Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 лютого 2024, 22:53
2070
4

Знову вдома без перемоги. Рух та Полісся розписали мирову на Арені Львів

Команди у своїй першій грі після рестарту УПЛ набрали по очку

| Оновлено 25 лютого 2024, 22:53
2070
4
Знову вдома без перемоги. Рух та Полісся розписали мирову на Арені Львів
ФК Рух

Головний тренер «Руха» Віталій Пономарьов у стартовому складі своїх підопічних задіяв Федора, який в центрі поля замінив травмованого Сапугу. Для 19-річного Федора це була перша гра в чемпіонаті з перших хвилин матчу. А замість дискваліфікованого Романа в обороні діяв Лях. У складі «Полісся» дебютували Михайліченко, для якого це вже 5-й клуб УПЛ, та француз Фортюне. Відзначимо і Вячеслава Танковського, для якого це був 100-й матч в елітному дивізіоні України.

Обидва суперники обережно почали цей поєдинок. На вістрі атак гостей діяв досвідчений Будківський, який досить швидко відкрив рахунок. Після передачі Макуани захисники «Руха» не зуміли завадити влучно пробити головою форварду «Полісся» повз Ледвія. Згодом підопічні Юрія Калітвінцева мали чудову нагоду закріпити перевагу, але Тейлор з близької відстані влучив у воротаря.

Ще один гольовий момент матчу також виник за участю гравців «Полісся». Макуана вивів на ударну позицію Фортюне, який дивом не зумів обробити м’яча і завдати удару. Натомість рухівці зуміли зрівняти рахунок. Чоботенко у штрафному порушив правила проти Климчука і арбітр Балакін без роздумів призначив пенальті. Підгурський вперше в УПЛ виконував 11-метровий удар і зумів перехитрити досвідченого Бойка, забивши свій перший гол в чемпіонатах (у 20-й грі). Підгурський став автором 100-го голу «Руха» в УПЛ. Для Бойка це був 20-й в чемпіонатах пропущений гол з «позначки» - після 27-го удару.

Під час перерви обидва тренери вирішили замін не робити. Перший в другому таймі удар в рамку воріт нанесли гості, коли Крушинський пробивав низом в ближній кут воріт, але Ледвій був на місці. На початку другої половини в складах суперників відбулися численні заміни. Як наслідок, дебютували в УПЛ новачки «Полісся» Таллес Коста та Денис Ндукве, який замінив травмованого Макуану.

Щодо небезпечних моментів на полі «Арени Львів», то суперники обмінялися підступними дальніми ударами. Спочатку досвідчений Танковський потужно пробив повз рамку воріт, а удар Таллеса прийшовся до рук Бойка. В заключні хвилини кожен із суперників намагався вирвати перемогу, але надійно грали захисники та воротарі обох клубів.

В підсумку безвиграшна домашня клубна рекордна серія «Руха» в чемпіонаті триває 8 ігор: сім нічиїх та поразка. З іншого боку безпрограшна серія «Полісся» в УПЛ триває 11 ігор: п’ять перемог та шість нічиїх. Ця бойова нічия не змінила турнірного становища суперників.

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур

«Рух» – «Полісся» – 1:1

Голи: Підгурський, 31, пен – Будківський, 12

Попередження: Підгурський, 10, Пастух, 86 – Михайліченко, 32, Грицук, 51, Будківський, 54, Тейлор, 90+4

«Рух»: Ледвій - Сич, Слюбик, Дідик, Лях - Підгурський (Притула, 53), Федор (Таллес, 53) - Квасниця (Теслюк, 85), Пастух, Руніч (Плюман, 53) - Климчук (Карабін, 76)

«Полісся»: Бойко - Тейлор, Чоботенко, Шабанов, Михайліченко - Танковський, Крушинський - Фортюне (Назаренко, 70), Грицук (Коста, 61), Макуана (Ндукве, 73) - Будківський (Козак, 61)

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Стадіон: «Арена Львів» (Львів)

РУХ ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни Руха: Притула - 5,0, Таллес - 5,0, Плюман - 6,0, Карабін - б/о.

Заміни Полісся: Назаренко - 5,0, Коста - 5,5, Ндукве - 5,5, Козак - 5,5.

Події матчу

30’
ГОЛ ! З пенальті забив Денис Підгурський (Рух Львів).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Пилип Будківський (Полісся).
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 2
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mini.f
Я теж звернув увагу, що гра якась не така, не так  повинен грати ледер нашого чемпіонату. Потім придивився більш прискіпливо - опа, так це ж явна договірка, 100%.  Так, багато лайна в нашому футболу. І до цього приклали руки майже всі наша керманичі федерації, може Банников якось меньше, але починав він цей безлад. А при павелці все зацвіло яскравими фарбами не тільки на футбольному полі, а й в самому Будинку футбола, в самому центрі нашого вітчизняного футболу. Якщо розібратися, то майже всі працівники цього громадського закладу, повинні гріти нари в Житомирській колонії.
Выталкиватель парашутистов
Что могу сказать об этой игре... Очередной договорняк. Рух продолжает покупать очки,даже лидеры чемпионата этим не брезгуют... павелка загнал наш футбол в непролазные дебри коррупции и мошенничества на многие годы...