Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 травня 2024, 10:05
11115
9

5 найкращих поєдинків у кар’єрі Олександра Усика

Топові виступи українця

| Оновлено 18 травня 2024, 10:05
11115
9
5 найкращих поєдинків у кар’єрі Олександра Усика
Getty Images/Global Images Ukraine

18 травня у Саудівській Аравії відбудеться поєдинок між чемпіоном WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring Олександром Усиком (21-0, 14 КО) та чемпіоном WBC у надважкій вазі Тайсоном Ф’юрі (34-0-1, 24 КО). На кону стоятиме статус абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі. Це головний бій в кар’єрі обидвох спортсменів.

Ми підібрали п’ятірку найкращих поєдинків у кар’єрі Олександра Усика.

Кшиштоф Гловацький

Коли: 17 вересня 2016 року
Результат: перемога Усика рішенням суддів

sportowy24.pl

Перший великий виступ у кар’єрі українського спортсмена. Це перший бій за титул чемпіона світу від Олександра Усика. Українець прилетів до Польщі, щоб зустрітись із чемпіоном, який до цього ще жодного разу не програвав. У плані суддівства Польща – чи не гірша за Велику Британію країна. Кому там була потрібна перемога Усика?

Проте все склалось якнайкраще. Олександр створив умови для того, щоб судді не змогли віддати перемогу кудись не туди. Усик домінував, класно рухався, розбивав суперника з дистанції і не давав нічого зробити при зближенні. Справжня школа боксу від українця.

Марко Хук

Коли: 9 вересня 2017 року
Результат: перемога Усика технічним нокаутом

Sky Sports

Олександр Усик обрав цього суперника сам. Не дивлячись на те, що перед поєдинком було жеребкування, Хук вийшов на українця саме через рішення Усика.

Олександр мав право бути першим, хто обиратиме опонента – він обрав Марко. І це був вкрай розумний вибір. Хук все ще мав ім’я і не вважався повним пенсіонером. Але при цьому не був занадто небезпечним, як у найкращі роки. Варто сказати, що не факт, що хоч колись німець був би занадто небезпечним для Олександра.

Це був перший поєдинок, коли Усик показав, що нападати на нього до бою не варто. Марко штовхнув українця та зайшов з образ. Вивести українця з себе не вийшло. А вийшло тільки додати мотивації боксувати краще та результативніше.

Хук був битий у кожному раунді, а в десятому раунді не витримав не він, не рефері. Третій у ринзі схопив Марко Хука та відкинув убік, а Усику сказав: «Досить, йди звідси».

Мурат Гассієв

Коли: 21 липня 2018 року
Результат: перемога Усика рішенням суддів

Getty Images/Global Images Ukraine

Шанси перед виступом проти Гассієва розцінювались букмекерами, як п’ятдесят на п’ятдесят. Усик у півфіналі ледь-ледь пройшов Майріса Брієдіса. Гассієв же нокаутував кубинця Юнієра Дортікоса.

Але у ринзі всі питання були закриті. Усик показав, що порядок б’є будь-який клас нокаутера. Гассієв цілився, намагався дістати суперника. Не вдавалось нічого. Ще перед серединою поєдинку Мурат сказав, що не може намацати свою дистанцію та темп бою.

Він так і не зміг намацати нічого. Усик розбив суперника. Тримав на дистанції, накидував удар за ударом та домінував. А за дванадцять раундів став першим в історії України абсолютним чемпіоном світу.

Тоні Беллью

Коли: 10 листопада 2018 року
Результат: перемога Усика нокаутом

Getty Images/Global Images Ukraine

Наступний бій проти Гассієва міг бути у надважкій вазі. Усику навіть підібрали суперника – британця Тоні Беллью. Але той не захотів.

Тоні, розуміючи шанс, погодився битись з українцем тільки в рамках важкої вагової категорії. Кар’єра підходила до завершення, але тотального спаду Беллью ще не мав. Він був упевнений, що зробить вагу і переможе українця.

«Давайте не будемо забувати, чого не має Олександр Усик – удару, який може вимкнути світло у будь-яку секунду», – казав Беллью.

І стартові раунди Тоні провів дійсно чудово. Він дуже нестандартний боєць, який є більше саме бійцем, ніж боксером. Бився з Усиком, гостро контратакував. А потім Олександр підібрав ключі.

Коли українець почав влучати, відчуття британця від того, що відбувається, змінились. Потім Усик влучав ще і ще. А потім і нокаутував суперника. Жорстко поклав того спиною на канати.

Ентоні Джошуа

Коли: 25 вересня 2021 року
Результат: перемога Усика рішенням суддів

Getty Images/Global Images Ukraine

Варто більше відзначити все ж перший поєдинок. Другий був виграний на майстерності та морально-вольових якостях. А у першому був саме крутезний бокс.

Усик вперше в кар’єрі виходив на ринг аутсайдером. Суперник мав перевагу у фізичній силі, в антропометрії, в місці поєдинку та перспективах, адже далі мала бути зустріч із Тайсоном Ф’юрі.

Усик нікого не здивував після переходу у надважку вагу, а багато хто переживав за нього після бою з Дереком Чісорою. І що ми побачили у підсумку?

Перший бій – це та ж школа боксу. Не така тотальна, як в поєдинку проти Мурата Гассієва. Але все ж дуже впевнена перемога українського чемпіона.

Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Войцеховский
Бой с Бриедисом был реально суперскоростным. И реально Усику было очень тяжело. Плюс готовил его не Ломаченко. Короче тот бой однозначно в топ-5 должен быть. 
gooools
Бокс як мінне поле, або ти перемагаєш і бог. Або програв і до побачення навіки.
Southeast*
Я балдел когда Усик Хука пригасил.)