Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2024, 18:11
31369
23

Євро-2024 виграє збірна…

Sport.ua спрогнозував переможця континентальної першості

| Оновлено 29 червня 2024, 18:11
31369
23
Євро-2024 виграє збірна…
Getty Images/Global Images Ukraine

На чемпіонаті Європи розпочинається найцікавіше: матчі на виліт. На жаль, це найцікавіше розпочинається вже без національної команди України. Проте сумувати ніколи: життя триває, а футбольне – тим більше.

29 червня будуть зіграні перші матчі 1/8 фіналу Євро-2024. А там і до 14 липня рукою подати (того дня буде зіграно головний матч турніру).

Проте чекати – справа таки малоприваблива та малоцікава. А якщо спробувати вже зараз заглянути в останній день ЧЄ-2024? А чому б і ні? Це не таке складне завдання, як здавалося напередодні чемпіонату, перед початком групового турніру. Наразі вже сформовано пари першого раунду плей-оф. Давайте сформуємо пари всіх наступних стадій плей-оф. Аж до фіналу.

Ми спробували в редакції Sport.ua, і ось що з цього вийшло.

Отже, в 1/8 фіналу зустрінуться:

Іспанія – Грузія

Німеччина – Данія

Португалія – ​​Словенія

Франція – Бельгія

Румунія – Нідерланди

Австрія – Туреччина

Англія – ​​Словаччина

Швейцарія – Італія

Практично всі пари, крім першої, бачаться якщо і не рівними, то з такою гарною порцією інтриги. Тим не менш, у кожному з цих поєдинків є свої гегемони й свої андердоги. З огляду на цю обставину, а також гру команд на груповому етапі та інтуїцію (куди ж без неї) ми визначили учасників чвертьфіналів.

Ось вони: Іспанія, Німеччина, Португалія, Франція, Нідерланди, Австрія, Англія та Італія.

А далі буде ще цікавіше, бо вже на стадії 1/4 фіналу відбудуться поєдинки, які і за вивіскою, і за змістом заслуговують на вирішальний матч.

Якщо наші розрахунки щодо переможців першого раунду плей-оф правильні, тоді п'ятого липня зіграють Іспанія – Німеччина та Португалія – Франція. А наступного дня – Англія – Італія та Нідерланди – Австрія.

Перші три чвертьфінали – вогонь. Кожен із цих поєдинків напевно зміг би стати окрасою головного матчу Євро. Але, на жаль, хтось із грандів точно покине турнір задовго до фіналу.

Прогнозуємо, що у першому матчі виграє Німеччина. Іспанці пройшли груповий турнір на одному диханні, але, на наш погляд, саме дихання їм і не вистачить у грі проти господарів турніру. Німеччина ще може додавати, у неї довша лава, досвідченіший склад. Тому ми ставимо на німців, яким на великих турнірах практично завжди допомагають рідні мури.

У матчі португальців та французів фаворитом будуть, на наш погляд, підопічні Дешама. Вони довго запрягали, але тепер нарешті повинні швидко побігти. Португалія – симпатична й досвідчена команда, але Роналду вже занадто старий, а тягти колектив до перемоги в таких крутих поєдинках більше нема кому. Тож ставимо на Ле Бльо.

Англія - ​​Італія: повторення фіналу минулого Євро. І протистояння між цими командами у відборі до Євро. Якщо не станеться нічого надприродного, то перемогти мають британці. Так, команда Саутгейта демонструє дуже нудну гру. Але ж і команда Спаллетті не вражає ні результатом, ні грою. А клас зараз у команди «трьох левів» таки вищий буде.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ну і, зрештою, матч Нідерланди – Австрія. Ці команди з'ясовували стосунки на груповій стадії, і тоді сильнішими виявилися австрійці. Але цього разу виграють нідерландці. Нічим іншим, крім інтуїції, цей прогноз не підкріплений. Нам у редакції просто так здається.

Виходить, що за вихід у фінал будуть битися дев'ятого липня Німеччина – Франція, а днем пізніше – Англія – Нідерланди.

Перший півфінальний поєдинок – справжня класика європейського футболу. І передбачити його результат – справа дуже складна. Але ми спробували його передбачити. І вийшло, що першим фіналістом Євро-2024 має стати збірна Німеччини.

