Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
| Оновлено 20 квітня 2024, 03:59
188
0

НОК вимагає не допустити на ЧЄ дзюдоїстів рф, які підтримують війну

Україна виступає за недопуск спортсменів із країн-агресорів

| Оновлено 20 квітня 2024, 03:59
188
0
НОК вимагає не допустити на ЧЄ дзюдоїстів рф, які підтримують війну
IJF

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, т.в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, а також президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк звернулися до президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, а також президента Міжнародної федерації дзюдо (IJF) Маріуса Візера з вимогою не допускати до участі у чемпіонаті Європи з дзюдо 2024 спортсменів, які підтримують війну росії проти України.

Зокрема мова йде про Мадіну Таймазову, Інала Тасоєва, Яго Абуладзе, Армана Адамяна, Даніла Лаврентьєва, Махмадбека Махмадбекова, Михайла Ігольнікова, Армана Адамяна, Матвія Каніковського, Тамерлана Башаєва, Глафіру Борисову, Ксенію Галіцьку, Далі Лілуашвілі, Камілу Бадурову, Еліс Старцеву, Рамазана Абдулаєва.

У листі йдеться про те, що частина цих спортсменів раніше змагалися на «Клубному чемпіонаті росії з дзюдо на честь 70-річчя путіна». Цей турнір відбувся в Грозному в жовтні 2022 року і перетворився на пропагандистський захід на підтримку військової агресії. Під час урочистого відкриття змагань організатори помітно представили дітей у вбранні, що містить зображення путіна разом із літерою Z.

Крім того дзюдоїстка Мадіна Таймазова була сфотографована для російських пропагандистських ресурсів на фоні зображення диктатора путіна та літери Z. У квітні 2022 року Мадіна Таймазова взяла участь у пропагандистському заході під назвою «майстер-клас для молодих дзюдоїстів з Донбасу». Учасниками заходу були українські діти, незаконно перевезені до рф.

Підписанти просять врахувати цю інформацію та вжити всіх можливих заходів, щоб запобігти участі російських і білоруських атлетів, які є членами військових організацій і підтримують війну проти України, у міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри.

Також непохитною залишається позиція України. Доки російські війська з підтримкою білоруського уряду продовжують здійснювати жорстоку війну проти українського народу, російські та білоруські атлети не повинні бути допущені до участі у будь-яких міжнародних змаганнях у будь-якому, включаючи нейтральний, статусі.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчі з Баварією і у фіналі ЛЧ
Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3
Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчі з Баварією і у фіналі ЛЧ

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.