Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 жовтня 2023, 23:56
3146
0

Паркер битиметься в андеркарді Ф’юрі. Опонентом буде канадський силач

Розслаблятись Джозефу точно не варто

| Оновлено 28 жовтня 2023, 23:56
3146
0
Паркер битиметься в андеркарді Ф’юрі. Опонентом буде канадський силач
Getty Images/Global Images Ukraine

В андеркарді шоу Тайсона Ф’юрі та Френсіса Нганну, яке відбудеться 28 жовтня у Саудівській Аравії, відбудеться бій колишнього чемпіона світу Джозефа Паркера (32-3, 22 КО). Він зустрінеться з канадським суперважковаговиком Саймоном Кіном (23-1, 22 КО).
Рекорд суперника Паркера виглядає потужно, погодьтесь. Інше питання – що за ним стоїть.

Паркер давно не вражає. Цей суперник може стати як непростим, так і дуже легким випробуванням

При усіх мінусах Джозефа Паркера декілька років тому можна було б записати у потенційні лідери дивізіону. Не одноосібно, звісно, але загалом – можна було.

У 2017 році Джозеф став чемпіоном світу. Тоді він побив Х’юї Ф’юрі у претендентському поєдинку та завоював пояс чемпіона світу за версією WBO. Звісно ж, за цим титулом прийшов Ентоні Джошуа, який взявся збирати пояси, які розлетілись після Володимира Кличка і Тайсона Ф’юрі.

Навіть у тій поразці Паркер виглядав добре. Ну як, нормально. Міг би і краще, звісно, але він не дав Джошуа зробити багато. Добре рухався, добре захищався і моментами непогано оборонявся. Все було нормально, хоч і прийшла перша поразка в кар’єрі.

Що сталося з Джозефом після того? Молодий для надважкої ваги боксер, неначе здувся морально. Наступний поєдинок проти Ділліана Вайта виглядав так, наче новозеландець не хотів боксувати – теж поразка рішенням суддів. Потім серія перемог над відносними ноунеймами вдома (Алекса Леапаї можна виділити, але навіщо?), переможений Джуніор Фа у нудному поєдинку і, нарешті, щось веселе.

Два поєдинки проти Дерека Чісори виглядали чудово, але теж викликали питання. Головне: невже Паркер - це майже Чісора за рівнем? Якщо у другому поєдинку новозеландець це питання майже зняв, то у першому – точно ні. Взагалі, Джозеф той бій програв. Його врятувало лише бажання суддів не бачити цього.

Що було далі? Поразка Джозефу Джойсу, якого не вдалось перебоксувати, а нокаутувати не було сил, дивний бій проти Джека Мейсі, який видався знову складним для Паркера, і перемога нокаутом над Файга Опелу. Якби остання була не нокаутом, було б велике питання, навіщо це взагалі треба?

Мабуть, головне у тому, що Паркер не дивує. Він не розвивається, не стає кращим. Боксує, як завжди, робить все, як завжди. Перемагає – добре, але програти може ледь не будь-якому супернику, який буде завзято працювати і пробиватиме захист.

Джозеф отримує місця у кардах за ім’я та те, що б’ється, як в останній раз. Очевидно, його рівня виявилось недостатньо, щоб претендувати на титульні бої. От об’єктивно, кого з чемпіонів зараз може перемогти Паркер? Ф’юрі – ні. Ані стилістично, ніяк. Вони ще й друзі. Усика – точно ні. Навіть навколотопів: Джошуа вже показував, що може перемогти Паркера, а удар Вайлдера гарантовано хоча б декілька разів прилетить. Цього буде досить.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер з командою Тайсона Ф’юрі

Але дружба з Ф’юрі дає свої результати. Джозеф постійно на слуху, Тайсон його згадує та бере у свої карди. Це зручно, це класно для самого боксера. І якщо прибрати колишню перспективність боксера та дивитись на нього, як на бійця, який зараз демонструє отакий рівень, для фанатів це доволі цікаво. Якщо Паркер не залазить у клінчі, на його бокс не сумно дивитись.

Наступний суперник – старший на три роки. Канадцю Саймону Кіну 34 роки, зірок з неба не хапає. Майже всю кар’єру провів удома, виїжджаючи всього один раз – переміг достроково у четвертому раунді американця у Мексиці. Імена називати все одно немає сенсу, це чергові середняки та боксери нижчого рівня.

Єдина поразка Саймона сталася ще у 2018 році. Тоді він зустрівся із земляком Ділоном Карманом. Чи є щось у Ділоні особливого? Точно немає. Але влучив, доніс удар, переміг.

Добре, можна знайти декілька суперників, які мають якесь ім’я у боксі. По-перше, Сергій Ляхович. Білоруса канадець розбив у 2019 році технічним нокаутом у десятому раунді. По-друге, Ньюфел Уата. Це родич футболіста Каріма Бензема. Габаритний, непоганий середняк, який падав від Владислава Сіренка у четвертому раунді. Кін нокаутував його у першому раунді. Ну, і, по-третє, – Ерік Моліна. Американцю вже 41 рік, але навички у нього залишились – протримався до сьомого раунду.

Про інше. Саймон Кін – фізично дуже сильний боксер. Розвинена мускулатура, великі руки, потужні удари. При цьому, доносить він їх пристойно. Не бездумна рубка. Іноді непогано працює корпусом у захисті і звідти ж вибухає атакою. З таким треба бути обережним – будь-яке влучання може закінчити поєдинок.

Хто фаворит?

Зрозуміло, що Джозеф Паркер. На колишнього чемпіона світу можна поставити за 1.13. На його суперника – за 5.50. Різниця велика, але, якщо враховувати, що у ринзі колишній чемпіон світу та старший канадець без гучних імен у рекорді, не принципова.

Чим Саймон може бути небезпечний? Та от своєю силою. Хлопець вищий, ширший, більший та потужніший. Бокс – це не тупий махач, але іноді боксери занадто поринають у розміни і перемагає той, хто сильніший. Тут перевага якраз у канадця.

Getty Images/Global Images Ukraine. Саймон Кін

Але більше ні у чому. Паркер молодший та набагато більш досвідчений. Він бачив боксерів, які відчутно кращі за Кіна. Вони б’ють не тільки і не стільки сильно, скільки прицільно. Влучають так, що на цьому все закінчується, а опонент і не розуміє, чому. Прицільності силовому Саймону точно не вистачає.

Ще одне важливе питання – як він тримає удар. Точно не краще, ніж середньостатистичний супертяж, але чи витримає удари Паркера? Вони ж точно влучать в ціль. Джозеф – не топовий нокаутер, але удар має. Вже, якщо влучає, то це боляче і відмикає свідомість. Повертаючись до прицільності, Кіна точно ніхто не бив так прицільно, як може Паркер. Більшість не могла в принципі, а ті, хто колись міг, на момент зустрічі вже розучились.

Але розслаблятись не варто. Паркер іноді в це заграється. Сильно вірить у себе, а коли не йде, починається метушня і довгі нецікаві раунди. У такому темпі силовий Кін все ж може знайти вихід на удар. А це такий хлопець, з яким може вистачити і одного подібного виходу.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.