Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 29 липня 2024, 13:30
1546
2

Лівий Берег – Минай. Прогноз і анонс на матч за право грати у Прем'єр-Лізі

Обидві команди пробилися до фіналу турніру, перемігши суперників у серіях пенальті

| Оновлено 29 липня 2024, 13:30
1546
2
Лівий Берег – Минай. Прогноз і анонс на матч за право грати у Прем'єр-Лізі
ФК Минай

У вівторок, 30 липня, у Рівному на стадіон «Авангард» відбудеться фінальний поєдинок міні-турніру за право грати у Прем'єр-Лізі в сезоні 2024-2025 років. У ньому зустрінуться «Лівий Берег» та «Минай». Якщо закарпатська команда чотири роки поспіль виступала в елітному українському дивізіоні і знову мріє про те, щоб зберегти там своє місце, то молодий київський клуб, який лише у вересні відзначить семиріччя з дня створення, ще жодного разу так близько не стояв біля порогу Прем'єр-Ліги.

Лівий Берег

У півфіналі цього міні-турніру підопічні Віталія Первака несподівано для багатьох вболівальників обіграли в серії пенальті більш досвідченіший «Металіст 1925». Ця поразка виявилася настільки чутливою для харків'ян, що їхній головний тренер Віктор Скрипник одразу ж подав у відставку. Натомість кияни були дуже раді такому позитивному для них результату і, напевно, постараються зробити ще один сюрприз, подолавши бар'єр у вигляді «Минаю».

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Загалом півфінальна гра, яка проходила на рідному для «Лівого Берега» стадіоні, залишила подвійне враження про гру команди. У першому таймі київські футболісти багато часу діяли другим номером, віддавши ініціативу суперникам. І якби ті були точніше у завершальній стадії своїх атак, то результат поєдинку був би зовсім іншим. Але, з іншого боку, чудово проявив себе голкіпер господарів поля Максим Механів, який кілька разів виручав партнерів.

Втім після перерви на полі була абсолютно рівна гра і взагалі не відчувалося, кому ж треба відігруватися, а кому зберігати свою перевагу. Причому місцями кияни навіть виглядали краще за опонентів. Отже, «Лівий Берег» цілком міг виграти і в основний час, не доводячи справу до серії пенальті.

Цілком можливо, що і у фінальному матчі тренерський штаб київського клубу вибере таку саму тактику. Адже головне зараз не якість самої гри, а бажаний результат.

Минай

Підопічні Желько Любеновича теж вийшли до фінал цьогорічного турніру, обігравши за пенальті «Епіцентр». Але, на відміну від майбутнього суперника, «Минай» сам зрівняв рахунок на 87-й хвилині. До речі, на цей час закарпатська команда вже перебувала в більшості. А потім минайці виявилися точнішими, завдаючи ударів з одинадцятиметрової позначки.

Схоже, що припали до двору «Минаю» його новачки. Один із них, Дмитро Пріхна, став автором другого голу у ворота «Епіцентру», а двоє інших – Владислав Дворовенко та Єгор Шалфєєв – провели досить багато часу на полі та із загальної картини не випадали. Натомість долю матчу вирішили футболісти, які задавали тон у грі й наприкінці минулого сезону. Це воротар Олександр Бандура, а також Владислав Вакула, Тимур Кораблін, Артур Ременяк, Ярослав Кісіль та інші.

Як сказав після фінального свистка наставник «Минаю» Желько Любенович, «… ми продовжуємо грати так, як грали навесні – шокувати всіх нашою грою та результатами. Це не надто спокійно для фанів і мене, але команда досягає перемог».

Додамо, що закарпатський клуб мав невелику перевагу над «Лівим Берегом», бо після півфіналу не треба було нікуди виїжджати. Адже той поєдинок також проходив у Рівному. Чи матиме це вирішальне значення? Навряд чи. Але це теж треба враховувати.

Статистика матчів

На офіційному рівні суперники не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Лівий Берег»: Механів, Дударенко, Якимів, Самар, Соколов, Дідух, Банада, М.Когут, Синиця, Співаков, Сухоручко

«Минай»: Бандура, Чуєв, Прокопчук, Дмитрук, Дворовенко, Пріхна, Матюшенко, Кораблін, Гунічєв, Ременяк, Вакула

Прогноз на протистояння:

Усі розуміють, яке значення для обох команд має цей поєдинок, тож, швидше за все, суперники діятимуть дуже обережно. Припустимо, що все вирішить або один гол, або знову командам доведеться пробивати пенальті. І все ж таки поставимо на перемогу «Минаю», у якого значно більший досвід виходити зі складних ситуацій.

30 липня, вівторок

«Лівий Берег» – «Минай»
Рівне. Стадион «Авангард». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ЛІВИЙ БЕРЕГ - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua — 0:1
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хто попереду після двох днів? Медальна таблиця Олімпійських ігор 2024
Олімпійські ігри | 29 липня 2024, 06:05 1
Хто попереду після двох днів? Медальна таблиця Олімпійських ігор 2024

До топ-3 медального заліку входять Японія, Австралія та США

Костюк здолала сенсаційну чвертьфіналістку Вімблдона на дебютній Олімпіаді
Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 18:01 14
Костюк здолала сенсаційну чвертьфіналістку Вімблдона на дебютній Олімпіаді

Марта дебютувала на Олімпійських іграх з перемоги над Лулу Сан у 1/32 фіналу

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Фанькин кот
За Минтай! А то как то скучновато без них в УПЛ. 
kadaad
Минай проскочил совершенно случайно, как всегда.....