Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 15 грудня 2023, 11:22
15223
25

Із розгромом наостанок. Зоря без проблем розібралася з Брейдабліком

Луганці завершили рік впевненою перемогою

| Оновлено 15 грудня 2023, 11:22
15223
25
Із розгромом наостанок. Зоря без проблем розібралася з Брейдабліком
ФК Зоря

Донецький «Шахтар» напередодні завершив свої виступи в цьогорічній кампанії Ліги чемпіонів УЄФА з подальшим переходом до Ліги Європи, тоді як у луганської «Зорі» подібної можливості не було. «Мужики» за ходом міжнародних протистоянь устигли змінити аж трьох тренерів, тож жодної стабільності від них не можна було очікувати, а там, де немає стабільності, не буде й належних результатів.

Ось і дійшли ми до того, що матч шостого туру Ліги конференцій УЄФА для підопічних тепер уже Юрія Коваля проти ісландського «Брейдабліка» на номінально домашньому полі в Любліні був заключним для України в цьому турнірі. У пам’яті ще виринали спогади про успіх луганців на полі суперників (1:0), але вони здавались уже настільки далекими, що доводилось усе починати з чистого аркушу.

І доволі успішними ці спроби «Зорі» були вже від самого початку гри. Про те, що суперники були без ігрової практики вже тривалий час через завершення внутрішньої першості, було відомо заздалегідь. Але все одно ніхто не міг очікувати, що захист «Брейдабліка» буде ледь не самостійно привозити м’ячі у власні ворота. Хоча, чому «ледь», якщо після результативного пострілу Герреро відзначився автоголом центральний захисник Мумінович?

Із таким початком дуелі далеко не підеш, тож ісландці не встигли забити на сполох, як пропустили втретє від Мічіна, і перед нами постало логічне запитання – коли «Зоря» планує зупинятись? Як виявилось, відповідь на нього була занадто проста – тут і зараз. Українська команда не продемонструвала жаги до розгрому опонентів уже в першому таймі.

До речі, напевно, робила це команда Коваля даремно, бо з тими моментами, що мали біля воріт Сапутіна футболісти «Брейдабліка», будь-яка інша команда більш-менш високого рівня майстерності могла й не помітити цієї переваги в три м’ячі на користь «Зорі». Але обійшлось лише переляком для нашого воротаря та захисників, хоча з цими помилками в небезпечних зонах усе ж таки треба було щось робити.

Після перерви господарі почали грати більш виважено, а може то й суперники вже трохи стомились та зневірились навіть у можливості забити бодай один гол – ми не стали розбиратись. Гра проходила доволі розкуто й жодна з команд не демонструвала якогось яскраво помітного малюнку.

Так тривало аж до того моменту, коли гості просто не втомились і не пропустили чергову швидку атаку на власні ворота. Горбач відзначився голом на 76 хвилині, який закріпив історичну рекордну перемогу «Зорі» й бодай трохи покращив настрій її гравців та вболівальників перед зимовим відпочинком. На турнірну таблицю ця гра жодного впливу не мала б за жодних обставин, тож українська команда з сімома заліковими балами фінішувала третьою.

Ліга конференцій. Група В.

«Зоря» – «Брейдаблік» – 4:0

Гол: Герреро (2), Мумінович (11, автогол), Мічин (19), Горбач (76)

Попередження: Маргейрссон (65), Крістінссон (74), Муминович (77) – Боль (7), Батагов (17), Антюх (52), Чурко (65), Жордан (84)

«Зоря»: Сапутін (Жилкін, 91), Снурніцин, Жордан, Батагов, Боль (Алефіренко, 82), Горбач, Чурко, Мишньов (Азіангбе, 68), Мічин (Нагнойний, 68), Антюх (Бугай, 82), Герреро

«Брейдаблік»: А.Ейнарссон, Інгварссон, Маргейрссон, Муминович, Йеоман (Крістінссон, 46), Лудвікссон (Сігурьонссон, 87), Сігурдарсон (Адальстейнссон, 82), Гюнлейнгссон, Стейндорссон (Велер, 87), Сванторссон, В.Ейнарссон (Хлінссон, 82)

Арбітр: Томаш Кліма (Чехія)

Стадіон «Арена Люблін» (Люблін, Польща)

ЗОРЯ – БРЕЙДАБЛІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Зоря – Брейдаблік – 4:0. Відео голів та огляд матчу

Події матчу

76’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Горбач (Зоря).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Петар Мічин (Зоря).
11’
ГОЛ ! Автогол забив Дамір Мумінович (Брейдаблік).
2’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Молодці! У дуже тяжкий час для країни і для клубу, не дивлячись на прогнози деяких "оракулів" внесли свій вклад в скарбничку рейтингу країни. І хай невдалося вийти з групи, все одно велике дякуємо.
Swed
Как приятно глазам смотреть на эти 4:0!) А ведь это ещё  и 500К Евров.
Viktor Shuper
ех, якби краще в захисті зіграли кілька попередніх матчів у ЛЄ, то могли б і з групи вийти
roman75zpr
Зоря психанула )
Владислав Рейский
Ну хоть очки в копилку и то хорошо
ROBOCOP
Если так будут играть весной в УПЛ то могут побороться за еврокубки. Ещё ничего не потеряно,команды идут очень близко,так что всё в их руках,а точнее ногах и головах)
adidas777
Якби на місці Бредабліка була команда рівня хоча б Маккабі, ми б і сьогодні пропустили кілька м'ячів.Гра таких захисників як Боль – це величезний головний біль Зорі!     
Але дуже добре, що закінчили Євросезон на такому позитиві, це дуже важливо!     
Iigor6583
Потрібно було таку прить показувати з Маккабі.Та там вже майже три місяці як чемпіонат закінчився, всі гравці давно в відпустці
Олег Мандрівник
Не дотянули в ноль мячей, но тоже норм
Виктор Алтухов
Что было интересного с точки зрения тренера: Заря и забила много, и могла забить еще столько, то есть продемонстрировала атаку, в то же время и потренировалась обороняться, что для нее очень необходимо и это против неплохо организованной команды, правда не без везения, но без моментов у своих ворот и тренироваться в обороне было бы не в полну силу. В общем, при полном провале до зимы есть надежда на восстановлении кондиций, даже, возможно, и с этим тренером.
SportsMan
Мужики приносят очки, а девочки глотают от Порту и позорят Украину.