хлопців від початку підготовчого періоду. Буду тренуватися та поступово надолужувати партнерів, аби вийти з ними на один рівень фізичних кондицій.

– Цього літа до «Динамо» також приєднався твій одноклубник по «Дніпру–1» Олександр Піхальонок. Це також вплинуло на твій вибір на користь «Динамо»? Чи радився з Олександром перед тим, як прийняти пропозицію?

– В принципі, часу не було, аби радитися, оскільки все відбулося доволі швидко. Але, справді, разом із Сашком набагато комфортніше буде адаптуватися в «Динамо» та звикати до побутового життя на новому місці.

– Чи знайомий з кимось ще з динамівців?

– Так, звичайно, з багатьма виступали в молодіжній збірній, тож із ними дуже добре спілкуємося. З іншими також неодноразово перетиналися на футбольному полі, тож один одного знаємо.

– Ти провів два повних сезони за «Дніпро–1» на високому рівні, виступав у єврокубках. Чи вдалося набратися досвіду та впевненості за цей час?

– Так, звичайно. Разом із командою ми боролися за найвищі місця в чемпіонаті України, виступали на міжнародній арені. Тому цей період, безперечно, пішов мені лише в плюс в плані кар’єри.

– «Динамо» починатиме свій шлях у єврокубках з кваліфікації Ліги чемпіонів. Можливість зіграти на груповій стадії найпрестижнішого клубного турніру додає мотивації працювати на максимумі?

– Звичайно, «Динамо» завжди бореться за найвищі місця та ставить перед собою найвищі задачі в усіх турнірах, у яких бере участь – і виступ у груповій стадії Ліги чемпіонів є однією з них. Команда заслуговує грати проти топ–клубів Європи, і докладемо всіх зусиль, аби кваліфікуватися до групової стадії.

– Яка твоя улюблена позиція на полі й кого бачиш своїми основними конкурентами в «Динамо» на ній?

– Люблю грати в центрі поля, діяти як на атаку, так і на оборону. Щодо конкурентів, то в «Динамо» зібрані в центрі поля сильні футболісти, когось одного виділити не можу, тож цікаво буде перевірити себе на їхньому фоні.

– А у світовому футболі на кого рівняєшся на своїй позиції?

– Дуже подобається, як грає Тьягу Алькантара. У нього трохи не склалося в «Ліверпулі», але за індивідуальними якостями це дуже сильний футболіст.

– Чи визначився вже з ігровим номером?

– Так, обрав 15–й. Особливих побажань не було, цей виявився вільним. Знаю, що під ним раніше в «Динамо» виступав Віктор Циганков, який був лідером команди. Тож сподіваюся стати так само важливим гравцем для київського клубу.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel_i_CO
Ласкаво просимо до Києва. Шикарна банда у нас вимальовується, але з декількома гравцями центра поля доведеться попрощатися, бо у нас гравців вже більше, ніж на дві команди і це без молоді з Ю19, яка виграла минулий юнацький чемпіонат
Андрій Шевченко
Вдалий вибір