Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2024, 04:26
5345
20

Впевнена перемога андердога. Грузія переграла Португалію

Роналду та Ко не зуміли забити, але все одно посіли перше місце

| Оновлено 27 червня 2024, 04:26
5345
20
Впевнена перемога андердога. Грузія переграла Португалію
УЄФА

Якби збірна України зайняла в своїй групі третє місце, то на цю групу покладалися б великі надії – теоретично, володар третього місця тут мав би одне очко і був би одним з двох невдах, що не продовжили б боротьбу далі. Але українці зайняли четверте місце і всі ці розклади стали нам різко нецікаві.

Португальці вийшли на матч напіврезервним складом, оскільки вже достроково гарантували собі перше місце в групі . Відповідно, ставлення до гри у них було відповідне. Грузини ж, навпаки, вірили, що зможуть перемогти.

І їхні сподівання почали реалізовуватися вже на початку матчу, коли Кварацхелія скористався помилкою Антоніу Сілви і чітко реалізував вихід на воротаря.

Далі м'ячем заволоділи португальці, але нічого з ним зробити не могли. Запам'ятався Роналду, але з не надто привабливої сторони – Кріштіану так просив пенальті, що отримав попередження. А Грузія побачила, що з такими суперниками можна грати і прибрала м'яч до своїх ніг. Міг оформлювати дубль Кварацхелія, але не вистачило влучності, могли і зрівнювати португальці, але Роналду, Консейсау, Феліксу тощо постійно чогось бракувало. Крім того, дуже впевнено грав воротар Мамардашвілі.

Другий тайм розпочався так же, як і перший, з голу Грузії. Знову привіз Антоніу Сілва, після контакту якого з ногою суперника арбітр, подивившись ВАР, призначив пенальті, а Мікаутадзе забив черговий гол на турнірі.

А далі склалося враження, що це грузинам треба забивати ще, а не португальцям. В них було більше шансів і заключні хвилини матчу саме Португалія захищалася. Наприкінці хіба мав стопроцентний шанс Семеду, але в ближньому бою не переграв блискучого Мамардашвілі. Ну і удар Консейсау міг бути точнішим, або Жота і Рамуш мали б його підправити, але не зумів відзначитися ніхто.

2:0 – Португалія, хай і досить ганебно програла, стала першою і вийшла у плей-оф на Словенію, другу позицію зайняли турки, а Грузія в 1/8 фіналу гратиме проти Іспанії.

Фото УЄФА

Євро-2024. 3 тур. Група F

Грузія – Португалія – 2:0

Голи: Кварацхелія, 2, Мікаутадзе, 57, пен

Попередження: Меквабішвілі, 85 – Роналду, 27, Нету, 44, Р. Невеш, 52

Грузія: Мамардашвілі – Какабадзе, Кашія, Гвелесіані (Кверквелія, 77), Двалі, Лочошвілі (Цитаїшвілі, 63), Кітейшвілі, Кочорашвілі, Чакветадзе (Меквабішвілі, 81), Кварацхелія (Давіташвілі, 81), Мікаутадзе

Португалія: Діогу Кошта – Діогу Далот, Інасіу, Антоніу Сілва (Семеду, 66), Данілу Перейра, Пальїнья (Рубен Невеш, 46), Жоау Невеш (Нунеш, 75), Жоау Фелікс, Франсішку Консейсау, Роналду (Рамуш, 66), Нету (Жота, 76)

Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія)

«Фельтінс-Арена» (Гельзенкірхен, Німеччина)

ГРУЗІЯ - ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

57’
ГОЛ ! З пенальті забив Жорж Мікаутадзе (Грузія).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Хвіча Кварацхелія (Грузія).
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Boodya
Команда з характером, я вже знаю за кого буду вболівати далі)
KIPR ALECS
Заслужили грузины..все матчи отпахали!..не то что наши недо...котрым не стыдно. Зато пафоса в интервью, каждый в окоп готов пойти за Украину..если позовут есс-но
Виктор Войцеховский
Вот как нужно играть решающий матч. А не яйца катать 70 минут сзади. 
Kolomiiets_Dmytro1994
Молодці , показали характер !!!
Тарас Шія
Вітаю Грузинів!заслужено!
Макс Максов
Тепер дружно вболіваємо за грузинів... І кричимо хутін пуйло!
OtsoCity
Воротар у Грузії дуже добре стоїть, в першому матчі України з Румунією на воротах був чемпіон Іспанії та лізі чемпіонів, ну він по вуха лайні був, дякуємо Луніну та Реброву за 1/8
garik_trinity
Найгучніша сенсація поки що😊
Cruyff
Припускав такий розклад, тільки от з турками і чехами не співпало.