Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 19 травня 2024, 03:53
13564
0

Берінчик пізно виходить на Наваррете. Але шоу Денис подарує точно

Якби ж той титульний бій років на п’ять раніше...

| Оновлено 19 травня 2024, 03:53
13564
0
Берінчик пізно виходить на Наваррете. Але шоу Денис подарує точно
Getty Images/Global Images Ukraine. Денис Берінчик

У ніч з 18 на 19 травня у Сан-Дієго, США, відбудеться титульний поєдинок у легкій вазі (до 61,2 кг) між українським боксером Денисом Берінчиком (18-0, 9 КО) та мексиканцем Емануелем Наваррете (38-1-1, 31 КО). На кону протистояння стоятиме титул WBO у легкій вазі, який зараз є вакантним. Цей бій – перше титульне протистояння для Берінчика у професійній кар’єрі. А також бій за титул вже у четвертій ваговій категорії для Наваррете.

Берінчик нарешті дочекався свого шансу. Але в 36 років може бути запізно

Кар’єра Дениса Берінчика розвивалась занадто плавно. Він ніколи не претендував на домінуючі ролі в українському боксі, ніколи не був боксером, який мав стати першим номером, лідером і головним боксером. Але і отримував менше, ніж міг би.
Денису не пощастило мати в команді Олександра Усика. Точніше, мати команду, яка акцентувалась виключно на Олександрові Усику. К2 Promotions намагалися давати всім порівну, але не вдавалось. Навіть доходило до конфронтацій. Берінчик хотів йти з К2. Говорив про те, що хотів би, щоб Усик забрав його у свою новостворену компанію через те, що Красюк та компанія не займаються його поєдинками. Частково це було правдою. Олександр Красюк же пояснював свої рішення робити акцент на Усику тим, що Денис не збирає навіть Палац Спорту у Києві.

За цим всім прийшов час, коли Берінчик став віковим боксером. Він пішов у кулачні бої, побивши там росіянина, і спробував суміщати. Тому що гонорари, які він отримував від поєдинків, були недостатніми. Життя спортсмена йде за зрозумілим графіком: підготовка – бій – відпочинок – підготовка. В перерві можуть бути якісь рекламні кампанії, активності. Але на все це треба гроші. Спортсмену немає, коли займатись додатковою діяльністю та ходити на роботу, якщо це, звісно, боксер високого рівня. Тому Денис перемкнувся навіть на кулачні бої, аби отримати і увагу, і, відповідно, гонорари. Спрацювала взагалі інша історія – контракт про спільне промоутерство із Френком Ворреном, який підписали К2 та сам Берінчик. Так він отримав і виїзні бої під час війни, і тепер ось - титульний поєдинок проти Наваррете. Нарешті.
Емануель йшов іншим шляхом. Зрозумілим для мексиканців. Поки дозволяли габарити, бився в легших дивізіонах. Як тільки організм відмовлявся скидати вагу – підіймався вгору.

Ведуть Наваррете вкрай розумно. Він вже чемпіон світу у трьох вагових категоріях і весь час йде однією лінією – WBO. Емануель вперше завоював титул Організації ще у 2019 році й з того моменту йде з цим поясом вгору по категоріях. Насправді, лише минулого року Емануель добрався до категорій, які вже сприймаються фанатами більш-менш серйозно. Мається на увазі, тими фанатами, які є масовою аудиторією, а не затятими глядачами боксу. У 2023 році Наваррете побив Ліама Вілсона та Оскара Вальдеса. Першого – побувавши в нокдауні, але дострокову перемогу здобувши. Другого – рішенням суддів, але Оскар виглядав, як людина з сильно нижчої вагової категорії.

Після цього зустрівся із Робсоном Консейсао. Бразилець замість традиційного розумного боксу з дистанції обрав бійку – і, на диво, виглядав у ній цікаво. Розмінювався ударами, не боявся влучань фаворита, та ще й добився нічиєї. У протистоянні проти спортсмена, який мав би перемагати його завдяки силі та потужності.

Пізніше виявилось, що Емануель зламав руку і битись на повну не міг. Хоча у рингу працював обидвома руками вкрай активно. А брати реванш за нічию Наваррете не захотів – вирішив набирати вагу та знову битися за титул. Тим більше, і час такий зручний – Девін Хейні звільнив пояси і пішов в іншу вагову категорію. WBA одразу призначила чемпіоном Джервонту Девіса, який був не повноцінним чемпіоном, а інші пояси розігрувались. WBC виграв Шакур Стівенсон. IBF (і в комплект до нього IBO) забрав собі Василь Ломаченко після перемоги над Джорджем Камбососом. І от лишився WBO – пояс, який або створить історію з чемпіонствами у чотирьох вагових категоріях для мексиканця, або з першим для українця.

Хто фаворит?

Це чи не перший поєдинок, коли Денис Берінчик – аутсайдер. Причому, доволі очевидний. На Емануеля Наваррете можна поставити з коефіцієнтом 1.27. На Дениса Берінчика – з коефіцієнтом 4.00. Сильний розрив. Але воно й логічно. Денис ніколи не боксував у США. Емануель Наваррете – зірка тут. Тут, де величезна мексиканська діаспора і шоу організовуються навіть окремо під мексиканців. Денису Берінчику 36 років. А що ви хотіли? В 36 років важко бути фаворитом. Хіба, коли ти Олександр Усик чи Василь Ломаченко, можна. І то далеко не завжди.

А ще Емануель – більш вигідний для промоутерів. Він відомий, а його бої проти Шакура Стівенсона, Джервонти Девіса будуть дійсно цікавими та грошовими. Що принесе обидвом цим боксерам бій проти Берінчика? Вони будуть сторонами А з величезним відривом. Тож Денису треба стрибати вище голови вдвічі вище, ніж він стрибав раніше. А поєдинки проти Їгіта та Менді показують, що в 36 Денис найкраще дає бійку і вже гірше – тактику та техніку, як було декілька років тому. Тож буде складно. Не безнадійно, але тяжко.

Проте шанси точно будуть. Денис Берінчик – людина з величезним потужним характером та чудовими навичками. Остання титульна пісня від нього гарантовано буде гарною. Чи буде потрібний результат – загадка, на яку може повпливати занадто багато факторів, але те, що Берінчик подарує шоу – гарантований факт.

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Усе вирішила лотерея. Португалія в серії 11-метрових обіграла Словенію
Футбол | 02 липня 2024, 00:48 16
Усе вирішила лотерея. Португалія в серії 11-метрових обіграла Словенію

Команда Роберто Мартінеса насилу пройшла до чвертьфіналу Євро-2024

Колишній чемпіон дав пораду Ф'юрі про те, як перемогти Усика
Бокс | 02 липня 2024, 00:05 1
Колишній чемпіон дав пораду Ф'юрі про те, як перемогти Усика

Насім Хамед вважає, що Ф'юрі потрібно показати агресію

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.