Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

09.05.2024 16:05 – FT 0 : 1
Через повітряну тривогу початок матчу перенесено з 15:30 на 16:05
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 травня 2024, 15:30
1587
0

Колос – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Тренери змінюються – зона вильоту не віддаляється

| Оновлено 09 травня 2024, 15:30
1587
0
Колос – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У четвер, 9 травня, у с. Ковалівка на стадіоні «Колос» відбудеться перенесений матч п'ятнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють ковалівський «Колос» і луганська «Зоря». Стартовий свисток рефері Романа Блавацького зі Львова пролунає о 15:30 за київським часом.

Колос


Наразі ковалівський «Колос» ще не гарантував собі місце в УПЛ на наступний сезон, адже від зони перехідних матчів його відділяє лише чотири очки. Але керівництво клубу пішло на вольовий і дуже ризиковий крок – змінили головного тренера перед вирішальним етапом сезону. Це може в підсумку як обернутися повним провалом, так і перетворитися на ситуативний успіх – дізнаємось уже найближчим часом.

У всякому разі, першу пробу пера тренерський штаб Олександра Поздєєва провалив. Точніше, упорався зі своїм завданням рівно на половину. Один тайм без пропущених голів від київського «Динамо» – це, звісно, досягнення для команди з нижньої половини турнірної таблиці, але відразу п'ять м'ячів у її воротах після перерви – це вже перебір. Найбільша поразка в сезоні для ще минулого тижня найкращої оборони чемпіонату. Це завжди сильний удар по настрою в колективі.

Але «Колосу» в цьому сезоні просто не було чого втрачати. Так, «найкраща» оборона, але й чи не найгірша атака водночас. Якби вболівальники мали можливість заповнювати стадіон у крихітній Ковалівці на повну місткість, то скільки б турів клуб би зумів утримувати їхню зацікавленість тим, що відбувається на полі? Тому відхід Ярослава Вишняка не повинен сприйматись, як трагедія, бо він банально й надалі продовжив працювати в структурі «Колосу», але на іншій ролі. Куди важливіше зараз дивитись уперед – два матчі проти «Зорі», гра проти ЛНЗ і зустріч із «Минаєм», для якого в передостанньому турі може бути вже пізно щось вирішувати. За таких розкладів участь у перехідних матчах і буде тим самим повним провалом.

Зоря


Якщо порівнювати ситуації для обох команд у плані турнірної таблиці, то луганська «Зоря» відстає від «Колосу» всього на одне очко. Для майбутньої очної зустрічі, а якщо ще й брати до уваги факт швидкого матчу-відповіді, це – ніщо. Так тут ще й колектив Юрія Коваля демонструє серію з уже шести поспіль матчів, у яких команда справді близька до успіху. Навіть «Шахтарю» двічі «мужики» поступалися аж ніяк не з позиції явного аутсайдера за ходом ігор.

Очевидно, що ризик зірватися у небезпечну зону для «Зорі» все-таки вищий. Але її календар мало не повторює розклад «Колоса», за тим лише винятком, що доведеться зіграти проти рівненського «Вереса», який, як з'ясувалось нещодавно, також ще дуже рано відкидати з поля зору. Отже, у майбутній грі ми спостерігатимемо зустріч двох команд з однаковими планами на завершення сезону, схожими календарями матчів, що залишились, і приблизно схожими перспективами залишитися в «еліті». А це завжди цікаво.

Але кондиції у «Колосу» і «Зорі» все ж різні. У «мужиків» потроху підтяглася ротація, Герреро, якщо перебуває в гарному настрої, забиває голи, та й загалом – луганчани просто виглядають більш розкутими в ході своїх матчів. Можливо, це на «Колос» так діяли тактики Вишняка, а зараз ми побачимо зовсім інший колектив, але навряд чи. Тут варто грати на фундаменті, який закладався не один місяць раніше до цього моменту. І тут «Зоря» впевнено стоїть на ногах. Але не в плані дисципліни – із цими регулярними вилученнями треба щось вирішувати в терміновому порядку. Яцик і Жан Клод майбутню гру пропускають.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Колоса» і «Зорі» раніше перетиналися 9 разів у рамках Прем'єр-ліги. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь луганчан – 6 успішних матчів проти однієї перемоги «колосків» і ще дві гри завершилися нічиєю. Різниця голів – 5:13. Найбільша перемога «Колоса» – 1:0 (2021), «Зорі» – 2:0 (2019, 2020), 3:1 (2019). Команди востаннє грали наприкінці квітня минулого року, коли гол Володимира Бражка приніс мінімальну перемогу «мужикам» на цій же арені (1:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 30-річний Роман Блавацький зі Львова, який на своєму рахунку має вже 23 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Марина Стрілецька та Василь Остапчук, а резервним арбітром відпрацює Дмитро Кубряк. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Юрієм Івановим, якому допомагатиме Володимир Коротін. Блавацький має досвід проведення матчу за участю «Колоса» – 5 перемог, 1 нічия та 2 поразки, тоді як із «Зорею» він перетинався двічі – 1 перемога, 1 нічия.

Орієнтовні склади


«Колос»: Фесюн – Бурда, Бондаренко, Чорноморець – Цуріков, Мілько, Демченко, Ільїн – Топалов, Паулаускас, Велетень.

«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Джордан, Бутко – Дришлюк, Мічин, Хахльов – Герреро, Горбач, Антюх.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в матчах «Колосу» до кінця сезону голів буде вдосталь. Нашою ставкою буде позиція – «Зоря» не програє і ТБ 2.0.

9 травня, середа

«Колос» – «Зоря»
с. Ковалівка. «Колос». 15:30
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
КОЛОС – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Роман Блавацький (Львів)
Прогноз Sport.ua – 1:3
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.