Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 28 червня 2024, 12:54
3131
4

Ігор БЄЛАНОВ: «Гравці збірної не мають ставити гроші вище за футбол»

Легендарний український футболіст поділився думками щодо виступу України на Євро-2024

| Оновлено 28 червня 2024, 12:54
3131
4
Ігор БЄЛАНОВ: «Гравці збірної не мають ставити гроші вище за футбол»
Ігор Бєланов

Легендарний український футболіст Ігор Бєланов поділився думками щодо виступу національної збірної України на Євро-2024.

– Що поробиш, це – футбол. Так трапляється, – констатує факт фахівець. – Кажуть, що від однієї гри багато що залежить. Так воно і сталося на нинішній континентальній першості. У нас було так само від час Євро-1988, з тією лише різницею, що ця одна-єдина надважлива гра була не першою у групі, а фінальною! Перемігши Голландію у груповому етапі, ми поступились їй у вирішальному матчі. Взагалі, на тому чемпіонаті Європи наша збірна на шляху до фіналу не програла жодного матчу. Керована Валерієм Лобановським команда досить відповідально підійшла до такого серйозного турніру і завоювала срібні нагороди. А от збірній України на самому початку групового етапу не можна було програвати. Я ще до цього попереджав, що в жодному разі не можна розслаблятися, і що «зіркова» хвороба зараз нікому не потрібна. Якщо не буде у колективі мікроклімату, то нічого не вийде. Так воно й сталося. Втім, життя продовжується. Потрібно рухатись вперед і доводити свою профпридатність, а не на словах розповідати, які ми «круті». Чемпіонат Європи не любить «зіркової» хвороби. І не прощає.

– У матчі з Румунією був відвертий провал. А що скажете про наступні ігри у групі – зі Словаччиною та Бельгією, у яких були зафіксовані перемога і нічия відповідно?

– Після фіаско у поєдинку з румунами наші хлопці хоч і зібралися, добре провівши другий тайм із словаками та весь матч з бельгійцями, проте було вже трохи запізно. Що й казати, результат 0:3 у першій грі збірній України дуже нашкодив. Та як би там не було, а наша команда є перспективною – якщо, звичайно, тренерський склад створить в ній атмосферу взаємної поваги та довіри. І щоб футболісти, які захищають кольори збірної, не ставили гроші вище за футбол і власну гідність. Адже є ще й країна, за яку потрібно битись у кожному матчі.

– Невдача збірної викликала шквал критики як на адресу гравців, так і на адресу головного тренера…

– Звинувачувати Сергія Реброва і накидуватись на нього не варто, адже він сам собі не ворог. Незважаючи на факт невдачі на європейській першості, потрібно рухатись вперед, у нас є гарна перспектива. Навпаки, Реброву потрібно допомогти зробити по-справжньому конкурентноздатну команду. Звичайно, дуже прикро, що Україна так невдало завершила груповий етап на Євро-2024. На відміну від збірної Грузії, яка продемонструвала, що таке налаштованість.

Раніше думками щодо виступу України на Євро-2024 поділився Віктор Хлус.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Полісся орендувало гравця з клубу, з яким зіграє у ЛК 24/25
Футбол | 30 червня 2024, 19:24 0
ОФІЦІЙНО. Полісся орендувало гравця з клубу, з яким зіграє у ЛК 24/25

Адмір Брістріч із «Олімпії» приєднався до житомирської команди на правах оренди

Символічна збірна з гравців, котрі ніколи не вигравали Євро
Футбол | 30 червня 2024, 12:30 13
Символічна збірна з гравців, котрі ніколи не вигравали Євро

Це лише одна із можливих версій, проте вона цілком заслуговує на вашу увагу…

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nick.Grabowski
Власне такі як і Беланов, Блохін, Протасов тощо - і поставили гроші вище за футбол та лягли під усіляку олігархічну наволоч, бандитів, шахраїв та крадіїв, які понад 30 років керують українським футболом.
 
ZANREGENT1993
Для начала нужно поменьше раздавать интервью. И не ждать тренера год.
VIPsector1
Йди до біса зі своїми висновками! «Караван лає, собака идьот…» Ви за гроші розкажете все, що на бумажці написано. Хвутболісти, бляха! Самому не соромно було дивитись на це лайно від Реброва?!
Андрій Заліщук
не мають, але ставлять