Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 червня 2024, 21:55
7397
7

Іспанія – Грузія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Фаворит турніру зустрінеться з командою, яка стала відкриттям цьогорічного Євро

| Оновлено 30 червня 2024, 21:55
7397
7
Іспанія – Грузія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

У неділю 30 червня у Кельні відбудеться, мабуть, найочікуваніший матч 1/8 фіналу, в якому зустрінуться збірні Іспанії та Грузії. І це, незважаючи на те, що іспанці є одними з головних претендентів на чемпіонський титул, а для грузинської команди сам вихід у плей-оф вже є історичною подією. Обидві команди прагнуть активно грати в атаці, тому за першої нагоди намагаються швидко доставляти м'яч до чужих воріт і створювати гольові моменти.

Іспанія

Підопічні Луїса де ла Фуенте Кастільйо на хорошому рівні провели матчі групового етапу. Вони єдині на нинішньому Євро, які виграли всі три поєдинки, набрали максимальну кількість очок і при цьому не пропустили у свої ворота жодного м'яча. Спочатку іспанці розгромили Хорватію 3:0, після чого з однаковим рахунком 1:0 завдали поразки Італії та Албанії.

Слід зазначити, що у цих поєдинках тренерський штаб задіяв 24 різних футболісти, включаючи двох воротарів. Проте від цього стиль гри іспанців практично не змінювався. Іспанці намагалися діяти першим номером й мали помітну перевагу над суперниками. Особливо це було помітно в іграх проти Хорватії та Італії. Тому навіть відсутність через дискваліфікацію одного з провідних гравців Родрі у матчі з Албанією взагалі не відчувалося.

На думку багатьох шанованих видань, саме Іспанія на даний момент вважається одним з головних фаворитів турніру в цілому. Але скільки разів бувало, що завідомі аутсайдери давали сюрпризи. Тому в таборі іспанської команди ретельно готуються до поєдинку. Зокрема, захисник збірної Начо Фернандес зазначив: «…вважаю, проти Грузії буде складно. Потрібно з першої хвилини зберігати граничну обережність. Хвіча (Кварацхелія) дуже маневрений, блискуче грає один в один. Безперечно, він є лідером збірної Грузії і для нас критично важливо стримати його».

Грузія

Дебютанти фінальної частини чемпіонату Європи та взагалі великих міжнародних турнірів футболісти збірної Грузії провели груповий етап для багатьох несподівано сильно. Вже у першому матчі з Туреччиною (1:3) вони боролися до останньої хвилини і пропустили гол вже у порожні ворота, коли їхній воротар Георгій Мамардашвілі прийшов на допомогу своїм польовим гравцям при подачі кутового біля воріт суперників.

У другій грі грузини взагалі могли виграти у Чехії, якби вже у компенсований арбітром час реалізував свій вихід практично віч-на-віч з воротарем Саба Лобжанідзе. Але він направив м'яч вище цілі і матч завершився внічию 1:1. Натомість у заключному поєдинку групи збірна Грузії зробила справжню сенсацію, перемігши Португалію 2:0. Свій перший гол на великому турнірі забив безперечний лідер збірної Хвіча Кварацхелія, а потім з пенальті відзначився найкращий бомбардир нинішнього Євро Жорж Мікаутадзе. До речі, він вражав ворота суперників у кожному із трьох проведених матчах.

Але найголовніше, що підкуповує нейтральних глядачів, то це дивитися на те, з яким бажанням і настроєм виходить на ігри чемпіонату Європи збірна Грузії. Як самовіддано діють її футболісти у захисті і як стрімко з палаючими очима вибігають у контратаки. У зв'язку з цим слід особливо відзначити тренерську руку їхнього наставника, відомого у минулому футболіста збірної Франції Віллі Саньоля. В тому, що саме таку збірну Грузії ми побачили на цьому турнірі, безперечно, його велика заслуга.

Статистика матчів

У своїй історії національні збірні Іспанії та Грузії зустрічалися сім разів. У цих матчах іспанці здобули 6 перемог, але й грузинській команді одного разу вдалося досягти успіху. Було це у товариському матчі в 2016 році. Перед фінальним турніром чемпіонату Європи Грузія виграла 1:0. Цікаво, що той єдиний гол забив Торніке Окріашвілі, відомий українським шанувальникам футболу по виступах за донецький «Шахтар», маріупольський «Іллічівець» та одеський «Чорноморець». В інших іграх незмінно сильнішими виявлялися іспанці, причому двічі у відборі на нинішнє Євро. За жеребом команди опинилися в одній відбірковій групі А. У Тбілісі грузини програли з розгромним рахунком 1:7, а вдома у Вальядоліді іспанці перемогли 3:1.

Орієнтовні склади:

Іспанія: Сімон, Кукурелья, Начо, Ле Норман, Карвахаль, Руїс, Родрі, Педрі, Вільямс, Мората, Ямал

Грузія: Мамардашвілі, Какабадзе, Кашія, Гвелесіані, Двалі, Цитаїшвілі, Кітейшвілі, Кочорашвілі, Чакветадзе, Кварацхелія, Мікаутадзе

Прогноз на протистояння:

Навіть у грі проти Іспанії, яка, звичайно ж, буде фаворитом цього матчу, грузинські футболісти, швидше за все, намагатимуться зіграти суворо в обороні й на швидких контратаках. І цілком можливо, навіть заб'ють гол. Але будемо реалістами. Переможе Іспанія з рахунком 3:1.

30 червня, неділя

Іспанія – Грузія
Кельн. «Кельн Штадиум». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Megogo і Суспільне
ІСПАНІЯ - ГРУЗІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Франсуа Летексьє (Франція)
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

УЄФА може жорстко покарати Беллінгема за інцидент на Євро. Що трапилось?
Футбол | 01 липня 2024, 16:11 4
УЄФА може жорстко покарати Беллінгема за інцидент на Євро. Що трапилось?

Джуда можуть дискваліфікувати на чвертьфінальний матч проти Швейцарії

Підсумки дня Євро-2024. Визначено третю пару чвертьфіналістів
Футбол | 02 липня 2024, 00:50 0
Підсумки дня Євро-2024. Визначено третю пару чвертьфіналістів

У 1/4 фіналу 5 липня о 22:00 у Гамбурзі Португалія зіграє проти Франції

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Только недооценка поможет Грузинам.
Boodya
Хоч і буду в цьому матчі за Грузію, але тут, якщо чесно, без шансів для Сакартвело, нажаль
Сseresznye
У Грузии НОЛЬ шансов. 
 1:7 и 1:3 будет висеть над ними как домоклов меч.
255547
У наших сборных, всегда были свои потолки, и в свое время у сборной 
союза тоже, права тогда сам потолок был намного выше, уровень развития футбола на тот момент, позволял достигать большего