Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 26 сiчня 2024, 06:13
13246
0

Учасники Фіналу чотирьох ЛЧ-2023/24 відмовляються грати у Вірменії

Усі чотири клуби написали колективний лист до УЄФА

| Оновлено 26 сiчня 2024, 06:13
13246
0
Учасники Фіналу чотирьох ЛЧ-2023/24 відмовляються грати у Вірменії
futbolmallorca.com

Учасники Фіналу чотирьох футзальної Ліги чемпіонів 2023/24, іспанські «Пальма» та «Барселона», а також португальські «Бенфіка» та «Спортинг» виступили проти проведення Фіналу чотирьох у столиці Вірменії, Єревані.

Клуби надіслали колективний лист відповідальному УЄФА за проведення змагань з футзалу Лорану Морелю. У ньому вони висловили занепокоєння з приводу можливих транспортних та фінансових складнощів, які можуть виникнути у вболівальників з поїздкою до такого віддаленого місця проведення турніру.

«Шановний Лоран,

Після рішення Виконавчого комітету УЄФА призначити Федерацію футболу Вірменії господарями фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з футзалу 2024 року в Єревані наші клуби хотіли б висловити своє здивування з приводу цього рішення та поділитися своєю стурбованістю.

Рішення відправити клуби-фіналісти за 5000 кілометрів для участі у фіналі Ліги чемпіонів УЄФА з футзалу, вершині змагання, не дозволить усім клубам запропонувати своїм уболівальникам реальну можливість заповнити трибуни на найважливішому футзальному клубному турнірі у сезоні. Найбільший клубний турнір з футзалу у світі завдає шкоди цій події та виду спорту, який ми разом ретельно розвиваємо рік за роком.

Ми вважаємо, що футзал мав би більше шансів на укладення угод, комерційний інтерес і кращий інституційний поступ для збереження його як захопливого виду спорту в Європі, якби матчі проводилися поряд з країнами четвірки фіналістів.

За всієї поваги, ми не бачимо жодної вигоди для футзалу від проведення цього турніру Ліги чемпіонів УЄФА з футзалу далеко від нашої країни та наших уболівальників. Усім нам хотілося б, щоб наші вболівальники могли бути присутніми на наших іграх та підтримувати нас. Це буде неможливо на заході, організованому за 5000 кілометрів від дому. Для вболівальників було б надто дорого (фінансово та за часом) їхати так далеко, щоби підтримати свої команди.

Також з логістичної та економічної точки зору це ще більше посилить відсутність для клубів підтримки та призових, які цей турнір повинен був мати вже давно, і яких вартий цей спорт.

Ми сподіваємося, що наші коментарі будуть розглянуті конструктивно та позитивно, оскільки ми розуміємо, наскільки важливо мати відкрите та прозоре спілкування між клубами та УЄФА для покращення співпраці.

І останнє, але не менш важливе: ми вважаємо, що думку клубів слід враховувати при ухваленні рішень щодо них», – повідомляється у листі.

Також нагадаємо, що збірна Вірменії під час кваліфікації чемпіонату світу 2024 року отримала технічну поразку за те, що випустила на поле гравців, які не відповідають критеріям УЄФА. Після цього вірмени не поїхали на наступну зустріч та отримали ще одну технічну поразку.

Фінал чотирьох Ліги чемпіонів 2023/24 заплановано на 3-5 травня 2024 року.

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ХАРЛАН: «Останній удар… Просто відчула. Різні думки були за ці 5 секунд»
Олімпійські ігри | 30 липня 2024, 00:40 2
ХАРЛАН: «Останній удар… Просто відчула. Різні думки були за ці 5 секунд»

Ольга прокоментувала успішний виступ на Олімпійських іграх 2024 в Парижі

Названо найкращого воротаря світу. Відкриття Євро-2024 – на другому місці
Футбол | 29 липня 2024, 07:47 5
Названо найкращого воротаря світу. Відкриття Євро-2024 – на другому місці

Найбільше визнання отримав Еміліано Мартінес

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.