Другим півфіналістом за нашою версією мають стати англійці. Вони просто сильніші за команду Кумана. Хоч і нудніші.

І ось він, головний матч Євро-2024: Німеччина зіграє проти Англії. На користь німців – зайвий день для підготовки, рідні стіни й «зуб» на англійців через поразку в 1/8 фіналу минулого Євро.

В англійців знайдуться свої козирі й свої сильні місця, але, на наш погляд, виграє Бундестім. У всякому разі, саме зараз команда Нагельсманна виглядає краще, ніж команда Саутгейта.

А як ви вважаєте?

Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Чим вони займалися?» Тренер Грузії розніс VAR після розгрому від Іспанії
Футбол | 01 липня 2024, 05:31 26
«Чим вони займалися?» Тренер Грузії розніс VAR після розгрому від Іспанії

Віллі Саньоль прокоментував виліт команди з Євро-2024

Цуренко програла Грачовій на старті Вімблдону-2024
Теніс | 01 липня 2024, 14:11 8
Цуренко програла Грачовій на старті Вімблдону-2024

Леся не зуміла захистити очки за вихід до четвертого кола минулого року

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FootFun1
"гениальная" аналитика от василенки. Тупо назвал более именитые команды без всякого анализа игры. Ничего другого от этого так называемого журналиста и не ожидалось
Ked
Смішний, примитивний аналіз вийшов.) Такий прогноз и дитина з 3 класу зробить)
Мені, наприклад, здається, що все буде навпаки. Багато в який протистояннях переможи не очикований фаворіт, цей чемпіонат вже не раз це довів.
dimando560
З Італією вже обіс** 🤣 Дивимося далі.
Vitaliy Pogoretskyy
Класна була гра між Нідерландами та Австрією, дуже насичена атаками та контратаками, з радістю подивився б ще одну. Це такий ж вогонь, як і ті ваші інші три чвертьфінали.
Tomchick⚽
Англія🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
pavlop
І ще я вважаю це неповагою до більшості гравців команд. Тобто ви навіть не даєте їм шанс зіграти і заздалегідь кажете що вони програють. Люди покладають роки на тренування і підготовку до таких матчів, а хтось просто обирає більш імениті команду і каже "ну у вас хлопці просто немає шансів,  збирайте валізи".
Якщо вже аналізувати хто переможе, то треба брати кожну гру окремо, і бажано незадовго до самої гри. Проаналізувати окремих гравців, стилі команд, їх шлях до цієї стадії. А головне що мета цього аналізу була не передбачити хто переможе, а зробити матч ще більш цікавішим до перегляду людині яка не вболіває за жодну з команд.
GloryUkraine
Перша тріщина спортюаньського інтелекту.  (щось в мене схоже на китайський фейк з назвою вийшло).😂😂😂
pavlop
Ну вже в першому ж матчі прокололися з прогнозом. Італія їде додому. Навіщо взагалі ці пророкування? Якщо ви ще на початку вже знаєте хто переможе, то навіщо взагалі дивитися футбол?
vladimir74mr
В 1/8 фіналу пройдуть
Швейцарія 
Німеччина 
Англія
Іспанія 
Франція 
Нідерланди 
Австрія 
Португалія 
T-800
было бы красиво чтобы Рональд Куман выиграл Евро игроком и тренером.
Trollface
Іспанія виграє.
Александр Минаков
Франция 
Prokop
Найн!!! Англія!!!
serg8220100
Испания
antt
Найменший гегемон із таких, це Австрія в 1/8, тому Нідерландам мало б бути найлегше в чвертьфіналі. Хоча завжди запамяталися півфінали чи чвертьфінали з аргентинцями на мундіалі 20-річної давності. Хоча бути впевненим що німці обіграють іспанців хай в себе вдома, це ще не факт. Особливо враховуючи що треба їм Данію сьогодні переграти. Оскільки бельгійці з великими сподіваннями колись нічого не вигравали по суті, то дійсно з французами їм мало що в принципі очікувати. Але очікувати обіграш англіців італіців також не 100%.
FootFun1
Василенка уйди из журналистики, ты позорище
Alex T
Ну не наша так точно)