Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 04 травня 2024, 11:50
20343
38

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

| Оновлено 04 травня 2024, 11:50
20343
38
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
ФХУ

Відбувся останній та вирішальний матч чемпіонату світу з хокею у Дивізіоні 1B між Литвою та Україною. Зустріч завершилася з рахунком 4:1 на користь українців, які виграли турнір і гарантували вихід у другий за рахунком Дивізіон 1A.

Перша половина стартового періоду повністю залишилася за хокеїстами України, які були швидшими та активнішими, зумівши заробити для суперника три вилучення за 8 хвилин. Найкраща спецбригада більшості на ЧС реалізувала один шанс – класний кидок вдався Данилу Трахту. А ось друга частина періоду пройшла в зоні українців, а Литва виглядала значно небезпечнішою. Господарі мали низку хороших моментів, але у воротах впевнено діяв Богдан Дяченко. Саме його наставник Дмитро Христич обрав у конкуренції з Едуардом Захарченком. Загалом нічия була б цілком справедливим результатом 20-хвилинки.

Другий період українці розпочали агресивно, заробили та не реалізували більшість, але другу шайбу забили. Вдало ключку перед воротами підставив Трахт, який оформив дубль. Для Данила це п'ята шайба на турнірі.

Наприкінці періоду Литва отримала чисельну перевагу, але її не використала.

Завершальний період пройшов з невеликою перевагою України, яка діяла обережно біля своїх воріт, але свій шанс у чужих знайшла. Більшість реалізував Денискін. Коли здавалося, що українці спокійно доведуть справу до перемоги, друге у матчі вилучення заробив Віталій Андрейків, а Литва, змінивши воротаря на польового, забила шайбу у форматі 6 на 4. На щастя, Україна відразу оформила четверту шайбу силами Пересунька. Олександр закинув у порожні ворота та став найкращим бомбардиром турніру.

У підсумку 4:1, Україна виграла чемпіонат світу і підвищилася у класі. Вперше з 2017 року українські хокеїсти зіграють у другому за силою дивізіоні.

Чемпіонат світу з хокею. Дивізіон 1B

Литва – Україна 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Шайби: 09:19 Трахт (Мережко, Пересунько - більш) - 0:1, 30:56 Трахт (Сисак, Пересунько) - 0:2, 53:54 Денискін (Пангелов-Юлдашев, Мережко - більш) - 0:3, 57:11 Норейка (Кракаускас - більш) - 1:3, 57:51 Пересунько - 1:4

Воротарі: Армаліс – Дяченко

Оцініть матеріал
(192)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не лише Мбаппе. Ще сім зірок, які цього літа змінять прописку
Футбол | 17 травня 2024, 11:48 2
Не лише Мбаппе. Ще сім зірок, які цього літа змінять прописку

Ветерани «Челсі» та «Атлетика», легенда «Боруссії», зірка «Мілана» та ще один із «ПСЖ»

Гравець збірної України: «На Євро-2024 від нас можна чекати вихід з групи»
Футбол | 17 травня 2024, 21:53 4
Гравець збірної України: «На Євро-2024 від нас можна чекати вихід з групи»

Денис Попов оцінив перспективи команди на чемпіонаті Європи

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
suforza1921
31-2 різниця шайб по турніру. Це багато про що свідчить. Це, певно, найкраща національна збірна України з хокею за останні років 10, і є далі простір для прогресу. Відмітив би надійність команди на цьому турнірі. Практично не було моментів, щоб гра десь виходила з-під контролю хоча б в одному матчі. Одним словом, чудова гра і прекрасний результат. Браво, Команда, браво, тренерський штаб!
sahka1981
З перемогою!!!
C.Пеклов
молодці Виграли 1 місце заслужено!Дякую за позитивні емоції в такий нелегкий для України час!Слава Україні!
Stanislav Matusevych
Молодці хлопці, цей дивізіон вони переросли, наступного року побачимо, чи доросли до 1А. Там у цьому сезоні весела заруба йде, кожна команда може обіграти кожну. 
himars_2023
МОЛОДЦІ! Різниця шайб 31:2! Жодного  програного періоду  на турнірі! В усіх  суперників виграли з різницею  у мінімум  3 шайби! Короче, просто по всіх проїхали " катком" Круто  зіграли,  козаки!! Браво команда і ТШ! З перемогою! СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА  ЗСУ! 
tor72
З перемогою!!!!
maks_krot
Респектище!!! Засиделись в этом дивизионе, не везло уже сколько лет в последних матчах. Верю что в дивизионе А1 займём  первое или второе место  в следующем году и вернёмся в вышку!!! Не забываем, что есть шансы еще на олимпиаду, трудно будет ну шансы есть!!!!
zzg77
Молодці!!!Не чекав, дуже потужно провели усі матчі. 
suforza1921
З перемогою хлопці! Україні на цьому турнірі рівних не було, що й треба було довести!
Сьогодні зіграли практично ідеальний матч, окрім останніх 5-6 хвилин першого періоду. Нічого практично не дозволили литовцям і заслужено перемогли! Я щасливий, що це бачив!!!
serhiy
Молодці !!!
shakhtarforewer
Нарешті!!!
Engineer
Єєєєєєєєєєєєєє!
Лига конференций без динамо
Молодцы
Андрій Заліщук
Супер!!!
New Zealander
Браво! С такой игрой могут даже в элитный дивизион выйти
himars_2023
Сподобалося  і відразу  впало в око , що тренерську установку  на матч виконали : мінімум заробляти штрафних хвилин,  грати так , щоб у суддів не було  шансів вилучати наших гравців.А також,  по максимуму реалізовувати нашу " більшість "
Олег Мандрівник
1В они просто уничтожили. Такая разница шайб это что-то невероятное.
-PhoeniX-
В elo-рейтинге сборных Украина поднялась на 21-е место. Так высоко не забирались с 2017-го