Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 14 грудня 2023, 22:02
3755
11

Зоря – Брейдаблік. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

Залишилося тільки два питання: престиж клубу і країни

| Оновлено 14 грудня 2023, 22:02
3755
11
Зоря – Брейдаблік. Прогноз і анонс на матч Ліги конференцій

У четвер, 14 грудня, в Любліні на стадіоні «Арена Люблін» відбудеться матч шостого туру Ліги конференцій УЄФА з футболу, у якому зіграють луганська «Зоря» та ісландський «Брейдаблік». Стартовий свисток чеського рефері Томаша Кліми з Прерова пролунає о 22:00 за київським часом.

Зоря


Перша частина кампанії для луганської «Зорі» вийшла провальною, про що вже можна говорити відкрито й без жодних прикрас, тому що всі й без того все бачили. Команда, на тлі успішного сезону на чолі з ван Леувеном, просто розвалилась під керівництвом Ненада Лалатовича, після чого будь-які заходи з реанімації виявилися безрезультатними. Юрій Коваль зараз виступає просто в ролі чергової жертви невдалих менеджерських рішень всередині клубу, тому до нього питань жодних.

Проте дві останні гри в чемпіонаті досить несподівано принесли «мужикам» не нову порцію розчарувань, а цілком конкретні два очки. Хтось може справедливо сказати, що ця кількість звучить непереконливо, але, вибачте, ця здобич становить п'яту частину від того, що принесли 12 матчів до цього, та й у суперниках були не хто-небудь, а львівський «Рух» (0:0) і «зимовий» чемпіон криворізький «Кривбас» (2:2). А це вже звучить більш переконливо.

Але ми зараз говоритимемо про виступи «Зорі» в Лізі конференцій, тому справи в чемпіонаті відкладемо до весни. На міжнародній арені команда тоді вже Валерія Кривенцова починала доволі хвацько – чотири очки після двох стартових турів, включно з перемогою над майбутнім суперником (1:0). Тоді ми повірили, що, можливо, прийшла пора воскрешати «ту саму» «Зорю», але позитивний ефект виявився швидкоплинним, і після ігор проти ізраїльського «Маккабі» Тель-Авів за луганцями вже просто не хотілося спостерігати. Точно не такого футболу ми чекали від команди, яка перед кожним матчем заявляла, що гратиме за честь країни. Тут би хоч свою відстояти, та ось тільки вже пізно – поїзд плей-оф пішов, а четвертого єврокубкового турніру УЄФА ще не придумав. Тому, якщо вилітати, то вже з кінцями.

Брейдаблік


На початку жовтня ісландська національна першість була ще на етапі завершення, але з того часу майбутній суперник «Зорі» взагалі не грав у чемпіонаті. Це сталося через систему розіграшу цього турніру, який у тамтешніх кліматичних умовах просто не можна проводити належним чином у цю пору року. Ситуація для українського футболу в чомусь знайома, але наші команди хоча б дотягують сезон до останнього матчу єврокубків.

Очевидно, що цей фактор грає виключно на руку луганському колективу, який був явно вищим за класом ще в першій грі, а тепер просто повинен скористатися своїм шансом сповна. І тепер усі українські вболівальники повинні були згадати обставини матчів «Зорі» проти «Маккабі» і зробити логічний висновок – скільки матчів «фори» в ігровій формі нашим командам не давай, вони все одно можуть вигадати собі пригоди на рівному місці.

