Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Socca
| Оновлено 07 жовтня 2023, 12:33
746
0

Прага - Київ. Форпост Сокка України

Українці в Чехії

| Оновлено 07 жовтня 2023, 12:33
746
0
Прага - Київ. Форпост Сокка України

Асоціація соккеру України представляє цікаву постать, причетну до високого результату збірної команди України на чемпіонаті світу SoccaWorldCup 2023 в м. Ессен (Німеччина)

Пухаль Михайло Петрович

Народився 3 січня 1984. В с. Іванівка, Теребовлянського району, Тернопільської області.

Сім'я Пухаль футбольна. Батько і брат займалися футболом на професійному рівні. З самого дитинства Михайло завжди був з місцевою командою на всіх іграх і після них. Це привило велику любов до футболу, який з дитинства не покидає його серце.

Сам Михайло об’єктивно відноситься до свого власного рівня футболіста і відзначає, що хоча і був талановитим (максимальне досягнення - чемпіон району) але перебував у команді тільки завдяки твердому характеру та впертості на футбольному полі, не був кращим, але завжди поважав та мав командний дух.

У 2006 році Михайло Пухаль закінчив Тернопільський національний економічний університет. Молодий фахівець не знайшов потреби в Україні і прийняв рішення шукати перспективи в Європі. У 2007 році емігрував до Чеської Республіки. 10 років важкої праці в будівельній галузі. Зміг встояти, закріпитися, накопичити ресурс та відкрити власну будівельну фірму, яка дуже швидко розросталася.

Пухаль зміг створити можливості, залишив тягу до футболу, став фундатором і меценатом команди «САРМАТ» (Прага).

Спочатку метою була масовість та глибоке аматорство, підтримка дозвілля своїх працівників.

Заявилися в бізнес-лігу Праги і почався стрімкій розвиток.

САРМАТ з кожним сезоном піднімався з ліги до ліги вищого рівня. Почався закономірний процес амбіцій досягнення результату, пошуку та залучення гравців необхідного рівня і це призвело до створення вже двох команд. Першої для досягнень та результатів, другої для працівників та насолодження грою. Були реалізовані рішення, щоб грали всі!

Перша команда САРМАТ стрімко розвивалася. Було взято курс на українізацію складу команди. В команду був запрошений Олександр Гаврильченко, який створив перший костяк українців, запросив Андрія Цопу та Святослава Марканича.

Гаврилченко повернувся в Україну, очолив АГАРД (Київ) і вже Марканич стає тренером САРМАТА, який виводить команду на ще більш високій рівень. Святослав підтягує в команду вже багатьох гравців рівня збірних команд України - Віталія Мельника, Сергія Кучука, Дениса Сандецького, Олександра Колесникова, Миколу Кодацького.

На початку 2023 року МФК САРМАТ (Прага) - це вже базова команда збірної команди України з соккеру (Socca), клуб який увійшов до вищої ліги чемпіонату з міні-футболу Чехії і на 80% відсотків складається з українців.

Михайло Пухаль разом зі своїми гравцями сарматівцями входить до складу офіційної делегації України від Міністерства молоді та спорту України на чемпіонат світу SOCCA WORLD CUP, який відбувся в німецькому Ессені в червні 2023 і де Україна феєрично завойовує статус віце-чемпіонів світу.

Історія стрімко розвивається далі. І вже з 10 по 15 жовтня цього року МФК «САРМАТ» (Прага) буде представляти Україну на клубному Європейському чемпіонаті з соккеру Socca Champions League в словенському місті Марибор.

Таким чином столиці України та Чехії стають форпостами для Асоціації соккеру України. Київ та Прага - це точки опори з можливостями для майбутніх успіхів збірної команди України з сокка.

МФК САРМАТ (Прага) та чемпіонат СОККЕРБОЛ, в якому приймає участь 6 клубів Києва - саме в цих командах гравці та кандидати в збірну команду України мають цілорічні можливості підготовки та системної конкурентної середи. А ще є топ-можливість для найкращих - це ФК СЛАВІЯ (Прага) учасник вищої ліги з футзалу Чехії.

Об’єднані єдиної метою перемоги України на всіх фронтах, в т.ч. спортивному!

Склад МФК САРМАТ (Прага) сезон 2023/24:

Воротарі:

Святослав Марканич

Микола Шокодько

Микола Пришлюк

Гравці:

Антонін Грдіна

Денис Сандецький

Микола Кодацький

Андрій Цопа

Віталій Мельник

Сергій Кучук

Олександр Колесников

Сергій Андреєв

Ігор Терехов

Іван Винник

Валентин Куртянік

Андрій Базюк

Етеміке Грахам

socca
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.