Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 01 липня 2024, 00:54
7350
20

Пропустили та розгромили. Іспанія впевнено розібралася з Грузією

Команда Луїса де ла Фуенте здобула велику вольову перемогу в 1/8 фіналу Євро-2024

| Оновлено 01 липня 2024, 00:54
7350
20
Пропустили та розгромили. Іспанія впевнено розібралася з Грузією
Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат Європи-2024 в Німеччині вже кілька днів, як перейшов до стадії плей-оф свого розіграшу, тож нині команди фактично позбавлені шансу на помилку. І ми вже встигли побачити на прикладі тієї-таки Італії чи, майже, Англії, що це – взагалі не порожні слова. Великі футбольні країни поступово залишають міжнародний форум, що створює тиск на решту колективів, яким ще доведеться долучитись до боротьби на стадії 1/8 фіналу.

Наступною на черзі була Іспанія, грою якої всі захоплювались під час групового етапу, який для колективу Луїса де ла Фуенте минув не те, щоб без утрат очок, а навіть без пропущених м’ячів. Але коли «Червона Фурія» на першому кроці сітки плей-оф натрапила на Грузію, то десь мимоволі нейтральні вболівальники бажали побачити інтригу в цій парі, де, здавалося б, усе очевидно.

Стартові хвилини гри в Кельні відверто не здивували – Іспанія тримає м’яч непристойно багато часу в атаці на чужій половині, грузини відбиваються, Мамардашвілі рятує від перших гольових моментів у суперників. Це можна було передбачити ще задовго до початку гри. А ось те, що з цього стартового тиску для команди де ла Фуенте не буде жодної користі – це вже постарався колектив Віллі Саньйоля.

«Хрестоносці» відбились, і не просто абияк, а з виходом до стрімкої контратаки на 18 хвилині, на завершення якої Какабадзе подав із правого флангу в Ле Нормана перед воротарським, а той незграбно перевів м’яч у сітку. Це був той самий сірник біля порохової діжки, який іспанцям за жодних обставин не можна було дати запалити суперникам.

Бо далі почалось таке, що вже слід називати грузинською азартною лавиною, яка ризикувала тих самих іспанців накрити з головою. Та, власне, вона й накрила, просто команда де ла Фуенте змогла зберегти врівноваженість та не піддалась на провокації. А далі вже була справа за різницею в класі.

«Фурія Роха» відігралась перед настанням перерви зусиллями Родрі, який у пів колі перед штрафним залишився самотнім тільки тому, що до цього Кітеішвілі отримав пошкодження й якось дошкутильгав до власних володінь, але не більше того. Грузини щось там намагались апелювати, але якщо заграли епізод, то заграли остаточно. Та й Мората в офсайді в динаміці моменту не так уже й затуляв огляд воротарю під час удару, як того хотіла б команда Саньйоля.

На другий тайм за таких умов сценарій був прогнозований – тотальна перевага нікуди не подінеться сама по собі. А так, щоб відсунути суперників подалі від власних володінь, то вже Грузії просто не вистачило сил. Саме тому ми й побачили майже одразу удар Хвічі з центрального кола по воротах, які нібито не контролював Сімон. Але невдало.

Після цього почалась іспанська навала, і вже в певних моментах було помітно, що грузинам краще б думати про те, як уникнути розгромного рахунку, аніж про спроби відігратись. Знову більше 30 пострілів полетіло в бік їхніх володінь, ще три з яких виявились результативними. До вірного розігрували що під час удару головою від Руїса з подачі Ямала, що під час контратаки Вільямса через лівий фланг, що в моменті з ударом Ольмо з пів кола перед штрафним.

Далі в Іспанії за розкладом Німеччина в чвертьфіналі.

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу

Іспанія – Грузія – 4:1

Родрі, 39, Фабіан Руїс, 51, Вільямс, 75, Ольмо, 83 – Ле Норман, 18 автогол

Мората, 44 – Давіташвілі, 71

Іспанія: Унаї Сімон, Карвахаль (Хесус Навас, 81), Ле Норман, Лапорт, Кукурелья (Грімальдо, 63), Педрі (Ольмо, 52), Родрі, Фабіан Руїс (Меріно, 81), Ямал, Мората (Оярсабаль, 63), Вільямс.