«Брейдаблік» із цим сезоном Ліги конференцій не впорався, оскільки рівень команди дійсно не дотягує до основного раунду цього турніру, а тим більше до групи, до якої потрапила команда Аллдора Арнасона. П'ять голів вони все-таки забили сумарно у ворота «Гента» і «Маккабі», та й «Зорі» могли б, якби не невдачі в реалізації моментів, але з різницею -9 і відсутністю набраних очок далеко не заїдеш. Для суперників майбутня гра також буде битвою за власний престиж, і якщо вони дійсно є вихідцями з батьківщини Балдура, Бога війни в ісландській міфології, то «Зорі» точно буде непросто. Ось тільки тепер не нашій команді доведеться провести в літаку чималу кількість годин із пересадками.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Зорі» і «Брейдабліка» раніше перетиналися лише один раз – у рамках першого кола поточного розіграшу Ліги конференцій.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 35-річний чех Томаш Кліма з Прерова, який на своєму рахунку не має матчів у рамках основного раунду єврокубків. Боковими рефері стануть Ян Патак і Петр Цалетка, а резервним арбітром відпрацює Ян Вшетечка. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Мирославом Зелінкою та Ондржеєм Беркою. Кліма має досвід проведення матчів за участю українських команд – він працював на матчі львівського «Руху» в Юнацькій лізі УЄФА проти данського «Мідтьюллана» (1:0). Із ісландськими колективами не перетинався.

Орієнтовні склади


«Зоря»: Сапутін – Кирюханцев, Боль, Батагов, Снурніцин – Чурко, Мишньов – Горбач, Нагнойний, Антюх – Герреро.

«Брейдаблік»: А. Ейнарссон – Лудвікссон, Маргейрссон, Мумінович, Гюннлейгссон – Глінссон, Сігурдарссон, В. Ейнарссон – Ольсен, Стейндорссон, Сванторссон.

Серії команд


«Брейдаблік» програв сім останніх матчів, тоді як «Зоря» не може перемогти в дев'яти останніх.

«Брейдаблік» пропускав у кожному з 11 останніх поєдинків, тоді як «Зоря» у семи з восьми зустрічей зіграла з тоталом більше 2.5.

У такій самій кількості ігор за участю «Брейдабліка» команди забивали на двох більше ніж 2.5, але на відтинку в дев'ять матчів.

Обидві команди забивали в сімох із восьми останніх матчів за участю «Зорі».

Луганчани при цьому пропускали першими в п'яти з шести випадків, тоді як суперники – у п'яти з п'яти.

«Зоря» лише раз на відтинку в шість матчів не програла перший тайм, «Брейдаблік» – у чотирьох із п'яти випадків.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що наостанок нашій команді варто підтримати власний імідж. Нашою ставкою буде – Фора. «Зоря» (-0.5).

14 грудня, четвер

«Зоря» – «Брейдаблік»
Люблін. «Арена Люблін». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – сервіс MEGOGO
ЗОРЯ – БРЕЙДАБЛІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Томаш Кліма (Преров, Чехія)
Прогноз Sport.ua – 1:0

Опитування

Голосів 48
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 6-го туру 🏆 Ліги конференцій між командами Зоря та Брейдаблік, який пройде 14 грудня о 22:00 у польському Любліні.

Велика перемога Зорі

9 голосів 18.75 %

Мінімальна перемога Зорі

27 голосів 56.25 %

Нічия

8 голосів 16.67 %

Мінімальна перемога Брейдабліка

3 голоса 6.25 %

Велика перемога Брейдабліка

1 голос 2.08 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бразильський гравець Шахтаря зізнався, хто найкращий у збірній України
Футбол | 18 травня 2024, 00:42 5
Бразильський гравець Шахтаря зізнався, хто найкращий у збірній України

Кевін вважає Михайла Мудрика найсильнішим у складі «синьо-жовтих»

СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 18 травня
Футбол | 18 травня 2024, 02:02 0
СТАВКА ДНЯ. Головні матчі дня та популярні прогнози на 18 травня

Важливі події у всіх видах спорту спільно від Sport.ua та GGBET

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Автору поста: фора (-0,5) - це і є ставка на чисту перемогу. Навіщо пудрити мозги необізнаним читачам.
Galex
Якби не  Донбас с його клубами, то не було би що й дивитися.
Лига конференций без динамо
Заря давай победу на последок ,а то дырявых и минусоввых тр_хнули ещё в квалификации в Лке ,они не очи приносят Украине ,а получают в очко и позорят