Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол 3х3
| Оновлено 18 травня 2024, 05:18
251
0

ХОЛОПОВ: «Попереду у нас – складний відбір до чемпіонату Європи»

Головний тренер чоловічої збірної з баскетболу 3x3 розповів про підготовку

| Оновлено 18 травня 2024, 05:18
251
0
ХОЛОПОВ: «Попереду у нас – складний відбір до чемпіонату Європи»
ФБУ. Володимир Холопов

Головний тренер чоловічої збірної України з баскетболу 3x3 Володимир Холопов розповів про підготовку команди до кваліфікації чемпіонату Європи, яка 15–16 червня відбудеться в Братиславі.

Як проходить початок тренувального збору?

– Вже традиційно ми починаємо збір у Литві в місті Шилуте, де у нас гарні умови для роботи. Ми залюбки сюди приїжджаємо. Перший збір присвячено спеціальній фізичній підготовці, адже деякі гравці після сезону дали собі паузу, хтось, навпаки, тренувався. Наше завдання – привести гравців до загального знаменника, щоб вони були готові працювати і були в одній формі.

Які подальші плани на збір?

– Після 10-денного збору в Литві ми переїдемо до Естонії. Але ще в Литві після двох мікроциклів у нас заплановано ряд товариських матчів. Тут є професійні команди, які готуються на литовські змагання 3х3. Ми почнемо грати тут, а в Естонії у нас заплановано товариські матчі з естонською національною збірною. Там приходитиме гарний турнір в Талліні. Також плануємо поїхати на турнір в Латвію, де буде зібрано сильні команди. Тож у нас заплановано декілька турнірів, плюс у нас буде велика кількість товариських матчів.

Всі гравці вже приєдналися до команди?

– Зараз в таборі команди знаходяться 8 гравців, ще два гравці Тітов та Давидюк незабаром приєднаються до команди. Але з 10 червня до нас приєднаються ще й гравці команди збірної України U-23, яка паралельно готуватиметься до Ліги націй. Молодих хлопців було запрошено до національної команди майже в останній момент, адже Давидюк та Тітов не змогли прибути до табору команди 15 травня. Тому ми підключили Когута, Марківа та Сергеєва, які також пізніше гратимуть за збірну України U-23.

За різних причин відмовились приєднатися до національної команди деякі досвідчені баскетболісти, на яких я розраховував. Але гравці, які приїхали в збірну, вони точно доводитимуть, що вони хочуть грати за збірну та хочуть здобувати для неї перемоги.

– Що можете сказати про суперників?

– Попереду у нас – важкий відбір. В нашій групі зібралися сильні команди, з яких вийдуть у фінальну частину лише дві збірні. Збірні Швейцарії та Німеччини днем раніше вже зіграли в олімпійській кваліфікації ці команди знаходяться, мʼяко кажучи, в інших умовах підготовки та в інших кондиціях. Але у нас є час та можливості підготуватися якнайкраще і головне, що у молодих гравців є велике бажання довести, що вони готові грати за національну збірну України.

Поки що зарано давати аналіз по всіх суперниках, адже є загальна група з восьми команд, яку пізніше буде розподілено на дві підгрупи. Але команди, які зібрані в нашій групі, – це лідери європейського баскетболу 3х3 це однозначно. Ці команди регулярно беруть участь у Мастерсах та інших престижних турнірах, тому наше завдання на цей відбір буде не складним, а навіть, на мою думку, архіскладним. Суперники дуже серйозні.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італія – Албанія – 2:1. Найшвидший гол і камбек від Скуадри. Відеоогляд
Футбол | 16 червня 2024, 00:49 1
Італія – Албанія – 2:1. Найшвидший гол і камбек від Скуадри. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 1-го раунду групи В

Євро-2024: розклад, анонси, трансляції, результати
Футбол | 16 червня 2024, 18:00 15
Євро-2024: розклад, анонси, трансляції, результати

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.