Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 червня 2024, 07:38
21234
15

Дощ, скасовані голи та перемога Бундестіму. Німеччина вийшла до 1/4 фіналу

Збірна Данії залишає Євро-2024

| Оновлено 30 червня 2024, 07:38
21234
15
Дощ, скасовані голи та перемога Бундестіму. Німеччина вийшла до 1/4 фіналу
Getty Images/Global Images Ukraine

Нетривалий відпочинок поміж груповим етапом та раундом плей-оф чемпіонату Європи-2024 був законним правом для вболівальників та учасників змагань перевести подих. Але після завершення цієї запланованої заздалегідь перерви ми повернулись до розвитку подій у Німеччині, і вже дізнались, що першим учасником чвертьфіналів стала збірна Швейцарії, яка здолала Італію в Берліні.

Після цього наша увага перемкнулась на протистояння в Дортмунді, куди вперше на цьому турнірі завітали господарі німці, та приймали Данію, яка з боями продерлась до плей-оф із дуже непростого квартету C із другого місця, при цьому жодного разу так і не здобувши перемогу. Напевно, це мало непокоїти Каспера Юльманна на чолі «червоної гвардії» найбільше, бо зрозуміло, кого в цій парі вважали явним фаворитом із величезним відривом.

Getty Images/Global Images Ukraine

Німці вже з перших хвилин намагались підтвердити цей статус, тому пішли вперед і майже одразу забили гол. Коли Шлоттербек замикав головою подачу кутового з лівого флангу, то здавалось, що епізод чистий та зараз рахунок на табло мають змінити на користь «Бундестім». Однак не варто було квапитись із висновками, адже перегляд VAR чітко вказав на те, що Кімміх порушував правила проти захисника суперників, і тому гол довелось скасувати.

Проте німці свого не відступались і надалі ми побачили ще багато спроб команди Юліана Нагельсманна таки дотиснути суперників. Включно з гарматним пострілом Кімміха з-за меж штрафного, із яким ледь зміг упоратись воротар данців. Але так тривало навіть не весь перший тайм.

Поступово команда Юльманна починала виходити до фірмових контратак, а німці якось непристойно багато почали помилятись біля власних володінь. Так і до виникнення гольових моментів було недалеко, про що нам натякали удари Еріксена, Меле чи Гойлунна, які, здебільшого, виявлялись неточними.

Getty Images/Global Images Ukraine

А що ще було цікавого в цій першій половині гри, так це погодні умови в Дортмунді. На дощ, зазвичай, ти зважаєш лише тоді, коли він починає тобі дошкуляти. Ось і Майкл Олівер своєчасно запросив команди піти з поля, бо вже за кілька миттєвостей на додачу до зливи почались блискавки, град та справжній буревій прямо над дахом стадіону. Тож доки всі остаточно не змокли, на пів години гру було призупинено.

Після перерви ми так само не одразу повернулись до футболу, бо бригаді рефері знову щось примарилось у небі, але нічого там вони так і не розгледіли, а отже – час повертатись до гри. І це було дійсно цікаво, бо ледь не в першій атаці Данія відкрила рахунок. У метушні з меж штрафного Андерсен відправив м’яч у сітку на добиванні, але через офсайд під час серії відскоків у Ділейні VAR і цей гол скасував.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ба більше – німці одразу ж зробили випад на чужі ворота й простріл Раума з лівого флангу влучив у руку того-таки Андерсона. Зловтішна усмішка долі, не інакше. І пенальті у ворота Шмейхеля, певна річ. Хаверц упевнено пробив із позначки в правий нижній кут.

Власне, на це всі присутні на трибунах і очікували – потрібно було просто визначитись із часом, коли Німеччина таки дотисне своїх суперників, після чого на полі розпочався якийсь хаос. Тільки-но Данія виходить до атаки, як їй одразу летять за спини м’ячі під контратаки німців, і ті в підсумку забивають заключний гол зусиллями Мусіали.

Таких «заключних» м’ячів команда Нагельсманна могла забити ще бозна-скільки, але Хаверц займався відвертим марнотратством, а результативний удар від Вірца скасували через черговий перегляд VAR. До речі, Флоріана дійсно не було на полі з перших хвилин, але механізм Німеччини працював більш-менш справно, тож цього й не було помітно. Далі – чвертьфінал проти когось із пари Іспанія – Грузія. Здається, буде повторення одного з фіналів Євро.

Чеипіонат Європи. 1/8 фіналу.

Німеччина – Данія – 2:0

Голи: Хаверц (53, пенальті), Мусіала (68)

Попередження: Андерсен (57), Меле (60)

Німеччина: Ноєр, Раум (Хенріхс, 80), Шлоттербек, Рюдігер, Кімміх, Кроос, Андріх (Фюллькруг, 64), Гюндоган (Джан, 64), Мусіала (Вірц, 80), Сане (Антон, 88), Хаверц

Данія: Шмейхель, А.Крістенсен (Брюн-Ларсен, 81), Вестергор, Й.Андерсен, Меле, Хейб'єрг, Ділейні (Нергор, 69), Бах (Крістіансен, 81), Еріксен, Хейлунн (Вінн, 81), Сков-Ольсен (Поульсен, 69)

Арбітр: Майкл Олівер (Англія)

Стадіон «BVB-Штадіон» (Дортмунд, Німеччина)

НІМЕЧЧИНА – ДАНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

68’
ГОЛ ! М'яч забив Джамал Мусіала (Німеччина).
53’
ГОЛ ! З пенальті забив Каі Хавертц (Німеччина).
Оцініть матеріал
(111)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хто зіграє у складі збірної України на Олімпіаді у Парижі?
Олімпійські ігри | 01 липня 2024, 14:20 27
Хто зіграє у складі збірної України на Олімпіаді у Парижі?

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко вважає, що Руслан Ротань повезе на Олімпіаду конкурентну команду

Все вирішив автогол. Збірна Франції вирвала перемогу у Бельгії
Футбол | 01 липня 2024, 20:52 31
Все вирішив автогол. Збірна Франції вирвала перемогу у Бельгії

Французи вийшли до 1/4 фіналу Євро-2024

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Southeast*
А 7,8 - Шлоттербек и Рюдигер!
Нехай щастить
Але мало в це віриться
Нехай щастить
Якщо грузини переможуть я поголюсь на ноль
Olex
Трішки нагадало 2006. Там так саме Англія мала займати перше місто у групі, щоб не потрапити на Німеччину і так саме зіграла у нічию з основними конкурентами шведами... ну а ті так саме програли німцям 0-2.
Якби Украіна взагалі не кваліфікувалася б на Євро, то я б точно спробував би сьогодні потрапити на цю гру, а так і настрою поменшало після вильоту однієї з двох "своїх" збірних, і по фінансам зажмотив (бо розумів, що тут потрібно бути готовим платити не номінал у 150 чи 200 євро).
pol-55
Тут перемогла VAR.
Нехай щастить
Хто переможе?Ну точно не Німці
doktor-q
Пів п'ятки то офсайд суддя мусив передивитись. Мяч перекидував взжовж воріт поцілув у руку то пенальті.
Тягнуть дойчленд до фіналу.
Лига
Если грузины не сделают супер сенсацию , испанцы накажут немцев, у англичан была позорная  игра в группе, ну  англичани сейчас попрут и они возьмут евро , ну если не англичане пусть тогда берут евро испанцы