Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 03 травня 2024, 13:05
10428
11

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

| Оновлено 03 травня 2024, 13:05
10428
11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Getty Images/Global Images Ukraine

Одних лишень вечорів Ліги чемпіонів УЄФА явно недостатньо поціновувачам футболу для того, аби насолодитись грою посеред робочого тижня. Саме тому на допомогу й приходять Ліга Європи та Ліга конференцій, де вже також розпочались півфінальні протистояння, тож назвати ці турніри другорядними вже ніяк не можна.

Тим паче, коли серед пар команд присутній такий величний двобій, як протистояння італійської «Роми» та леверкузенського «Баєра». Обидві команди нині очолюють фахівці «нової генерації», які й самі ще нещодавно бігали на полі на професійному рівні, тож від першої в історії зустрічі Даніеле Де Россі та Хабі Алонсо в їхніх нових ролях ми очікували безліч емоцій. Та й сам матч відбувався на легендарному «Стадіо Олімпіко», шаленою підтримкою якого й планували заручитись господарі задля протидії вже новоспеченим чемпіонам Німеччини.

Можна сказати, що певні проблеми на старті у «фармацевтів» таки були присутні, бо «Рома» розпочала по-господарські на широку ногу й постійно намагалась вантажити м’яч до чужого штрафного. Це в підсумку призвело до того, що німці не запропонували нічого за першу половину першого тайму, а натомість у поперечину їхніх воріт прилетів м’яч після удару головою від Лукаку, який свій двобій проти Та цього вечора виграв повністю.

Однак римляни при цьому припустились необачних дій на власній половині поля вже згодом, і на 28 хвилині помилка під час передачі назад до штрафного з флангу від Карсдорпа подарувала можливість Грімальдо покотити під порожні ворота для Вірца в центр. Не було сумнівів у тому, що іспанець виконає цей пас, як і в тому, що партнер переграє Свілара, якого до цього, здається, навіть і не турбували.

Після цього на полі панувала вже зовсім інша гра. «Баєр» розквітнув на контратаках, тоді як «Рома» нічого заподіяти цьому просто не могла. Інше питання – те, як команда Алонсо використовувала свої можливості, і тут проблеми з реалізацією виникли послідовно у флангових захисників Грімальдо та Фрімпонга, голи яких під завісу першої половини могли зробити другий тайм простою формальністю.

Проте цього так і не сталось, тож команда Де Россі отримала другий шанс і в підсумку змарнувала і його. «Ромі» взагалі цього вечора не щастило попереду, бо моменти наче й були за рахунок виграної силової боротьби, але де ті голи, які начебто мали відбуватись за підсумками ударів Крістанте, Карсдорпа, Пеллегріні, Абрахама чи хоч Азмуна врешті-решт.

Як бачимо, за кількістю моментів «вовки» гостям точно не поступались. Але ж ті забивали, і це – найважливіше. От і вийшло так, що перед матчем-відповіддю, що відбудеться вже за тиждень та на тлі участі «Роми» в грі проти «Ювентуса» цими вихідними, дальній постріл Андріха на 73 хвилині в лівий верхній кут може просто вирішити долю цієї дуелі. «Баєру» ж на внутрішній арені вже нічого не потрібно. Окрім серії без поразок, певна річ. Цього дня вона продовжилась ще на один матч.

Ліги Європи УЄФА. Півфінал. Перший матч.

«Рома» – «Баєр» - 0:2

Голи: Вірц, 28, Андріх, 73

Попередження: Пеллегріні, 30, Спінаццола, 75 – Та, 16, Джака, 75, Андріх, 76

«Рома»: Свілар – Спінаццола, Смоллінг, Манчіні, Карсдорп (Анхеліньйо, 62) – Пеллегріні, Крістанте, Паредес (Бальданці, 79) – Ель Шаараві, Лукаку (Азмун, 79), Дібала (Абрахам, 90+1).

«Баєр»: Коварж – Тапсоба, Та, Станішич – Інкап’є, Джака, Андріх, Фрімпонг (Паласіос, 88) – Грімальдо (Коссуну, 90+3), Адлі (Телла, 77), Вірц (Гофманн, 77).

Удари (у площину): 8 (2) – 19 (4)
Кутові: 4 – 2
Офсайди: 3 – 0.

РОМА - БАЄР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

73’
ГОЛ ! М'яч забив Роберт Андріх (Баєр).
28’
ГОЛ ! М'яч забив Флоріан Вірц (Баєр).
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ПУШИЧ: «Дуже важко. Треба грати в областях, де не так багато тривог»
Футбол | 20 травня 2024, 00:59 4
ПУШИЧ: «Дуже важко. Треба грати в областях, де не так багато тривог»

Головний тренер «Шахтаря» дав прес-конференцію після матчу з «Дніпром-1»

Усик втратить пояс чемпіона світу після бою з Ф'юрі. Стала відома причина
Бокс | 19 травня 2024, 16:50 5
Усик втратить пояс чемпіона світу після бою з Ф'юрі. Стала відома причина

Олександр став абсолютом, але титул IBF втратить через 2 тижні

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Первый Среди Равных
Страшний сон Байєра - це Карабах.
А всі ці ваші баварії, боруссії і роми леверкузенці щолкають як семечки. 
Viktor Shuper
німці топчик взагалі 
Первый Среди Равных
можете вже вручати їм цей кубок, тут все зрозуміло. 
Умник
На данный момент лучшая команда мира.
Octopus
Рома подвела. При Моуриньо такой фигни не было.
Италия впервые с 1998 года обошла Испанию в рейтинге УЕФА.
antt
Але ж могли під кінець матчу все-таки відіграти один гол, коли просто треба було гравцю Роми трохи нижче влучити А різниця в один гол тепер не така велика, навіть якщо на домашньому полі. А так є те що є. Дійсно Карабах не треба забувати.
c_a_p2
Винесли римлян... 
Браво колеги!
Sheva19
Даёшь Байер Кубок Лиги Европы Бавария Кубок ЛЧ