Грузія: Мамардашвілі, Какабадзе, Гвелесіані (Квеквескірі, 79), Кашія, Двалі, Лочошвілі (Цітаїшвілі, 63), Кітеїшвілі (Алтунашвілі, 41), Кочорашвілі, Чакветадзе (Давіташвілі, 63), Кварацхелія, Мікаутадзе (Зівзівадзе,79).

Арбітр: Франсуа Летексьє (Франція).

Стадіон: «Рейн Енергі Штадіум» (Кельн).

ІСПАНІЯ – ГРУЗІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Дані Ольмо (Іспанія).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Ніко Вільямс (Іспанія).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Фабіан Руїс (Іспанія).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Родріго Ернандес (Іспанія).
18’
ГОЛ ! Автогол забив Робен Ле Норман (Іспанія).
Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ptolemeus
Поки що іспанці найкращі на Євро по грі.
Віталій Ткачук
Грузія слабша ніж ми. Але вони хоч не зганьбилися в групі. Проти Іспанії шансів не було, від слова зовсім.
suforza1921
Ось іспанці і розставили усе по місцях. Грузія - відверто посередня команда, яка дивом потрапила до 1/8. Більше того, впевнений - найслабша на цьому Євро загалом.  Є в ній кілька класних футболістів - Мамардашвілі, Хвіча і з натяжкою Мікаутадзе. Але на цьому все. Завдяки, голкіперу, фарту і бажанню вдалося досягти нічиєї з чехами з тріском програному по грі матчу (статистика ударів 5:26) і перемогти невмотивований напівдубль Португалії (удари 7:23). Плюс не тиснув тягар жодної відповідальності, бо від грузинів ніхто нічого не чекав. Але одного бажання недостатньо, коли немає класу. Сьогодні вони ще легко відбулися,  пропустивши тільки 4, а не 7-8 плюх.
Первый Среди Равных
Спочатку прочитав "попустили". 
Команди із різних ліг абсолютно. 
fedd1979
Якщо казка в шаленій удачі - тоді будь-ласка. Ця команда майже в усіх іграх давала вдарити +20 (всі найгірші показники на Євро - у грузинів) і сама била 5-6-7 (теж всі найгірші показники чи щось біля того). При таких іграх, як грали грузини - нас би обісрали з ніг до голови (свої ж вболівальники). Але грузини гради "з вогником". Ну хай так. Вони ж в 1/8. Так, я розумію, що їм дісталася найсильніша збірна плей-оф, але чи не занадто багато дифірамб?
introvert
Казка скінчилась, і повернулася жорстока реальність. Навіть обіцяні мільйони не допомогли. Тут багато хто пише, що словаки з румунами мають бути покарані за договорняк, хоча вони лише відстоювали своє. Хто реально заслуговує покарання, так це португальці - за ганебний злив попередньої гри... сподіваюся, воно їх наздожене якнайшвидше. 
Maxcrimea10
Якщо ще Ямаль почне забивати - це головний претендент на перемогу
zzg77
А что, кто-то сомневался? 
Harun Bakircioğlu
Испанский Петраков и его фурия покоряют это Евро
Avaksi
Очікувано. Я в якісь гілці писав, що буде 3:0, 4:0. Трохи не вгадав
_Per4ecter_
Така собі Іспанія. Перший м'яч забили більше тому, що гравець грузинів отримав пошкодження і не зміг повноцінно зіграти у захисті. Третій м'яч іспанці забили знову ж таки, коли хтось з гравців збірної Грузії лежав на газоні. Висновок: правило fair-play збірній Іспанії не властиве.😕😕🤨😟🤨
Лига
Финал Испания-Англия, и англ на фарте выигрывают финал ,ну испанцы конечно машина